Annonce

Lizette i TV-interview: “Jeg har udvist en grad af upassende opførsel”

Ny forklaring halter: Den forhenværende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation udtalte selv til TV 2 News 28. april, hvad hun nu benægter i avis-interview - Risgaard til Pio: Jeg udtalte mig om deres oplevelser
Foto: Netavisen Pio/David Garby-Holm
Lizette Risgaard, tidligere formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Den tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, beklagede i et TV-interview 28. april, at hun havde udvist upassende opførsel over for en række yngre mænd.

Interviewet står i kontrast til, at Lizette Risgaard tirsdag aften i et interview med Jyllands-Posten (Finans.dk) erklærer, at hun ikke længere vil stå ved en formulering i et opslag på hendes Facebook-side 27. april, hvor hun beklager at have udvist “upassende adfærd”.

Forklaringen fra Lizette Risgaard lyder nu, at beklagelsen i Facebook-opslaget ikke er formuleret af hende selv. Lizette Risgaard oplyser i avis-interviewet, at hun i dag fortryder, at hun lod andre formulere beklagelsen i Facebook-opslaget i hendes navn.

I avis-interviewet forklarer hun, at hun lod andre formulere de afgørende dele af Facebook-opslaget, fordi hun i den grad trængte til at sove efter at have været vågen og arbejdet hektisk uafbrudt i over et døgn.

I avis-interviewet benægter Lizette Risgaard samtidig at have gramset på yngre mænd - eller udvist noget, der kan sidestilles med seksuel chikane. Derimod beklager Risgaard fortsat hvis nogen har oplevet og/eller følt, at hun har krænket dem:

Og jeg har ikke gramset på nogen

“Jeg har ikke trukket en eneste person ind i et værelse eller skubbet nogen ned på en sofa. Alt, hvad der har været omtalt, er foregået i situationer, hvor der har været mange andre til stede. Og jeg har ikke gramset på nogen. Der har ingen seksuelle intentioner været fra min side, aldrig.”

28 minutter langt TV-interview

Men forklaringen stemmer ikke overens med, at Risgaard i et interview med TV 2 News’ arbejdsmarkeds- og erhvervsreporter, Ole Krohn, 28. april - altså dagen efter Facebook-opslaget - som det første beklager at have udvist netop upassende opførsel:

“Jeg vil sige, at jeg har udvist en grad af upassende opførsel," siger Lizette Risgaard i et interview med TV 2 News 28. april.

I samme interview undskylder Risgaard også sin “upassende opførsel":

at jeg har udført - nu siger jeg - en upassende opførsel i de situationer, vi har været i

“Jeg beklager dybt, og giver en uforbeholden undskyldning til dem, der har oplevet, at jeg har udført - nu siger jeg - en upassende opførsel i de situationer, vi har været i.”

TV 2-interviewet med Lizette Risgaard er et såkaldt solo-interview, hvor kun interviewer og Lizette Risgaard selv medvirker. Interviewet er 28 minutter langt.

Lizette: Jeg undskylder for deres oplevelser

Netavisen Pio har torsdag formiddag forelagt Lizette Risgaard hendes udtalelser til TV 2 News 28. april og bedt hende forholde sig til, at hun i TV-interviewet selv beklager at have udvist en “upassende opførsel".

hvis man har oplevet det sådan, så beklager og undskylder jeg

"Det første afsnit i interview er mine kommentarer til deres oplevelse, og hvis man har oplevet det sådan, så beklager og undskylder jeg. Det står jeg stadig ved," skriver Lizette Risgaard i en kommentar til Netavisen Pio.

Formuleringerne i Facebook-opslaget 27. april, som Lizette Risgaard nu ikke længere vil vedkende sig lyder:

“Men jeg må erkende, at jeg har udvist en upassende adfærd. Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med. Men det er ikke nogen undskyldning! Pilen peger på mig og min adfærd: Den har været uprofessionel og forkert og skal ændres med det samme.”

placeholder

 

Advokatrapport klar torsdag

Lizette Risgaard gik af som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) 30. april - dagen før 1. maj.

Det skete efter at en række fagforbund - blandt andet HK, Teknisk Landsforbund og Danmarks Lærerforening - havde trukket deres støtte til Lizette Risgaard på baggrund af omtalen i Berlingske og Ekstra Bladet af, at otte yngre mænd har følt sig krænket af uønskede berøringer fra Lizette Risgaard.

Beretningerne var anonyme, men 2. maj stod Jonas Larsen frem i Netavisen Pio

Det gik igen i flere af beretningerne, at Lizette Risgaard uinviteret havde taget dem på bagdelen. Beretningerne var anonyme, men 2. maj stod Jonas Larsen frem i Netavisen Pio og fortalte om en lignende oplevelse, hvor Lizette Risgaard uinviteret havde taget ham på bagdelen under et socialt arrangement.

Jonas Larsen er 28 år og landsudvalgsrepræsentant i HK Ungdom Danmark. Han arbejder som faglig sagsbehandler hos PMF Fyn.

Fagbevægelsens Hovedorganisation har indkaldt til ekstraordinær kongres 7. september, hvor en ny formand skal vælges. Ingen har til dato meldt sig som kandidat.

Indtil den ekstraordinære kongres vikarierer FH-næstformand Morten Skov Christiansen på formandsposten.

I forbindelse med Lizette Risgaards afgang igangsatte Fagbevægelsens Hovedorganisation en advokatundersøgelse af Lizette Risgaards mulige krænkelser. Advokatundersøgelsen ser også på, hvordan FH har håndteret eventuelle henvendelser fra unge mænd, der har følt sig krænket af Lizette Risgaard.

Netop den del af rapporten kan være afgørende for, hvem der melder sig som formandskandidat

Undersøgelsen  skal efter det oplyste også afdække, hvem i FH's ledelse, der vidste hvad, hvornår, om de episoder, som de yngre mænd opfatter som krænkende. Netop den del af rapporten kan være afgørende for, hvem der melder sig som kandidat til posten som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Konklusionerne fra undersøgelsen bliver præsenteret for FH's forretningsudvalg torsdag morgen på et møde i det nordsjællandske. Kl. 13 er det så hovedbestyrelses tur.

FH oplyser sent torsdag eftermiddag, at man indkalder til pressemøde om advokatrapporten torsdag aften kl. 20.

Opdateret kl. 18

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg er helt lige glad med om fruen har klappet en fyr på bagdelen.
Hvis man ikke kan sige fra, er man ikke moden nok til at begå sig i en topstilling.
Men det er jo blevet på mode, at komme flere måneder eller år bagefter, for at hælde vand ud af ørerne, og spille krænket.

Helt enig. Til gengæld spiser man ufatteligt godt på Højstrupgård hvor fagbevægelsens top nu er samlet. Det gjorde man i hvert fald i gamle dage, da jeg var der. Efter et par dage indså man at man skulle vælge mellem den overdådige frokostbuffet eller den tre retters aftensmenu. Begge dele var det ikke muligt at konsumere i ugevis.

Så kunne du jo overveje at blive væk
Eller lukke munden

Ja, det er både på mode men også et redskab i en magtkamp

Meget tyndbenet sag. Hvorfor har disse krænkede mænd ikke frabedt sig det krammeri, hvis det var over deres grænser? Det er den mindste mee too sag i mands minde. Lizettes side af sagen skal da også medtages.

Meget tyndbenet sag. Hvorfor har disse krænkede mænd ikke frabedt sig det krammeri, hvis det var over deres grænser? Det er den mindste mee too sag i mands minde. Lizettes side af sagen skal da også medtages.

Så længe den såkaldt krænkede kan få enhver med blot en lille smule ansvar til at skulle kaste sig fladt ned og lade sig rulle offentligt, ja, så kan Danmark og vi danskere lige så godt opgive kampen imod Putin, klimaet, miljøet, arbejdsmiljøet, strukturelle problemer, politiske problemer, integrationsproblemer, ældreomsorgsproblemer, sygehusvæsensproblemer, osv, osv.

Metoo styrer slagets gang!

Brikkerne kan vi selv kaste af bordet før ethvert ludospil går i gang!

Jeg føler mig krænket af mine modspillere!

- Jeg ville hellere have haft de røde brikker!

- Og her må jeg alene sidde med de blå!

- Jeg føler mig krænket uanset hvad I andre siger!

Tillykke til metoo!

Verden kan ikke mere styres!

Putin og alle despoter har overtaget magten i verden!

De er nemlig fucking ligeglade med alle andres formuleringer!

Og ingen gider være offentlig ansat!

Alle sidder i en ledende stilling over for kunderne!

Uanset om du er sosu’er, sygeplejerske, pædagog, skolelærer, socialrådgiver, osv.

Folk har lært lektien!

Alle flygter sammen med Lizette!

Og hvem mon lader sig vælge eller ansætte til sidst?

Ja, gode gammeldags skrankepaver, der giver fanden i metoo!

Nogen skal jo i den sidste ende tage sig af min gamle mor!

Med mindre jeg opsiger mit job som 58 årig og lader samfundet forsørge mig!

Simpel sag tja, lad os lige se advokatregningen før vi tager stilling.