Alle tre regeringspartier - Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne - går tilbage i forhold til sidste uge. SVM taber således på en uge tilsammen fire mandater og kan tilsammen nu kun mønstre 65 mandater - mod 69 i sidste uge.
Socialdemokratiet står i mandagens måling til 21,7 procent - svarende til 39 mandater. Mod 22,2 procent og 40 mandater i sidste uge.
Venstre står aktuelt til 9,3 procent - svarende til 16 mandater. Mod 9,7 procent og 18 mandater i sidste uge.
Moderaterne står mandag til 5,6 procent - svarende til kun 10 mandater
Moderaterne står mandag til 5,6 procent - svarende til kun 10 mandater. Partiet stod i sidste uge til 6,0 procent - svarende til 11 mandater.
Gassen er altså gået af Socialdemokratiets pensionsbombe, som statsminister Mette Frederiksen lod springe 13. august.
Næste uge vil vise om de tre regeringspartier vinder noget på regeringsrokaden i fredags. Og om Moderaternes vælgere rynker på brynene over medarbejder-klagen over dårligt arbejdsmiljø i partiet.
Klagen har foreløbig sendt Moderaterne ud i et flere timer langt krisemøde mandag, som i skrivende stund endnu ikke er afsluttet.
Gassen er også gået af SF.
I hvert fald står partiet i mandagens Voxmeter-måling til 14 procent - svarende til 25 mandater. I sidste uge stod SF til 15,2 procent og 27 mandater.
Før sommerferien stod SF til at blive Folketingets største parti med 18,8 procent af stemmerne - og 34 mandater. Til sammenligning fik SF ved valget 8,3 procent af stemmerne - og 15 procent.
På den blå flanke krabber Liberal Alliance sig langsomt op ad igen
På den blå flanke krabber Liberal Alliance sig langsomt op ad igen.
Partiet står i ugens Voxmeter-måling til 12 procent og 21 mandater. Mod 11 procent og 20 mandater i sidste uge.
Ude på den røde flanke står Alternativet denne uge til 2,2 procent - og fire mandater. I sidste uge stod liste Å til ikke at komme i Folketinget med en tilslutning på kun 1,8 procent.
De sidste fem uger har været en blandet fornøjelse for Alternativet. Tre af fem målinger har således sendt Alternativet ud af Folketinget.
Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 2. september 2024, baserer sig på telefoninterview med 1.009 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra d. 26. august 2024 til d. 1. september 2024.
Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,5% point.
Kommentarer
Og næste uge går det nok modsat. Men det erda ikke tilfredsstillende for S at de ligger på 21/22 - 23 % , det skal da ændres og helst hurtigt.
SVM-regeringen blev dannet som en flertalsregering for at kunne kunne vedtage upopulær lovgivning. Den eneste upopulære lovgivning de har fået vedtaget til dato, er afskaffelse af storbededag, den øvrige lovgivning, de har vedtaget er skattelettelser, nedsættelse af topskatten, nedsættelse af div. afgifter og arveafgiften for de bedst stillede i samfundet, ren borgelig politik selv om socialdemokratiet har 50 mandater mod moderaternes og venstres tilsammen 39 mandater.
Bent Menck Andersen, jeg er ikke helt enig med dig i din analyse,
jeg ved godt, at det var Statsministerens hensigt at danne en regering
over midten i Dansk politik, men hun kunne ikke vide, at de Radikale
blev så skammelig svigtet af vælgerne, og at de valgte ikke at deltage
i en regering. Den helligdag ville også være blevet afskaffet, hvis de
havde været en del af regeringen. Men det ville have været en bedre
regering med de radikale ombord eller i stedet for Moderaterne.
Så ville SF måske også være mindre tiltrækkende for de S vælgere, som
har fundet SF mere tiltrækkende, de to partier har trods alt siddet i
en regering sammen, og Pia ville bedre kunne acceptere Martin Lidegård.
Jeg tror at Margrethe Vestager, var en for dominerende partileder i
den regering hvor Helle Thorning var Statsminister.
Nu betragter jeg ikke Mette Frederiksen som "Masochist", så at danne en regering med de radikale, et parti som lige havde tvunget hende til at udskrive valg, var vel forhåbentlig ikke lige det hun "drømte" om.
At afskaffe storbededag for at vise "handlekraft" til at vedtage upopulære beslutninger var helt unødvendigt. I stedet kunne de havde flyttet storbededag og kr. himmelfartsdag sammen med pinsen, kunne det ikke lade sig gøre uden at adskille stat og kirke, så måtte man gøre det, hvad er problemet (eller problematikken so det hedder med et "moderne" sprogbrug).
Manglede man finansiering på finansloven, kunne man havde undladt at give de bedre stillede skatte- og afgiftslettelser for 10 milliarder (som Troels Lund Poulsen pralede med på venstres gruppemøde at han havde fået gennemført).
Bent jeg ved ikke rigtig hvad der er op og ned, ved de forhandlinger der var
på Marienborg, men det var da ikke Mette Frederiksen, der ikke ville have
De Radikale med i en regering, det var da de radikale som ikke ville være
med i en regering over midten i Dansk politik. Så lidt "Masochist" må hun da
være, hvis man skal tro de udtalelser som kommet fra de forskellige partier.
Man kunne også flytte Bededag til den uge hvor Kr. Himmelfartsdag ligger.
Som jeg husker historien, så blev Bededag oprettet, ved at sløjfe et antal
kirkelige helligdage og oprettede denne ene dag som kirkens løsning på dette
indgreb, det skete 27 marts 1686 udført af Biskop Hans Bagge.
Nu er det ikke så forfærdelig længe siden at Olsen Dyhr fandt Løkke og Moderaterne mere ‘ retfærdige ‘ end de Radikale ( Pio 050324 ) - En lidt mærkelig melding fra SF når man tænker på at det var Løkkes tilstedeværelse , der betød at SF ikke gik med i regeringen dengang -
At de radikale fik en begmand af vælgerne ved FV 22 kan de takke sig selv for - Først for at forlange udskrivelse af valg før tid - samt deres ultimative krav til Frederiksen om sammensætningen af en ny regering -