Annonce

Midt i live-debat blev direktør for landbrugslobby mundlam

Det gik ikke stille for sig, da biolog diskuterede landbrugsstøtte med direktør i Landbrug & Fødevarer, Morten Boje Hviid.
Foto: Colourbox
Svinefarm (Arkivfoto)
“Hvor meget vil I have?”

Så simpelt et spørgsmål gjorde for en stund direktør for politik, kommunikation og bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer, Morten Boje Hviid, mundlam, da han torsdag deltog i Debatten på DR2.

Spørgeren var biologen Alexander Holm, som i ublu vendinger kritiserede de omfattende subsidier, der hvert år falder i landbrugets lommer.

“I vil gerne have flere penge. Man kan sige, landbruget får 1.000 millioner kroner om måneden. Det er det mest subsidierede erhverv i Danmark. Det får mere end alle andre erhverv tilsammen. Vi smider hundredvis af millioner i forskning i landbruget også, og der er ikke sket en skid i 10 år,”  konstaterede Holm inden sit spydige spørgsmål.

På det sociale medie X deler brugeren Martin Collignon klippet, som i skrivende stund har fået 60.000 visninger.

placeholder

 

Stor støtte i 2022

Holms reference til 1.000 millioner kroner i månedlig landbrugsstøtte hviler på en nylig analyse foretaget af tænketanken Kraka for Berlingske.

Den viser, at det danske landbrug i 2022 modtog sammenlagt næsten 12 milliarder kroner i direkte og indirekte støtte og altså knap 1.000 millioner - eller en milliard - kroner om måneden.

SVM-regeringen har lovet, at de vil indføre en CO2-skat på landbruget

I den beregning dækker den indirekte støtte over fradrag og skattelempelser, som kun landbruget drager nytte af, og som derfor kan ses som en indirekte ekstra støtte til erhvervet.

Den direkte landbrugsstøtte lå i 2022 på 8,3 milliarder kroner, hvilket er markant over den direkte støtte for et gennemsnitligt år, som ifølge Danmarks Statistik ligger på 7 milliarder kroner.

Om man kan regne med, at landbruget et typisk år vil modtage en hel milliard i direkte og indirekte månedlig støtte, kan derfor ikke siges med sikkerhed. Siden 2012 har landbruget dog hvert eneste år modtaget over seks milliarder alene i direkte støtte og altså mere end 500 millioner kroner månedligt udelukkende i direkte subsidier.

Støtte til grøn omstilling

Diskussionen om landbrugets vilkår er blusset op i kølvandet på præsentationen af den såkaldte Svarer-rapport, som opstiller tre forskellige modeller for beskatning af landbrugets klimabelastning.

SVM-regeringen har lovet, at de vil indføre en CO2-skat på landbruget, men der vil gå tid, før de har fastlagt sig på den præcise model.

Særligt for det næststørste af regeringens partier, Venstre, er det en svær diskussion grundet partiets tætte bånd til landbruget. Mange taler derfor om, at CO2-afgiften kan udformes på en måde, så en del af det beskattede vil løbe tilbage i landmændenes tegnebøger.

Netop sådan en model syntes Hviid, Landbrug & Fødevarer-direktøren, også at forestille sig, da han efter nogle sekunders tavshed samlede tankerne og svarede tilbage på Holms angreb.

“Altså: På europæisk plan får alle landmænd støtte. Rigtig mange landmænd globalt får støtte. Men jeg vil gerne sige til dig: Vi er med på, at meget mere af den støtte skal gå målrettet til den grønne omstilling.”

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Med al den støtte var det vel rimeligt at man kunne forlange et minimum af dyrevelfærd. Det er komplet
uforståeligt at man tillader Turbokyllinger- Tvangsfiksering af søer- kreaturer der aldrig kommer ud
af staldene -transport af dyr gennem hele Europå under kummerlige forhold. Men det går hen over hovedet
på vores selvglade statsminister, der ellers ikke kan få love nok.

Lobbyisme har smadret klima, miljø og vores sundhed. Alligevel får de lov til at forsætte deres manipulation.

Tænk hvis danske forbrugere skulle have betalt landbrugsstøtten i kraft af reelle landbrugspriser!

Så var der aldrig blevet råd til hr. og fru.Jensens mangeårige flyrejser til alverdens lande!

Pengene ville være gået til danske fødevarer!

Det der er svært skal være nært!

Lars Løkkes motto for samarbejdet!

Aupair-ordninger har betydning for et fåtal af danskere. Så de tre regeringspartier har givet hinanden frie hænder! Og narrer fjender….

Til gengæld er co2 afgifter på landbruget gift under hele velfærdsstaten. Alle har tilsyneladende en menig om klimaet eller et forhold til Danmarks livsnerve nummer et!

Landbruget!

Venstre har givet socialdemokraterne carte blanche til at gå i flæsket på Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne. Til gengæld lukker Moderaterne skuffen i for at stjæle flest mulige stemmer fra de radikale og de konservative.

Venstre holder sig klogeligt ude af slagsmålet for at undgå at København lægges øde en uge eller to!

Aupair er dødvigtigt for millionærer og milliardærer!

Danskere lever af brød, smør og ost og mælkeprodukter og ind imellem lidt kødsovs!

Stegt flæsk og persillesovs står fortsat på middagsbordene på jyske plejehjem!

Medierne ville mægtig gerne vide, om det var Socialdemokratiet, Venstre eller Moderaterne, der havde født den upopulære ide om afskaffelse af store bededag. Men ingen af de tre partier faldt for fristelsen og hviskede til et udvalgt medie, hvilket parti, der bragte store bededag ind i forhandlingerne om et regeringsgrundlag for SVM-regeringen.

Om SVM forstår at lukke munden på deltagerne i forhandlingsudspillet om co2 afgifter på landbruget!

Ja, det bliver interessant!

Prisen for at få indflydelse på co2 afgiften kunne være at skrive under på at forhandlingerne forbliver fortrolige for alle parter!

Stephanie Lose er ikke en hvem som helst!

Spørg blot Danmarks politiske superstars nummer et Villy Søvndal!

Sat uden for politisk indflydelse for evigt!

Danmarks Naturfredningsforening har meget på spil!

Der er så meget man gerne vil have indflydelse på i fremtiden!

Det der er svært, skal være nært!

Lars Løkke kender om nogen spillets regler!

Når det gælder om politisk indflydelse og magt!

Stephanie Lose kender sine pappenhejmere!

Lad spillet om landbruget og dansk velfærd begynde!

Millionærer og milliardærerhar råd til at betale for egen hushjælp med danske overenskomster!

Aupair har et alt for stort co2 aftryk på klimaet!

I det mindste burde aupair pålægges en co2 afgift svarende til afgiften på industriens udledning per ton co2.

Og når det er sat på plads, thi klimaet er jo menneskeskabt, ja, så,kan skatteministeren der for længst har kastet Inger Støjberg under bussen, studere danskernes co2 aftryk set ud fra antal flyrejser de sidste 30 år.

Landbruget har et minimalt faldende aftryk! Og det mente skatteministeren var katastrofalt! Tørke, flodbølger, orkaner, regn og oversvømmelser!

Der var ikke den af bibelens syv prøvelser som landbruget ikke var skyld i!

Hvis man skal tro den meget troende socialdemokratiske skatteminister, der nød sit knæ i siden på Inger Støjberg!

Til gengæld hr skatteminister:

Analyser på baggrund af rejsestatistik viser dog, at vi danskere bidrager markant til denne udvik- ling. Det er især de lange oversøiske rejser, der er i vækst. Der er fx nu over 160.000 dan- skere, der årligt besøger Thailand. Denne tendens er med til at få det antal kilometer, danskerne flyver til at vokse støt med i hvert fald 2 % om året og i perioder endnu mere (Christensen 2016; 2018).
Globalt stiger flyvningen markant af flere grunde, hvoraf de vigtigste handler om den økonomiske udvikling. Flere og flere kommer op i den globale middelklasse, hvor flyv- ning er en mulighed. Og priserne for at flyve er faldet markant, bl.a. på grund af en om- fattende og vellykket liberalisering af flybranchen i bl.a. USA og EU med stærkt øget kon- kurrence til følge, samtidig med lave oliepriser og stadig bedre teknologi. Dertil kommer, at flyvning er fritaget fra næsten alle skatter og afgifter.
Der forventes da også fortsat kraftig vækst i flytrafikken fremover. Det er stadig kun omkring 20 % af verdens befolkning, der har prøvet at flyve, og flybranchen forudser, at antallet af passagerer vil omtrent fordobles fra 4 mia. til 7,7 mia. i 2036, i takt med at den stadig større middelklasse får mulighed og råd (IATA 2018b). Gennemføres der yder- ligere liberaliseringer af branchen globalt, kan væksten blive endnu større.
Udledningen af CO2 og andre drivhusgasser vil derfor alt andet lige også vokse. Selvom CO2 fortsat vil vokse mindre end trafikken, kan der selv med optimistiske forventninger til teknologien forventes en stigning i CO2 på 130 % eller mere from mod 2050. Dette står i stærk kontrast til behovet for en markant reduktion i alle sektorer for at nå de klimamål, der er opstillet i Paris-aftalen.
Vokser flytrafikken og dens CO2-udledning ufortrødent videre, mens resten af verden indretter sig på at opnå Paris-målene, vil flyvningen uvægerligt fylde mere og mere i det globale klimaregnskab. Nogle scenariestudier peger på, at international flytrafik kan komme til lægge beslag på over 25 % af det resterende ’drivhusgas-budget’ der i dag er til rådighed, hvis vi skal undgå mere end 1,5 grads global opvarmning, med mindre der sker en meget drastisk reduktion (Broderick 2018, CarbonBrief 2018). At bruge så meget på flyvning vil være en yderst uhensigtsmæssig anvendelse af det sparsomme budget.

Der er nok for Socialdemokratiet og Benstre og Moderaterne at skændes om!

Men desværre ikke flytrafikken!

Thi danske lønmodtagere og privatansatte og landmænd elsker mere og mere at flyve til Syden og Thailand for at slippe for de menneskeskabte klimaforandringer!

Som de desværre netop selv ved deres flyrejser har skabt siden det i 1960erne lykkedes fagforeninger at opnå ferieuger og gode reallønsstigninger, således at co2 aftrykket er steget og steget og steget og steget på de årlige flyrejser!

Men dansk landbrug er udvalgt som tidens jøder, der skal udryddes som tidens syndere!

Anti-agraismen er over os!

Spørgsmålet er?

Har de lov at forsvare sig når de bliver angrebet?

På deres overlevelse, på deres boliger, på deres ejendomme, på deres dyrehold, på hele deres kultur!

Til gengæld skal rejsekulturen med al dens negative påvirkning på klima, miljø og forurening fortsætte ufortrødent!

Ud over rekordsalg i år til Thailand, går salget på krydstogtsrejser helt amok!

Krydstogtsskibe der dumper al deres affald straks de er på international farvand!

Uskyldigheden stråler ud af de danske politikere!

Lad dem alle fremlægge deres ferie de sidste ti år! Med co2 aftryk!

At koste med sten imod landbruget, hvor de alle bor i drivhuse!

Egen drivhuseffekt på klimaet!

Lad os blot starte med skatteministeren, så Lars Løkke, så Mette Frederiksen!

Alle rejser og rejser!

Så hr. og fru. Jensen før de kaster sten på dansk landbrug!

Det landbrug der har skaffet billige danske fødevarer til generationer af danskere, der samtidig fik overskud til årets flyrejser!

EU- støtten til dansk landbrug har i virkelighedens verden været et indirekte støtte til danskernes flybilletter!

Klima-skurken er danskeren i almindelighed og især flyrejsende der havde det nødvendige overskud, når alt andet var betalt!

Skatteministeren udpegede Inger Støjberg som skurken!

Ånden fra Marienborg er intakt!

De reelle klimasyndere skal skjules for enhver pris!

Det siger de selv i EU!

Når den sidste ko i Danmark er slagtet stiger havtemperaturerne ufortrødent!

Og sværme af græshopper spiser den sidste græs på grønne danske marker!

Alle er på krydstogt eller fløjet til Thailand for at finde den næste aupair!

Socialdemokrater er uskyldige som uskyldigheden selv!

Anti-agraismen er over dem!

Jo flere ord, jo færre læser det. Husk det.

Hvor vil du egentlig hen med alt dit plidder-pladder? Er du selv klar over, at der ikke er mening i våset?

Hvorfor skriver du ikke et brev og lægger det i den egen postkasse. Så vil du blive glad for, at nogen gider at skrive til dig, og du kan samtidig finde ud af, om afsenderen har et problem, du måske kan hjælpe ham med.

Vi er med på, at meget mere af den støtte skal gå målrettet til den grønne omstilling.

I årtier er støtten gået til billige fødevarepriser til danske lønmodtagere!

Der har fået mulighed for flyrejser og et utæmmeligt co2 udslip over alverdens lande!

Vi er med på, at meget mere af den støtte skal gå målrettet til den grønne omstilling.

Således at flyrejser kun bliver for de virkelig rige, der sparer på det røde kød og de dyre rødvine!

En win win for klimaet!

Ting skal koste hvad det koster klimaet!

Ud med diezel traktorer og flybrændstofs-fly!

Ved jorden at blive det tjener os bedst!

Spørgeren var biologen Alexander Holm, som i ublu vendinger kritiserede de omfattende subsidier, der hvert år falder i landbrugets lommer.

En biologs uddannelse i Danmark består udelukkende af stats-subsidier. Hvornår har biologen tænkt sig at betale subsidierne tilbage!

I Danmark har vi i generationer subsidieret biologers uddannelser! Og hvor står vi?

Midt i en af biologer skabt klimakrise, fordi biologerne ikke i tide turde tale lønmodtagerne imod!

De flyver og flyver og flyver!

Og modtager flybrændstof-subsidier for hver eneste flytur!

Landmænd betaler høj dieselafgift!

Biolog-lobbyen har sovet i timen alt imens de har fløjet kloden klimavanvittig i deres faktasøgen!

Den sad lige under deres eget flysæde!

Længere er den ikke!

Biologlobbien slap endnu engang fri!

Statssubsidieret vidensforfalskneri!

Ingen skærer den gren af som de selv sidder på!

En landmand skal endda selv eje den arbejdsplads som hun arbejder på! Og finansiere købet!

Tænk hvis biologen skulle eje sin egen arbejdsplads! Nej, den er allerede subsidieret af staten!

Mundlam!

Nej, biologen burde være flov!

Utroligt at ét menneske kan skrive så meget ævl. Det er jo ikke engang forkert. Det er bare meningsløst.

Utroligt at ét menneske kan skrive så meget ævl. Det er jo ikke engang forkert. Det er bare meningsløst.

Det er præcis dette spørgsmål, som vil kunne legitimere den nuværende regering. VENSTRE skal til at levere nu. Det danske landbrug har især pgra Venstre kunnet undgå at foretage de nødvendige ændringer, så vores miljø og natur ikke blev skadet af dårligt og/eller grådigt landmandsship. Men løbet skal være kørt. Hvis det vil koste arbejdspladser - og det vil det logisk nok - tyder meget på, at det er udenlandsk arbejdskraft.
Den forsvindende flok af store, danske landmænd er direktører. Og mange andre er slet ikke danske.
Få det så gjort. Og intet skal være frivilligt.