Forleden stod Emil frem og fortalte om uønskede berøringer - nu reagerer Lizette Risgaard

Den tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation mener ikke, at der er belæg for beskrevet episode i advokatrapport
Foto: Netavisen Pio/David Garby-Holm
Lizette Risgaard, tidligere formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Forleden stod 27-årige Emil Karred Sommer frem og fortalte om en episode på valgaftenen i 2019 på Arbejdermuseet, hvor han oplevede uønskede berøringer fra den tidligere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard.

Ifølge Emil Karred Sommer lagde Lizette Risgaard ikke kun hånden på hans balle. Hun lod hånden fortsætte ind under ballen og ind mellem hans ben. Og efter en fotoseance, hvor Emil Karred Sommer blev fotograferet sammen med en kammerat og Lizette Risgaard, fik han tillige et klap bagi. Han fortæller om oplevelsen af ikke at blive taget alvorligt af hans omgivelser:

Det er en uanstændig og uacceptabel opførsel

“Det er en uanstændig og uacceptabel opførsel. Det hører ingen steder hjemme. Prøv lige at vende det hele på hovedet: Hvad nu, hvis jeg var en kvinde, og Lizette var en mand. Mon ikke en sådan oplevelse var blevet mødt med en anden alvor og seriøsitet,” sagde Emil Karred Sommer til Politiken  4. oktober.

Netavisen Pio omtalte både interviewet med Emil Karred Sommer og en kronik i Politiken om episoden forfattet af Karred Sommer. Netavisen Pio bad også - forgæves - Lizette Risgaard om en kommentar.

Men torsdag efter deadline giver Lizette Risgaard lyd fra sig.

Via sin advokat Hanne Rahbæk lader Risgaard nu forstå, at der ikke er dækning for den beskrivelse af hændelsesforløbet, som Emil Karred Sommer beskriver, i advokatrapporten fra Kromann Reumert.

Rahbæk henviser til, at advokatrapportens resume omtaler fem konkrete hændelser.

Af de fem hændelser lægger Kromann Reumert til grund, at Lizette Risgaard i tre tilfælde beviseligt har foretaget berøringer, og “at berøringen var uønsket og grundet det intime sted må anses for en berøring med seksuelle undertoner”.

I alle tre tilfælde er der tale om, at Lizette Risgaard har berørt yngre mænd på bagdelen.

Risgaards advokat: Der er ikke belæg i gengivne episoder

Men Risgaards advokat fremhæver nu, at der intet sted i advokatrapporten er beskrevet en episode, præcis som den Emil Karred Sommer beskriver:

“Jeg skal gøre opmærksom på, at der i resumé af advokatundersøgelsen af 3. august 2023 er gengivet 5 episoder, som man har fundet faktuelt belæg for. Episoderne er beskrevet som episode 1-5, og det er for hver episode konkret angivet, hvad man har fundet faktuelt belæg for, altså bevist,” skriver Lizette Risgaards advokat og føjer så til:

Jeg skal gøre opmærksom på

“Jeg skal gøre opmærksom på, at der i ingen af de gengivne episoder er fundet grundlag for at fastslå et faktum svarende til det, som angives af Emil Karred Sommer.”

Hverken advokat Hanne Rahbæk eller Lizette Risgaard har ønsket at uddybe over for Netavisen Pio.

Jonas Larsen stod frem i Netavisen Pio 2. maj og fortalte om, hvordan han har oplevet uønskede berøringer fra Lizette Risgaard.

Indtil forleden var Jonas Larsen den eneste, der er stået offentligt frem og fortalt om upassende adfærd fra Lizette Risgaards side. En række yngre mænd har desuden anonymt fortalt til Ekstra Bladet og Berlingske om episoder, hvor Lizette Risgaard har optrådt upassende.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Stop dog sensationsjagten på disse latterlige petitesser.
Disse skvattede mænd der ikke kan finde ud af at sige fra, burde blive hjemme hos deres mor. For dem er verden er alt for voldsom at bevæge sig ud i.
Hvis fru Risgaard havde været en blondine på 20 år, havde vi ikke hørt en lyd. Så havde disse skvat gået rundt og pralet med at de var attraktive. Nu har de udstillet sig selv som nogle umodne skvat.

Jeg er helt enig med Hans Jensen. Det er nogle store skvat, som ikke kan sige fra. Livet kan da også blive for kedeligt, hvis man ikke kan flirte lidt.

Proportionssans og - vurdering er noget helt ukendt hos PioPio. De er på ugeblads- og
frokostavisniveau.

Du er altså alt for venlig. Pios niveau er nærmere som skriblerier på toiletterne.

Proportionssans og - vurdering er noget helt ukendt hos PioPio. De er på ugeblads- og
frokostavisniveau.

Det handler ikke om berøringen, den overlever man nok.
Det handler om det ulige magtforhold.
Så fat det dog!

Fatte hvad ?
Der er IKKE noget ulige magtforhold i det sidst beskrevne.
Han havde intet ansættelsesforhold til Risgaard, eller andet i øvrigt.
De var til samme fest fra 2 forskellige organisationer.
Så der er vist noget DU ikke fatter.

Nu afdøde Prins Philips blev en gang spurgt hvor mange børn han havde, til dette svarede han
jeg har tre tøsedrenge og en pige med nosser. Dette svarer vist meget godt med Lizettes situation.

Fraset Peter Enemark er vi vist paa kaelderniveau - der flyves lavt. Joesses.

Ja, Dorthe, det er aldrig sjovt at være i mindretal.

Annonce