Advokatfirma slår fast: Emil blev taget på bagdelen af Lizette Risgaard

Kromann Reumert fejer al tvivl af bordet: Risgaard-berøring havde seksuelle undertoner.
Foto: Privatfoto
Emil Karred Sommer
I sidste uge stod 27-årige Emil Karred Sommer offentligt frem og fortalte om, hvordan han på valgnatten juni 2019 oplevede, at tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, tog ham på bagdelen i forbindelse med en foto-session på Arbejdermuseet.

Lizette Risgaards advokat, Hanne Rahbæk, har over for Netavisen Pio gjort gældende, at Emil Karred Sommers gengivelse af, hvad der skete på valgaftenen i 2019 ikke stemmer overens med advokatrapporten fra Kromann Reumert:

“Jeg skal gøre opmærksom på, at der i ingen af de gengivne episoder er fundet grundlag for at fastslå et faktum svarende til det, som angives af Emil Karred Sommer.”

Kromann Reumert: Episode er dokumenteret

Men advokatfirmaet Kromann Reumert bekræfter nu skriftligt over for Emil Karred Sommer, at hans oplevelse er en af fem episoder, som er gengivet i det resumé af rapporten, som offentligheden har fået adgang til.

Advokatkontoret har således skriftligt bekræftet, at Emil Karred Sommers oplevelse er gengivet som ‘Episode 1’ i advokatrapportens resumé.

Netavisen Pio har set Kromann Reumerts skriftlige bekræftelse.

Episode 1 er en af tre episoder, hvor Kromann Reumert finder det dokumenteret, at Lizette Risgaard har taget yngre mænd på et intimt sted, nemlig bagdelen. At berøringerne var uønskede, og at berøringerne derfor havde seksuelle undertoner.

Kromann Reumert skriver om Episode 1:

“For så vidt angår den første dokumenterede episode vurderer Kromann Reumert, at det faktuelt kan lægges til grund, at LR i forbindelse med Episode 1 fik taget et foto sammen med en person, der ikke var ansat i FH, og i den forbindelse berørte ham på bagdelen. Det vurderes endvidere, at berøringen var uønsket og grundet det intime sted må anses for en berøring med seksuelle undertoner.”

Lagt til grund: Lizette berørte bagdel

Emil Karred Sommer konstaterer, at Kromann Reumert finder hans oplevelse dokumenteret, og at det “faktuelt lægges til grund”, at Lizette Risgaard - uønsket - har taget ham på bagdelen:

Kromann Reumert finder det dokumenteret, at berøringerne var uønskede

“Kromann Reumert nævner tre episoder, hvor de finder det dokumenteret, at Lizette Risgaard har berørt yngre mænd på bagdelen. Kromann Reumert bedømmer bagdelen som et intimt sted. Kromann Reumert finder det dokumenteret, at berøringerne var uønskede. På den baggrund fastslår advokatkontoret, at Lizette Risgaard-berøringerne havde seksuelle undertoner,” opremser Emil Karred Sommer over for Netavisen Pio og konkluderer, at der med bekræftelsen af, at hans oplevelse er gengivet som “Episode 1” ikke er så meget mere at diskutere:

“Kromann Reumert bekræfter, at min episode er en af de tre episoder. Konkret er min episode gengivet som episode 1 i advokatrapporten. Så jeg har egentlig ikke behov for at føje mere til.”

4. oktober betegnede Emil Karred Sommer i Politiken Lizette Risgaards opførsel over for ham på valgaftenen i 2019 som uanstændig og uacceptabel:

en uanstændig og uacceptabel opførsel

“Det er en uanstændig og uacceptabel opførsel. Det hører ingen steder hjemme. Prøv lige at vende det hele på hovedet: Hvad nu, hvis jeg var en kvinde, og Lizette var en mand. Mon ikke en sådan oplevelse var blevet mødt med en anden alvor og seriøsitet.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja advokaterne tager sig jo nok godt betalt, det er jo en sag der tager lang tid når der er penge nok at tage af.
Der er jo mange fagforeningsmedlemmer.

Sikke noget piveri. Lizette er en dejlig dame, og hun må gerne ta mig på røven. Og HVIS det alligevel er træls, vil jeg bare sige det til hende. Længere er den ikke. Det er sgu da ikke noget alle medier skal beskæftige sig med i månedsvis. Vi er på randen af atomkrig med Rusland, mellemøsten eksploderer. Der er nok af rigtige ægte problemer. Kom nu ind i kampen!!

Nu må den kære Emil K. Sommer da snart have fået omtale nok. Naturligvis er det ikke ok, at blive taget på bagdelen af en dame. Men kære Emil, damen er jo blevet kørt over af "bussen" samt yderligere blevet "jordet". Hvad mere kan du ønske for at få genoprettet din selvrespekt som mand og individ. Du er dog ikke blevet trukket ind i "kopirummet" og blevet voldeligt forulempet. Hvor længe skal der fortsat "røres" i denne "gryderet". Vi har set og hørt om jer forulempede unge mænd - og - vi har sikkert alle sammen ondt af jer. Med håbet om alt det bedste for jer i fremtiden. Skal vi så komme videre, andre MEGET alvorlige hændelser. Hvem sage Mellemøsten?

Jeg har ikke lyst til at gentage mig selv, men det er åbenbart nødvendigt: Det handler ikke om berøringen i sig selv, men om det ulige magtforhold. Hvis en chef ikke kan fatte det, er vedkommende ikke egnet til at være chef.

Hvis du gad sætte dig ind i sagen, så var der ikke noget ulige magtforhold.

Peter, jeg har også svaret dig for et par dage siden, men enten kan, eller vil du ikke fatte det.
Der er INTET magtforhold mellem dem. De er to helt uafhængige mennesker, der er til fest sammen.
At den lille fy er imponeret af den magtfulde dame, er HANS problem.
Nu jagter han kun sine 15 minutters berømmelse, som sikkert bliver dyr for ham. Ingen chef vil ansætte ham i en overordnet stilling, med den vattede og svage karakter.

Hvordan mon det gik SPD - det tyske Socialdemokrati - fagbevægelsens gamle tyske parti - ved Landtags-valgene i Hessen og i Bayern?

Er Danmark et foregangsland som Mette historisk foreskriver igen og igen?

Eller er andegården på vej et helt andet sted hen end Svanen igen og igen fortæller fra sine egne danske eventyr, fortalt af en Johnny Madsen der af tv-visen nu er udråbt til både sanger, maler og forfatter og som betegner sig selv som kunstneren, der kan bringe sig selv for en kort stund i centrum i sit eget liv.

Syd for grænsen skabes der nye grænser på alle parametre!

Jøsses da. Kan der snart koges mere suppe på den historie..han burde hellere være glad for at nogen gider tage ham på bagdelen.

Annonce