Annonce

Jeppe Søe: Man burde lytte til medarbejderne - i stedet for at fyre dem

"Partiet slår nu en tyk streg under, at de reelt mener det bare er medarbejderne, der er illoyale, og at der ikke er noget at komme efter," skriver Jeppe Søe, der forlod Moderaterne i protest mod ledelsens håndtering af medarbejderklage
Foto: jeppe.dk
Jeppe Søe, medlem af Folketinget, medstifter af Moderaterne
Jeppe Søe, der 5. september forlod Moderaterne i protest mod, at partiets formand, Lars Løkke, og den øvrige partiledelse ikke ville gå med til en gennemgribende undersøgelse af arbejdsmiljøet i partiet, skriver i en sms-besked til Netavisen Pio, at Moderaternes top burde lytte til medarbejderne - i stedet for at fyre dem:

"Partiet slår nu en tyk streg under, at de reelt mener det bare er medarbejderne, der er illoyale, og at der ikke er noget at komme efter - mens ledelsen bliver alene tilbage, selvom de ret tydeligt er problemet. De skyder nu endnu flere budbringere og ofre for mobning, sexisme og dårlig ledelse, frem for at pleje sårene, stoppe blødningen og komme ordentligt videre."

Jeppe Søe mener, at partitoppens fyring af medarbejdere i Politisk afdeling mandag viser, at partitoppen aldrig har taget medarbejderklagen alvorligt:

"Topledelsen fyrer alle, som de ikke mener har tiltro til den daglige ledelse. Også folk, der ikke tog imod tilbuddet - og dermed jo ønskede at tage bussen videre et par stoppesteder, måske for at se tiden an."

"Én ting er, at man burde have lyttet til medarbejderne, da de havde alvorlig kritik af kulturen og af ledelsen oprindeligt. Det tog man aldrig alvorligt."

"En anden ting er, at partiet undervejs i forløbet kun har haft fokus på at håndtere partiets fremtid frem for medarbejdernes nutid og udvise lettelse over at miste os, der stod af bussen i tide."

Jeppe Søe: "Man ønskede ikke at gå i dybden"

Jeppe Søe skriver videre:

Man ønskede kun at se fremad, men aldrig at se tilbage og finde årsagerne

"Man ønskede kun at se fremad, men aldrig at se tilbage og finde årsagerne. Man ønskede ikke en undersøgelse, som gik i dybden, men forsøgte at skjule alt. Jeg har set og hørt beviser nok til at vide, hvem der burde smides af bussen. Det er ikke dem, der nu smides ud."

"Dette skridt viser, at partiets respekt for hverdagens eksperter og den nye politiske kultur vi oprindeligt ville bygge dette parti på - med særlig fokus på fællesskabet og en stærk bevægelse - er forsvundet i partiets top. Derudover var åbenhed og et nej tak til spindoktorer også blandt værdierne."

"Alt det gik vi til valg på. Jeg er valgt på de værdier."

Jeppe Søe føler - med Moderaternes fyring af en række ansatte mandag - sig bekræftet i, at det var rigtigt af ham at forlade Moderaterne:

Jeg er i dag bekræftet i, at jeg tog den rigtige beslutning ved at gå

"Jeg er i dag bekræftet i, at jeg tog den rigtige beslutning ved at gå - og jeg tænker også at Moderaternes vælgere kan se, at det partiet gør ikke er det, de lovede."

Jeppe Søe kommenterer situationen i Moderaterne efter at partiet mandag har fyret alle de medarbejdere i Politisk Afdeling, som ikke har taget imod en fratrædelsesaftale.

Partiledelsen - med partisekretær Kirsten Munch Andersen i spidsen - har fyret mindst tre ansatte i Politisk afdeling på grund af "manglende tillid".

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeppe Søe godt han ikke er i mit netværk . Knive i ryggen er hans spidskompetence