I 2023 havde Jensens Food Group A/S således et underskud før skat på 26,9 millioner kroner.
Det fremgår af koncernens 2023-regnskab, der blev offentliggjort tidligere på sommeren.
Det nyeste underskud føjer sig til andre tocifrede millionunderskud i hvert af de foregående tre regnskabsår.
I 2022 var underskuddet i bøf-kæden på 67,5 millioner kroner.
I 2021 var underskuddet på 33,1 millioner kroner. Og i 2020 var underskuddet på andre 40,5 millioner kroner.
har Jensens Bøfhus altså samlet haft et underskud på ikke mindre end 168 millioner kroner
I de seneste fire år, hvor konflikten med 3F har kørt, har Jensens Bøfhus altså samlet haft et underskud på ikke mindre end 168 millioner kroner.
Ejerkredsen, der formentlig af samme grund er skrumpet fra seks fynske rigmænd tilbage i 2020, til nu kun to af slagsen, har i perioden igen og igen måttet skyde ekstra kapital ind i bøf-kæden.
I 2021 indskød ejerkredsen 45 millioner kroner.
I 2022 indskød ejerne yderligere 15 millioner kroner.
Med det seneste underskud i 2023 er egenkapitalen skrumpet til 625.000 kroner. Det fremgår af ledelsesberetningen, at ejerkredsen nu yderligere vil indskyde 24 millioner kroner i ekstra kapital for at holde bøf-skuden flydende:
har selskabets aktionærer indskudt yderligere DKK 24 mio. i supplerende likviditet
“Efter regnskabsårets afslutning har selskabets aktionærer indskudt yderligere DKK 24 mio. i supplerende likviditet ligesom koncernens bankforbindelse har bibeholdt kreditrammen. Det er ledelsens vurdering, at koncernen herefter har et tilstrækkeligt kapitalberedskab,” hedder det således i 2023-regnskabets note 1.
Dermed har bøfhus-ejerkredsen indskudt i alt 84 millioner kroner i ekstra kapital i de fire år konflikten med fagbevægelsen har kørt.
Ejerkredsen bag Jensens Bøfhus-kæden består nu alene af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen, bedre kendt som ejer af jordrensningsfirmaet Nordic Waste ved Randers, og far og søn bag tobaksvirksomheden AG Snus i Assens, Georg og Alex Gundersen.
Far og søn solgte i 2021 selskabet til tobaksgiganten Philip Morris International.
Da konflikten med 3F startede i 2020 havde Jensens Bøfhus-kæden 477 ansatte. I 2023 var der 347 ansatte.
Konflikten med fagbevægelsen nævnes ikke med et ord i årsrapporten. Derimod oplistes i ledelsesrapporten for 2023 en række andre problemer, som har påvirket regnskabet negativt:
“Som følge af mange års negative resultater i koncernen blev der i 2023 igangsat en turnaround-proces med en række konkrete initiativer, som samlet har bidraget til en forbedring af EBITDA på DKK 41 mio. i 2023.”
“Restaurantkæden begyndte stærkt i 2023, men oplevede få måneder inde i året en afmatning i efterspørgslen. Som følge heraf blev der gennemført en række mitigerende initiativer, som har bidraget positivt til resultatet, specielt i 2. halvår 2023. Der er gennem året introduceret en masse nye tiltag i restauranterne og arbejdet med at modernisere kæden fortsætter. Restaurantkæden omfatter ved udgangen af 2023 fortsat 21 restauranter i Danmark, 5 i Sverige og 1 i Norge.”
“Produktionen i Jensens Foods startede 2023 fornuftigt, men blev negativt påvirket af en historisk regnfuld juli måned, som medførte en svigtende efterspørgsel på grill- og BBQ-produkter i Q3. Jensens Foods har i løbet af året introduceret en række nye produkter for at udjævne sæsonen i produktionen og har, som en konsekvens af vejret i sommers, ligeledes arbejdet på at udvikle alternativer til traditionelle grillprodukter.”
“Ledelsen vurderer samlet resultatet i 2023 for mindre tilfredsstillende, og under de fremsatte forventninger i årsrapporten for 2022, men der har dog været en signifikant forbedring fra 2022.”
I ledelsesberetningen hedder det under punktet ‘Samfundsansvar’ skriver bøf-kæden, at “Jensens Food Group lever op til etablerede markedsstandarder for løn og arbejdsvilkår”.
Under punktet ‘Politikker for sociale forhold og medarbejderforhold’ hedder det, at “sikring af gode og ordnede forhold har høj prioritet, hvorfor vi har et tæt samarbejde med de relevante faglige brancheorganisationer”.
Kommentarer
Ja, ja. Velbekomme. Det er dælme længe siden jeg var på besøg hos Jensen.
Men du betaler selvfølgelig 600 kroner hver måned for at blive klippet af en dansk uddannet faglært frisør med løn under sygdom?
Det er beskæmmende for medieverdenen - ihvertfald for den del, der hedder JFM - at direktøren for samme mediehus i en årrække var formand for bestyrelsen i et firma, der ikke vedkender sig den danske model. Der har da også været flere eksempler på lemfældig omgang med medarbejderes sikkerhed og arbejdsforhold iøvrigt i mediehuset - det ligner altså en mission.
Problemet med den danske model er, når den kun gælder for danskere. Fagbevægelsen er nødt til at håndhæve den i hele Danmark. Ellers bliver danske frisører udvandet af "wallah min fætter dankort ikke virke i dag mig klippe 150 kroner kontant"-kurdere. Tilstanden nu, hvor fagbevægelsen kun håndhæver den danske model over for etniske danske, imens de Hawala-erhvervsdrivende går fri, er uholdbar, når vi (åbenbart) skal leve og drive forretning i samme land.
Det undrer vel ingen at Torben Østergård-Nielsen er medejer? Når nu Jensens bøfhus går konkurs, har de jo Danmarksmesteren i at tørre tabet af på samfundet i ejerkredsen!!
En fysisk person går ikke konkurs med et anparts- eller aktieselskab, der er en selvstændig juridisk person. Ellers ville alle danske pensionskunder gå personligt konkurs, hvis bare et aktieselskab i deres pensionsindeks går konkurs. Sådan fungerer det ikke.