Annonce

Lizette Risgaard på vej med ny bog: “Jeg kommer til at fortælle min version”

Lizette Risgaard gik af som formand for FH efter en række anklager om krænkende adfærd. Men nu tyder noget på, at det sidste punktum alligevel ikke er sat i den sag.
Foto: Netavisen Pio/David Garby-Holm
Lizette Risgaard trak sig søndag 30. april 2023 som FH-formand
“Jeg kommer til at fortælle min version. Nu har alle andre fortalt deres - nu kommer jeg til at fortælle min version.”

Det siger tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, til Ekstra Bladet onsdag aften ved gallapremieren for filmen Den grænseløse. Og hendes version kommer man til at kunne læse i den bog, hun kommer til at udgive om sin tid som FH-formand, fortæller hun.

Risgaards tid som formand fik en pludselig og dramatisk afslutning, da adskillige unge mænd anklagede hende for at have krænket dem seksuelt. I april 2023 tog hun konsekvensen og gik af som formand.

Risgaard har tidligere haft et par forskellige versioner at fortælle. I dagene inden sin afgang som formand beklagede hun sin opførsel over for de unge mænd, men har senere nægtet, at hun nogensinde skulle have udvist upassende adfærd.

optjener hun nemlig en betragtelig hyre på sammenlagt 417.000 kroner årligt

Hun har i denne forbindelse forklaret, at det undskyldende opslag, der var blevet lagt på hendes Facebook-side, ikke var skrevet af hende, da hun på det tidspunkt led af graverende søvnunderskud.

Vil gerne have mere arbejde

I januar kunne Ekstra Bladet afsløre, at Risgaard ikke trak sig fra alle prominente poster som resultat af krænkelsesanklagerne.

Som bestyrelsesmedlem i både Arbejdernes Landsbank og ejendomsinvesteringsselskabet AKF Holding optjener hun nemlig en betragtelig hyre på sammenlagt 417.000 kroner årligt.

Selvom hendes fortsatte tilstedeværelse i så magtfulde bestyrelser har været kontroversiel, bedyrer Risgaard, at hun er glad for det arbejde, hun udfører - og tilmed gerne tager imod flere poster endnu.

“Jeg har et arbejde, og jeg vil rigtig gerne have mere arbejde. Ligesom alle andre, som gerne vil bruge deres kræfter, så har jeg også brug for mere arbejde,” fortæller hun Ekstra Bladet onsdag og slutter med en frisk opfordring til potentielle arbejdsgivere:

“De kan bare byde ind."

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hun skal ikke klappe de unge fyre i bagdelen.
Hun skal give dem en knytnæve lige i fjæset, så slipper hun med et par måneder i brummen, og så er tavlen visket ren. Hun kan endog stille op til Folketinget, som flere tidl. straffede har gjort.
Et klap i numsen, og du er dømt fredløs på livstid.

Jeg ønsker Lizette al mulig held og lykke med at finde nye arbejdsopgaver. Hendes arbejdsevne og værdi er jo ikke dårlig, og nu har den offentlige mening vel fået tilstrækkelig bodsgang til, at hun igen kan få lejlighed til at bruge de evner, som bragte hende så langt før hendes valg. Må jeg blot lige huske Pios læsere på den enorme forbedring af kommunikationen, som Lizette bragte med sig efter tågehornet Harald Børsting...

Håber Lizette med tiden får den fair play hun har fortjent, og ønsker hende alt vel med den nye bog.
Så må skvatmiklerne finde et nyt offer.