Annonce

Særligt ét parti går frem i første måling efter Vermund-exit

Pernille Vermunds skifte fra Nye Borgerlige til Liberal Alliance rykker rundt på vælgere i den borgerlige blok. Samtidig har Mette Frederiksen grund til optimisme. Det viser dagens meningsmåling.
Foto: Sten Brogaard
Pernille Vermund, medlem af Folketinget for Liberal Alliance, medstifter af og tidligere formand for Nye Borgerlige.
Der lød ikke udelt begejstring fra det liberale Danmark, da Pernille Vermund kunne fortælle, at hun havde fundet sit nye hjem i Liberal Alliances rækker.

Ikke desto mindre tyder mandagens meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau på, at det er de færreste liberale vælgere, der har ladet sig skræmme væk fra Liberal Alliance af det nye, kontroversielle folketingsmedlem. Snarere tværtimod.

I målingen, som er den første, der er foretaget til fulde efter Vermunds exit fra Nye Borgerlige, går Liberal Alliance nemlig hele 1,5 procentpoint frem fra sidste uges måling. De står til 13,6 procent af stemmerne og 24 mandater. Dermed er Liberal Alliance nu Danmarks næststørste parti.

Det er en titel, de erobrer fra SF, der i dagens måling står til de samme 13 procent af stemmerne og 23 mandater, som sidste måling lovede dem. Folkesocialisterne kan dog varme sig ved tanken om, at de ligger hele otte mandater over valgresultatet og dermed står til deres bedste valg siden 1988

Fortsat stærkt rødt flertal

En anden af målingens store vindere er Socialdemokratiet.

Det gamle arbejderparti går frem for anden uge i træk og står nu til 22,7 procent af stemmerne svarende til 40 mandater. Det er en fremgang på hele 2,6 procentpoint siden den sidste måling i 2023. Socialdemokraterne er dog stadig 10 mandater fra bare at kunne holde på deres nuværende folketingsgruppe.

Den socialdemokratiske fremgang de sidste uger bidrager til, at den gamle røde blok af partier, der op til valget pegede på Mette Frederiksen som statsminister, nu mønstrer et ganske solidt flertal.

Alternativet holder, som i de sidste mange målinger, hovedet over spærregrænsen

Som i sidste uge står Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet til sammenlagt 91 mandater. Eftersom man i udgangspunktet kan regne med, at mindst tre ud af de fire nordatlantiske mandater vil være røde, viser de to sidste målinger altså et ikke uvæsentligt rødt flertal.

Enhedslisten går en smule tilbage til 8,3 procent, men står til de samme 15 mandater som i sidste uge. Det er seks mandater over valgresultatet og ville være det bedste valg i partiets historie.

Dansk Folkeparti står til 3,4 procent og er faktisk gået en smule tilbage indtil videre i 2024

De Radikale går 0,8 procentpoint tilbage fra sidste måling og står til 4,7 procent og otte mandater. Det er dog stadig et mandat bedre, end hvad stemmeurnerne tildelte dem sidst.

Alternativet holder, som i de sidste mange målinger, hovedet over spærregrænsen. Det lille grønne parti står til 2,9 procent af stemmerne og fem mandater.

Ingen gave til Støjberg og Messerschmidt

Hvis Inger Støjberg eller Morten Messerschmidt havde regnet med at kunne hive nogle frustrerede Nye Borgerlige-vælgere til sig med det samme efter Vermunds exit, må dagens måling være en svær skuffelse.

Der er i hvert fald ikke noget, der tyder på, at Folketingets to bestående nationalkonservative partier endnu har nydt godt af Nye Borgerliges forlis.

Dansk Folkeparti står til 3,4 procent og er faktisk gået en smule tilbage indtil videre i 2024. De står til seks mandater og altså et enkelt mere, end de fik ved sidste valg.

Danmarksdemokraterne ligger, som i sidste uge, til 8,2 procent af stemmerne og er altså heller ikke gået frem siden Vermunds opsigtsvækkende melding for to uger siden.

Moderaternes dårlige målinger begyndte for alvor i kølvandet på sagen om folketingsmedlemmet Mike Fonseca

De Konservative formår dog at præstere en fremgang på 1,1 procentpoint til 5,7 procent af stemmerne. Dermed står de igen til de 10 mandater, som de fik ved valget.

Ikke meget godt nyt for regeringen

Foruden Socialdemokratiets pæne fremgang er der ikke meget for regeringen at glæde sig over i dagens måling.

Venstre går 1,3 procentpoint tilbage fra sidste uge og står til 10 procent af stemmerne og 18 mandater. Det er under deres værste valg nogensinde i 1987.

Heller ikke det andet borgerlige regeringsparti, Moderaterne, kan ånde lettet op, hvis dagens måling står til troende.

Efter en mindre fremgang i årets første måling går de nu 0,7 procentpoint tilbage til 6,1 procent af stemmerne. Det ville kun udløse 11 mandater ved et valg og altså fem færre, end de fik i 2022. Moderaternes dårlige målinger begyndte for alvor i kølvandet på sagen om folketingsmedlemmet Mike Fonseca, der indrømmede et romantisk forhold til en kun 15-årig pige. Han blev omgående smidt ud af partiet.

Voxmeters meningsmåling baserer sig på telefoninterviews med 1.069 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år. Den maksimale statistiske usikkerhed for opbakningen til hvert parti er 2,5 procentpoint. Nye Borgerlige er ikke medtaget i målingen, da partiet ikke længere er opstillingsberettiget til folketingsvalg.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er for tidligt at vurdere Vermunds svigt til LA som succes. S går stille og roligt fremad, det havde jeg også forventet. Men men. Ligegyldig hvad Mette Frederiksen gør, så finder visse journalister huller i osten. Senest i dag. Hvor hun som statsminister selvfølgelig tager over pg beser miljøkatadyrpfen ved Ølst by. Hvis hun ikke havde gjort det. havde hun svigtet.. Og hvad er så det første spørgsmål hun stilles. Hvorfor er du her, lød det. Sagt i negativt tonefald . Det var lige før hun skulle undskylde at hun passer sit job- Man bruger masser af tv skærmtid på en politiker som Vermund der i den den grad har r.. rendt sine vælgere, højner hende..... Det er skamfuldt som hun har båret sig ad. Først var hun en rædsom konservativ i byrådet i Helsingør, så laver hun eget parti, gider det ikke. Og nej. Hun er ikke værd at samle på.
Og ja det er rødt flertal, hvis man tager de radikale med. Men dem kan man jo ej heller regne med.
Så lige nu må man få det bedste ud af den regering her. Og lad os nu se om det ikke arter sig.

Danskerne har ikke reproduceret sig selv siden 1960, der er kommet 96.000 ikke-vestlige indvandrere til Danmark alene i perioden 2018-2024, men du sidder og snakker om en bunke jord, som enhver anden statsminister ville have håndteret på præcis samme måde.

Peter Jensen
Tror du også enhver anden statsminister var blevet stillet det spørgsmål ? Næppe - Selvom svaret må være indlysende -at landets statsminister selvfølgelig ønsker at danne sig et indtryk af de faktiske forhold ved det der potientielt kan udvikle sig til en historisk miljøkatastrofe -
Men det viser jo bare at visse journalister ikke ønsker at forholde sig til det som sagen drejer sig om - men udelukkende ønsker at skabe mistro til statsministerens tilstedeværelse -
Iøvrigt er det da positivt at der kommer folk her til landet - når vi nu ikke selv kan reproducere os selv - Ellers ville det da se rigtigt sort ud på et arbejdsmarked der hungrer efter arbejdskraft -

Peter Jensen, i den periode du beskriver, hvor der er kommet 96000
nye borgere fra udlandet til Danmark, er der født 360 000 børn i
Danmark, der er da meget godt klaret, af de borgere i Danmark, som
du ikke kan lide, de 96000 har vi da ikke bedt om at komme, men du
lyder vældig begejstret så dem kan du godt lide, hvad har du imod
vores lille kongerige, som bliver passet godt på af vores statsminister,
selv den mindste jordknold bliver der passet på, når ejeren af denne
jordknold, er flygtet fra sit ansvar, men nu har denne tidligere ejer,
af denne jordknold, etableret et firma, som vil hjælpe med at rydde op,
hvis staten vil betale ham for dette arbejde.
Først så overskider han gulvet, og bagefter forlanger han betaling
for at gøre rent efter sig, sådan tager erhvervslivet røven på de
danske borgere. Det er minksagen om igen, først smitter minkavlerne
deres egen besætninger, derefter forlanger de betaling af danske
skatteydere, for at aflive de smittede mink, og betaling for deres
avlsbygninger, da deres avlsbygninger skal være i karantæne i 1 år.
Sådan har minkavlernes formand, med hjælp af partiet Venstre, tvunget
folketinget til at vedtage, selvfølgelig med stor hjælp af de danske
medier, som ikke har ville skrive sandheden om minkavlerne.
Men medierne har rost bogen " Det Blinde Øje" skrevet af forfatteren
og journalisten Mathilde Walter Clark, som skriver sandheden om den
store minkavler skandale, hvordan dyrene er blevet mishandlet gennem
de sidste 30 år, det er fuldstændig uanstændig den dyremishandling
som minkavlerne har udsat de dyr for, der har været i deres varetægt.
Resterne af det sand, som lå i bunden af disse minkgrave, ligger nu
i den bevægelige jordknold, som du skriver om, nu skal vi skatteydere
betale en gang til, for oprydningen efter minkavlersvineriet.
Da den person, som har påtaget sig ansvaret for at rense denne jord,
er løbet fra denne regning, som han har fået pengene for en gang.
Nu skal han have penge en gang til for at rydde op.

Kære Arne
Jeg er bange for at du misforstår mig. Jeg taler om befolkningstilvækst, ikke antal fødsler. Du modregner ikke fødte danskere med afdøde danskere. Beklager misforståelsen; Håber det giver bedre mening.

Peter Jensen, jeg skriver ikke for at du skal skrive anderledes,
jeg skriver for at gøre andre opmærksom på, at der er andre vinkler,
end den der står i medierne, du beskriver en statsminister som tager
sig af den befolkning i byen Ølst, som er alle er gået konkurs, på
grund af den bunke jord, som du beskriver det, statsministeren er da
ikke optaget af den bunke jord, men konsekvenserne af denne bunke jord.
Beboerne i Ølst kan ikke sælge deres huse, husene er gjort værdiløse,
på grund af den bunke jord. Alling Å vil sende forureningerne fra denne
jordbunke ud i Randers fjord, og videre ud i Kattegat. Ser du det var
derfor Statsministeren var oppe for at se på denne jordbunke.
De borgere i Ølst som ejer deres huse, har samme ret som minkavlerne,
deres ejendomsret er ukrænkelig, men det skider den person som ejer den
jordbunke højt og flot på, hvis ikke staten nu går ind og sikre deres
ejendomsret, så har staten svigtet, det kan ejeren af jordbunken sagtens
undgå at tage ansvaret for, med loven i hånden kan han lade virksomheden
gå konkurs, og efterlade beboerne til deres egen skæbne, men det kan en
statsminister ikke gøre. Nu må staten bruge 2 Mia. for at redde ejendomme
for 50 Mio. det er vilkårene, når en erhvervsdrivende ikke vil tage ansvar.

Tak AJ for at sætte tingene i fokus.

Den såkaldte spærregrænse er i Danmark 2%.
Andre lande med spærreregler er for eksempel Sverige (4 procent), Norge (4 procent), Tyskland (5 procent), Grækenland (3 procent) og Tyrkiet (10 procent).

I Tyskland går hundredtusinder på gaden for at vise deres politiske meninger om dagens politiske overvejelser og tendenser.

I Danmark nøjes vi med politiske meningsmålinger, der hvert fjerde år omsættes i nye politiske partier og samarbejdskonstellationer!

Sammenhængskraften sørger kongehuset for.

En dronning der blandt andet har holdt 9 statsministre i ørerne.

Forbundne og forpligtet for kongeriget Danmark!

Politiske konger og dronninger abdicerer!

I Tyskland går hundredetusinder på gaden som stod en krig for døren!

I USA hvor den reelle spærregrænse er 45-48 % angreb demonstranter det der svarer til folketinget!

I Danmark vises to demonstranter med flag i folketinget venligst ud blandt de herboendes krigsparoler på gader og stræder i København!

Politikere der stiller sig på en parts side kan straks læse sin opbakning i meningsmålingerne!

Danmark er et meget demokratisk land.

Nye politiske tendenser inkorporeres lynhurtigt i de større danske politiske partier siden jordskredsvalget i 1973.

Nu mangler vi blot at milliardærer og aktieejere følger trop!

At forureneren rydder op efter sig og betaler!

Det kræver et stærkt rødt flertal!

Og Enhedslisten fører gerne kniven!

Aktieejere skal være forbundne og forpligtet med kongeriget Danmark!

Dronning Margrethe gjorde Socialdemokratiet til et royalt parti!

Måtte det lykkes kong Frederik den 10. og dronning Mary at gøre aktieejere og milliardærer forbundne og forpligtet for demokratiet Danmark!

Royale aktieejere! Royale milliardærer!

Meningsmålingerne viser allerede at “forureneren betaler”!

Det ligger dybt i den danske folkesjæl!

I Tyskland går hundredetusinder på gaden for at demonstrere den tyske folkesjæl!

I Danmark nøjes vi med meningsmålinger!

“Frederikshavn Kommune har valgt at fratage Torben Østergaard-Nielsen hans titel som officiel Skagen Ambassadør.
Det skriver TV 2.
Torben Østergaard Nielsen ejer den skandaleramte virksomhed Nordic Waste.
- Vi har i Frederikshavn Kommune selvfølgelig fulgt med i sagen i Randers Kommune med Nordic Waste, og jeg har også noteret mig håndteringen af sagen. Og jeg mener ikke, det er foreneligt med at være Skagen Ambassadør, siger borgmester Birgit S. Hansen (S).
Torben Østergaard-Nielsen har været Skagen Ambassadør siden 2022.”

2. Hvor reder sommeren vel blomstersengen
mer rigt end her ned til den åbne strand?
Hvor står fuldmånen over kløverengen
så dejligt som i bøgens fædreland?
Du danske, friske strand,
hvor Dannebrogen vajer -
Gud gav os den - Gud giv den bedste sejer! -
Dig elsker jeg! - Danmark, mit fædreland!

Forureneren betaler!

Og i Jammerbugten ledes med metaldetektorer så strandene igen er klar til de tyske turister!

Mon milliardæren Maersk stiller op med gratis hof til de tørstende?

Det handler ikke om penge! Men om god ledelse! Siger Søren Pape igen og igen, når det drejer sig om den offentlige sektor og velfærden i Danmark!

Dømmekraften sidder hos folket!

De ser landet nedefra og oppefra! Hver dag!

Poul Schlüter evnede om nogen at sætte høj som lav på plads!

Hvor er Søren Pape i sagen om Jammerbugten og Randers?

Og hvor er Inger Støjberg?

H.C. Andersens kærlighedserklæring til det danske land og sprog blev skrevet i kølvandet på treårskrigen i 1850. Digterens mange udenlandsrejser fik kritiske røster til at så tvivl om hans nationale sindelag, men med I Danmark er jeg født fik han tilbagevist anklagerne.

Og lavbundsjordene har gyldne tider her i januar 2024.

Søerne breder sig ud over veje og stræder.

Vinterafgrøderne har aldrig stået mere i vand!

De grønne partier har for længst fået deres dagsorden gennemført!

Vælgere og partiledere forsøger ihærdigt at finde nyt politisk fodfæste hos befolkningen!

Forbundne, forpligtet, for demokratiet og kongeriget Danmark!

Ægte dronninger er royale!

Nu mangler vi blot ægte milliardærer?

Aksel Jensen, kongen af VRØVL har talt!!!

Tak for den her dramatiske, stramme og alligevel fantasifulde måde at fortælle om de eksistentielle ting som kærlighed, mod, frygt, styrkeprøver og tab.

I tirsdagsanalysen mente MK at det var klogt og helt nødvendigt Mette Frederiksen tog til Ølst og beså skaden. Mens LA medlem konspiratorisk mente det var for egen vindings skyld. Her må LA medlemmet tale for egen regning, det er muligvis sådan det foregår i LA. Man kan nemt få tanken. Især når man hører Vanopslaghs forslag om, at gamle mennesker på plejehjem, bare skal have den mad de har lyst til den dag. Hvordan han vil få det til at hænge sammen personalemæssigt, hvis tyve gamle beboere vil have hver sin ret mad, på den tid det passer vedkommende og har krav på at få det fra deres yndlings restaurant. Det er, hvad han står og siger, seriøst. Det er utopi. Med frihed menes, at man fastlægger rammerne med beboere og personalet og de pårørende. Ikke at plejehjem skal være luksushoteller for velhavende ældre borgere.
En anden politiker som er urealistisk er Mette Thiessen. Hun sviner alle andre partier og politikere til som uduelige osv osv, Kun DF dur. Hun rabler løs, når hun får muligheden og journalister står helt tavse og lægger æter til. Hun er virkelig gak.