Annonce

Jan E. Jørgensens angreb på Ecco-ansatte er uliberal populisme af værste skuffe

Venstres Jan E. Jørgensen har været i vælten med et opsigtsvækkende angreb på Ecco - eller rettere på Eccos ansatte, der ifølge ham ikke er stort anderledes end værnemagere under Anden Verdenskrig. Det er pinlig populisme, mener Klaus Thodsen.
Foto: Venstre
Jan E. Jørgensen, medlem af Folketinget for Venstre.
Venstres selvudnævnte "ægte liberale" Jan E. Jørgensen, er i disse dage på banen med en særdeles uliberal udtalelse.

Ifølge ham er de mennesker, der tjener til deres daglige brød i den sønderjyske skokoncern Ecco, nemlig ikke stort bedre end værnemagerne, der arbejdede for tyskerne under anden verdenskrig.

Altså danskere ala Viggo Skjold Hansen i ’Matador’, der tjener tykt på at udleje til tyskerne.

Til Radio4 sagde han således.

"Det minder i hvert fald om hinanden. Det er en form for værnemageri. Vi er de facto indblandet i krigen i Ukraine, vi sender våben for milliarder af kroner, vi frygter russisk angreb mod Danmark. Og når man i den situation ikke kan forstå, at man ikke skal trække sig ud af Rusland, det er noget, jeg har mere end svært ved selv at forstå," siger han, og opfordrer desuden de ansatte til at sige op eller strejke.

Samtidig slår han et slag for, at det for de ansatte ikke vil være så galt igen at blive arbejdsløs

Dermed får Jan E. Jørgensen med et snuptag udstillet de op imod 600 danskere medarbejdere da Ecco-koncernen som værende tangerende landsforrædere og som nogle, der hviler et særligt moralsk ansvar på.

Samtidig slår han et slag for, at det for de ansatte ikke vil være så galt igen at blive arbejdsløs.

"For det første har man mulighed for at blive socialt understøttet. Jeg er med på, at dét, at sige sit job op, er voldsomt. Men derfor kunne man også strejke, invitere ledelsen til et møde eller iføre sig en T-shirt med et protestbudskab."

Populisme

Enhver er i sin gode ret til at mene, at landets virksomheder bør trække sig ud af det russiske marked.

Men det ville klæde populister som Jan E. Jørgensen og andre som ham, at holde de mennesker, der blot passer deres arbejde i disse koncerner - og ingen indflydelse har på så store beslutninger - ude af debatten.

Man burde kunne håbe på andet end den laveste form for populisme fra vores folkevalgte

Man bør som en ægte liberal, som Jan E. Jørgensen påstår at være, holde sig fra at kommentere og blande sig i almindelige menneskers ansættelsesforhold, og i hvilke virksomheder, de moralsk set kan tillade sig at tjene til livets ophold.

Det er deres egen sag - ikke politikernes anliggende.

Vi har her at gøre med en folkevalgt repræsentant for et regeringsparti, der mener, at dit ansættelsesforhold afgør, hvorvidt du er en værnemager eller ej - og ikke holder sig tilbage fra at fremture med denne holdning i landsdækkende radio.

Man burde kunne håbe på andet end den laveste form for populisme fra vores folkevalgte - men det var for meget at håbe på i dette tilfælde.

Redaktør på Marketconnect.dk


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hallo ECCO... Hallo Jan.

Jan, hos din kollega Flemming kan du købe dig et par nye ECCO sko https://www.holstsko.dk/dk/maerker/ecco/ . Måske du skulle feje foran Christiansborg dør først.

En anden ting er så, at ECCO har over 21.000. Heraf 600 i Danmark. Hoveddelen af produktionen foregår i Thailand, Indonesien, Vietnam og Kina.

Venstre og Socialdemokratiet kæmper i øjeblikket om “hvem der mest er i krig med Putin”!

Emmanuel Macron slår dem dog med længder!

Han siger at han vil sende franske soldater til Ukraine!

I Sverige vil de kæmpe til sidste bloddråbe imod Putin!

Hvem der vinder krigen er svært at vide?

Siden Fogh har Venstre skåret 2% om året af de offentlige budgetter! Inclusive dansk forsvar!

Nu skal Danmark støttet af alle Folketingets partier pludselig betale 2% af BNP om året til NATOs forsvar!

Jo større BNP desto større forsvarsudgifter!

“Han mener af den grund, at de 600 ansatte bør sige op i protest. Selvom han anerkender, at det er voldsomt at sige op, så påpeger han at man kan få understøttelse.”

Men hvad med Danmarks BNP?

Medarbejderne medvirker jo til et langt større BNP og dermed til større forsvarsudgifter:

“Det er en form for værnemageri. Vi er de facto indblandet i krigen i Ukraine, vi sender våben for milliarder af kroner, vi frygter russisk angreb mod Danmark”

Ja, men hvor skal pengene komme fra?

Venstre har i snart 3 årtier råbt og skreget imod for høje dagpengesatser og at “det skulle kunne betale sig at arbejde”!

“Han mener af den grund, at de 600 ansatte bør sige op i protest. Selvom han anerkender, at det er voldsomt at sige op, så påpeger han at man kan få understøttelse.”

Regnestykket er desværre dårligt for Danmarks BNP og dermed dansk forsvar!

Pengene ECCO tjener i Rusland forøger ligeledes Danmarks BNP! Og dermed dansk forsvarsevne!

Pludselig betyder tal mindre for Venstre!

At ECCO leverer godt fodtøj til russiske soldater, ja, det kan man måske tage ud af sortimentet!

Russiske mødre kommer måske til at holde af Danmark fordi kvalitetsko fra et dansk firma, kan afhjælpe ondskaben fra alle de russiske kvinders ligtorne, der udvikler sig eksponentielt ved synet af deres leder Putin, der får alle mødre til at krumme tæer som den eneste lovlige reaktionsmønstre i diktatur-kanon-republikken Rusland.

ECCO har måske en større vision end vi aner!

Med fødderne stepper man imod! Med fødderne kan man skrabe i jorden af arrigskab! Med fødderne går de russiske kvinder en dag ud i kulden på gader og stræder!
Og giver Putin sparken i røven med et par danske solide sko!

Værnemagere?

Ja, dem var der mange af i lille Danmark under besættelsen!

Folk der levede højt på inflationen på grund af varemangel og afbrudte distributionsled og medicin til florerende sygdomme!

“sammenligner ledelsen i Ecco med værnemagerne under Anden Verdenskrig.

”Det minder i hvert fald om hinanden. Det er en form for værnemageri. Vi er de facto indblandet i krigen i Ukraine, vi sender våben for milliarder af kroner, vi frygter russisk angreb mod Danmark. Og når man i den situation ikke kan forstå, at man ikke skal trække sig ud af Rusland, det er noget, jeg har mere end svært ved selv at forstå,” siger Jan E. Jørgensen.

I øjeblikket scorer de store danske banker kæmpe milliardbeløb, som følge af inflationen skabt af krigen i Ukraine!

Er det en form for værnemageri?

Maersk har haft rekordoverskud som følge af verdenshandelens besværligheder som følge af krigen i Ukraine!

Er det en form for værnemageri?

Novo scorer i øjeblikket kassen på nye produkter som afhjælper danskernes depressioner på grund af krigen i Ukraine!

Er det en form for værnemageri?

Danmark er i krig med Rusland!

Sådan forstår efterhånden alle danskere det!

“Krigen i Ukraine er ikke længere en krig i et enkeltstående land. Krigen har nu bredt sig til at være en krig mod Rusland – en krig der kan brede sig langt mere, end vi kunne forestille os for få år siden.” Siger statsminister Mette Frederiksen!

Og i Venstre råber de værnemageri ud fra alle minareter!

Efter besættelsen blev et hav af mennesker anklaget for værnemageri! Nogle blev ligefrem henrettet!

Hvad der sker med de 600 ansatte i ECCO når krigen slutter i Ukraine, ja, det ved de kun i Venstre!

De har magten og æren og ansvaret!

At holde sin mund i krigstid!

Ja, det er det klogeste råd!

Så når tv2 news hele tiden vil vide hvad EU, NATO og Danmark bruger på forsvaret, hvad vi køber eller producerer af nye våben, hvem vi aftaler hvad med, osv., ja, så er også det i princippet værnemageri!

Thi værnemageri er:

Værnemager er en betegnelse for en person eller virksomhed, der under Besættelsen tjente penge på "Værnemagten" eller på anden måde handlede i tysk interesse. Ordet "værnemager" er siden brugt som skældsord om virksomheder, der i andre sammenhænge tjener penge på krige eller besættelser.

Ekspert på ekspert får deres årslønninger på at kloge i UkraineKrigen og dens besættelser!

Der er penge i skidtet!

24/7

Penge i skidtet!

Meld dig ind i en modstandsbevægelse imod Putin! Sig ikke et ord til dine nærmeste! Placer et billede af Putin under lokumsbrættet!

Og den dag danskerne trækker i gamle ECCO-sko og finder camouflage-tøjet frem og tømmer køkkenskuffen for knive, så stil op med din gamle bil og kør frihedskæmperne til fronten som en anden fru Varnæs ved rattet!

Nogle forholder sig blot moderate:

”Det bliver så en meget personlig ting. Jeg har nogle Ecco-sko til at stå i skabet, hvem har ikke det? Dem er jeg meget opmærksom på ikke at tage i brug, og jeg ville heller ikke gå ud og købe et par nu. Men det er jo min egen beslutning, og det må danskerne gøre op med dem selv, som de vil,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten.

Om Jan E. Jørgensen er en hemmelig frihedskæmper fortæller artiklen gud ske lov ingenting om!

Men som Anders Fogh engang sagde:

“I kampen mellem demokrati og diktatur kan man ikke stå neutralt. Man må tage stilling for demokratiet og mod diktaturet. Det er på dette punkt, at den aktive tilpasningspolitik udgjorde et politisk og moralsk svigt.

Alt for ofte i historiens løb har vi danskere blot sejlet under bekvemmelighedsflag og ladet andre slås for vor frihed og fred.

Læresætningen fra 29. august 1943 er, at hvis man mener noget alvorligt med vore værdier, med frihed, demokrati og menneskerettigheder, så må vi også selv yde et aktivt bidrag til at forsvare dem. Også imod svære odds. Selv når der skal træffes upopulære og farlige beslutninger.

Lad os ære vore landsmænds indsats i modstandsbevægelsen og forsvaret for frihed og demokrati.”

Så vælg de ægte fodformede sko med omhu!
Og gem de gode ECCO sko i skabet til den dag det for alvor gælder!
I Ukraine og Rusland er fodtøj det vigtigste i en landkrig!

F-16 flyene bliver hurtigt skudt ned!

Finnerne og svenskerne er klar! Fjällräven er pakket!

Ekkoet har lydt fra hinsidan!

Vi øver os allerede ved at bekæmpe hinanden!

Der er stemmer i skidtet!

En fornyet folketingsløn!

Alt imens krigen raser de næste ti år!

Og Venstre består!

Værnemageri!

At folk stille og roligt passer deres arbejde og betaler deres skat og bidrager til samfundet, ja, det kan aldrig være værnemageri!

Men at Jan E. Jørgensen ikke for længst har fået de danske overskudsbanker til at lukke af for samarbejdet med ECCO, se, det er værnemageri af værste slags!

Heldigvis har Danmark imidlertidig endelig fået en skjult frihedskæmper:

“Flere banker har den seneste tid præsenteret store milliardoverskud, og erhvervsminister Morten Bødskov (S) opfordrer dem til at dele mere med kunderne i form af lavere gebyrer og højere indlånsrente.
Over for DR kritiserer han, at bankerne er for fodslæbende med at ændre kurs, når det går godt.
- Det er fint, at bankerne tjener penge. Men det gør jo ikke noget, at det også kommer bankkunderne til gode. Man kan sænke gebyrerne, man kan hæve indlånsrenten. Det synes jeg, at bankerne bør gøre, siger Bødskov til dr.dk.
Flere danske banker har leveret rekordoverskud i 2023, viser de regnskaber, som er præsenteret i år.
Danske Bank rykkede voldsomt med 21,3 milliarder kroner i overskud. Det er det bedste resultat, banken har præsteret til dato.”

Et Danmark i krig står sammen

Det er slut med at køde Ecco sko...
Troede godt nok de var klogere...2.verdenskrigs værnemagere - føj...