Annonce

Skandaleramte Risgaard beholder gyldne bestyrelsesposter 

Til trods for krænkelsesanklager og formands-exit, beholder Lizette Risgaard lukrative poster til en værdi af over 400.000 kroner.
Foto: Netavisen Pio/David Garby-Holm
Lizette Risgaard, tidligere formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Der var stormvejr i fagbevægelsen, da det kom frem, at forhenværende formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, havde krænket en række unge mænd.

Konklusionen på det hele blev, at Lizette Risgaard trak sig fra formandsposten efter massivt pres fra en række fagforbund anført af HK.

Nu viser det sig, at Lizette Risgaard ikke er helt og aldeles færdig med fagbevægelsen.

Ifølge Ekstra Bladet får Risgaard lov at fortsætte på to bestyrelsesposter. Og pengene for bestyrelsesposterne ryger direkte ned i Risgaards lommer.

Forretningsudvalg fastholder bestyrelsespost

Ifølge Ekstra Bladet er det forretningsudvalget i FH, som har besluttet, at Lizette Risgaard kan beholde bestyrelsesposterne i Arbejdernes Landsbank og ejendomsinvesteringsselskabet AKF Holding.

Samlet set beløber de to bestyrelsesposter sig op på et honorar til Risgaard på 417.000 kroner årligt ifølge Ekstra Bladets oplysninger.

Ofte vil man sende pengene tilbage til den organisation, man repræsenterer, men eftersom Lizette Risgaard ikke længere er formand for FH, repræsenterer hun ikke længere organisationen. Derfor har FH’s forretningsudvalg valgt, at hun kan beholde pengene selv.

Da Lizette Risgaard ikke længere er en del af den politiske ledelse i Fagbevægelsens Hovedorganisation, vil hun selv modtage bestyrelseshonoraret

“Forretningsudvalget i Fagbevægelsens Hovedorganisation har indstillet Lizette Risgaard til at fortsætte sine bestyrelsesposter i Arbejdernes Landsbank og AKF Holding A/S. Da Lizette Risgaard ikke længere er en del af den politiske ledelse i Fagbevægelsens Hovedorganisation, vil hun selv modtage bestyrelseshonoraret. Honorarernes størrelse er op til de enkelte virksomheder at fastlægge. Fagbevægelsens Hovedorganisation har for nuværende ikke flere kommentarer,” udtaler FH til Ekstra Bladet.

Forbundsformand for HK, Anja C. Jensen, der som nævnt var en af de største kritikere mod Lizette Risgaard. Hun skriver i en SMS til TV2, at hun hellere havde set at en anden, der fortsat var tillidsvalgt, fik bestyrelsesposterne.

Gik af som formand 

Lizette Risgaard gik af som formand i april 2023 efter, at flere forbund trak støtten i lyset af en række anklager om krænkende adfærd.

De første anklager blev fremført anonymt, men Netavisen Pio kunne som det første medie offentliggøre en kilde, som stod offentligt frem med navns nævnelse.

Da anklagerne kom frem besluttede Fagbevægelsens Hovedorganisation at få udarbejdet en advokatrapport om hændelserne.

Den udkom i august 2023 og konkluderede, at der var dokumentation for at mindst tre krænkende hændelser havde fundet sted. 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja, ja. Hun skal jo da osse have lidt at leve af.

Selvfølgelig har hun overskredet en grænse, men det har hun vist betalt prisen for. Hun har været en dygtig fagforenings kvinde i mange år, og klart hun skal beholde de poster. Vi lever jo ikke i skafottet s tidsalder.

Hvor er det dog dårlig stil af Pio at bruge sådan en overskrift. Lizette Risgaard var nødt til at trække sig som formand, men så bør forfølgelsen vel holde op.

Havde hun nu bare slået de skrøbelige fyre halvt fordærvet, så havde hun pt. udstået sin straf, og kunne begynde på en ny tilværelse igen.
Men et klap i bagdelen, skal give livslang straf, er der åbenbart nogle der mener.

Er det blevet for meget medd sl den kongerøgelse?
Eller findes der en anden grund til, at heksejagten på Lizette Riisgaard skal genoptage?
- og så på baggrund af en gang bræk fra Ekstra Bradet?
Det forekommer Pio-falskt.

Jeg kan på ingen måde blive krænket hun har altid leveret et godt stykke arbejde

Hun er selvfølgelig ikke landets værste forbryder, men det er altså på den anden side heller ikke nogen straf at skulle ud og finde sig et nyt job, som vi andre jo også skal, hvis vi af den ene eller anden grund mister vores arbejde.

Det her ser ikke kønt ud, og gavner ikke fagbevægelsen.

417.000 kr er ca løn for en årværk for et menigt medlem af fagbevægelsen. Der må godt nok være meget arbejde i de 2 bestyrelser, hun deltager i. Jeg bliver personligt noget harm
når jeg hører om bonusser, pensioner og nu bestyrelseshonorarer, fomtoppen af fagbevægelsen. Ved de gerne vil “matches” med erhvervslivet, men hvor produktive er de egentlig, skaber de tilstrækkelige resultater, der godtgør de kollosale udgifter, som medlemmerne skal betale.
Mvh
Bjarne Pedersen

Annonce