Annonce

LA stormer frem - blå blok har måske endelig fundet sin statsministerkandidat

Det går godt for blå bloks største parti, Liberal Alliance. Men trods S’ efterlysning efter en blå statsministerkandidat, er partiformand Vanopslagh tavs
Foto: LA
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance
Siden sidste politiske meningsmåling fra Voxmeter for Ritzaus Bureau er Folketinget åbnet, der har været åbningsdebat, og regeringen har fremlagt en ny uddannelsesreform.

Partileder Alex Vanopslagh har fået serveret en del opmærksomhed i den forgangne uge som karikatur i Socialdemokratiets satiriske kampagne

Det største parti i blå blok, Liberal Alliance, får en flot fremgang fra forrige uges 11,6 procent til i dag at stå til at få 13,4 procent af stemmerne - svarende til 24 mandater.

Ved folketingsvalget 1. november 2022 fik partiet 7,9 procent af stemmerne - svarende til 14 mandater. 10 mandater ville partiet få ekstra, hvis der var valg i morgen.

Partileder Alex Vanopslagh har fået serveret en del opmærksomhed i den forgangne uge som karikatur i Socialdemokratiets satiriske kampagne “Find en blå statsministerkandidat”. Det har Netavisen Pio skrevet om her.

Selv går Socialdemokratiet 1,6 procentpoint - svarende til 3 mandater - tilbage

Men hverken Liberal Alliances gode meningsmålinger, presset fra rød blok på at få de blå til at stille med en statsministerkandidat eller Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidts, pegen på Alex Vanopslagh, har fået partiformanden til at melde sig som aspirant til posten.

Regeringen går tilbage

Selv går Socialdemokratiet 1,6 procentpoint - svarende til 3 mandater - tilbage fra forrige uges måling og står i denne uge til at få 20,1 procent af stemmerne.

Partiet fik ved folketingsvalget den 1. november 2022 27,5 procent af stemmerne - svarende til 50 mandater -, men har ikke været i nærheden af den vælgertilslutning siden.

Siden folketingsvalget i 2019, hvor Venstre fik 23,4 procent af stemmerne, er det gået stødt ned af bakke for partiet

Venstre går tilbage fra at få tildelt 10,3 procent af stemmerne i forrige uge til 9,9 procent, ifølge dagens meningsmåling.

Siden folketingsvalget i 2019, hvor Venstre fik 23,4 procent af stemmerne, er det gået stødt ned af bakke for partiet.

Om det er præsentationen af regeringens nye uddannelsesreformen, der er forklaringen på de to regeringspartiers tilbagegang, må stå hen i det uvisse

Ved folketingsvalget den 1. november 2022 fik partiet 13,3 procent af stemmerne. Det er altså nok ikke det nuværende regeringssamarbejde, der kan bringe dem tilbage til tidligere tiders storhed.

Om det er præsentationen af regeringens nye uddannelsesreformen, der er forklaringen på de to regeringspartiers tilbagegang, må stå hen i det uvisse.

Moderaterne har endelig ro på bagsmækken

Moderaterne er ikke gået tilbage, men frem for en gang skyld. Fra forrige uges 3,5 procent, der viste en rekordlav vælgertilslutning for det kriseramte parti til i dag at få tildelt 4,3 procent af vælgernes stemmer.

Måske lige med undtagelse af ved tirsdagens gallamiddag på Amalienborg

Der har også været nogenlunde ro på Lars Løkkes bagsmæk i de sidste mange dage.

Måske lige med undtagelse af ved tirsdagens gallamiddag på Amalienborg.

Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis man skal tro på målingen, så vil kun omkring 5 procent af vælgerne stoppe med at forære vores indfødsret fra 1776 væk til tilvandrede tilhængere af islam og sharia, som har været i Danmark i under en generation. Dette samtidig med, at danskerne ikke reproducerer sig selv, imens der dør flere danskere hver dag end der bliver født. Det er alene indvandring fra tredjeverdenen og naturalisation af fremmede der gør, at vores befolkningsantal ikke er faldende. Der sker en udvanding demografisk og kulturelt, der betyder, at koranlov, Palæstinas Plads, moskeer, halal, terrorsager, knivstikkerier og skyderier kun er begyndelsen. Vi nulevende danskere skal være glade og nyde, hvor "få" muslimer der stadig bor i Danmark i vores samtid. Det er jo "kun" omkring 10-15 procent af befolkningen på nuværende tidspunkt. Hvis udviklingen fortsætter, vil der bor 20 og 30 procent muslimer i Danmark, når vores børnebørn er på vores alder. Alligevel fortsætter alle partier i Folketinget, undtagen DF, ufortrødent med at forære vores fine indfødsret væk hvert halve år på lovforslag om indfødsrets meddelelse til tusindvis af massetilvandrede muslimer hvert eneste år. År efter år.

Det var da en god oplysning at der kun er 5% af vælgerne, der bakker op om dine usympatiske holdninger over for de personer du ikke mener skal opholde sig i Danmark uanset hvilket arbejde de udføre, blot fordi de har en anden hudfarve og måske også en anden religion.

Kære Bent Menck Andersen
Den oplysning er lige så trist som det tyske valg i 1933, der også blev grobund for folkedrab.

Jeg glemte at spørge: Mener du oprigtigt, at vi skal forære vores indfødsret fra 1776 væk til fremmede fra Somalia og Irak samtidig med, at vi ikke reproducerer os selv? Hvorfor? Jeg mener bare, at selv hvis en somalier som en undtagelse fungerer godt i Danmark, så kan han jo sagtens nøjes med en opholdstilladelse. Der er jo ingen velfungerende danskere i Bangkok, Hong Kong og Dubai, som får indfødsret der. Lad mig høre din begrundelse.

Hr. Jensen
Stop nu Deres elendige spam. De er et kedeligt racistisk menneske, hvis eneste glæde i det tomme liv er, at gentage sine udgydelser i det uendelige. Jeg vil foreslå Dem, at bevæge Dem ud i det virkelige liv. Vi andre er dødtrætte af deres trollerier på dette medie.

Jeg ved ikke hvor repræsentativ denne måling er - Når man læser det med småt under måleresultatet , fremgår det at 23,8% ikke har besluttet sig af forskellige årsager - Det syntes jeg er et stort antal - men vel også et meget godt øjebliksbillede af forholdende i dansk politik for tiden -

Partileder Alex Vanopslagh har fået serveret en del opmærksomhed i den forgangne uge som karikatur i Socialdemokratiets satiriske kampagne “Find en blå statsministerkandidat”.

Om bogen 'Find Holger – Fantastiske forskelle' (2019)

I denne bog i Find Holger-serien ‘Find Holger – Fantastiske forskelle’ kan du komme med Holger og hans venner på museum. ‘Find Holger – Fantastiske forskelle’ er en klassisk finde-bog, som du kender den fra den oprindelige Find Holger-serie – men der er et twist! Alting på museet er nemlig fordoblet. Ud over at finde Holger, er det nu også din opgave at finde forskellen på de mange forskellige værdifulde genstande, historiske malerier, storslåede statuer og alverden andre historiske artefakter.

Advarsel: Der er overhængende fare for, at du kommer til at se dobbelt!

Altså hvad er forskellen på Troels og Mette? Venstre og Socialdemokratiet? Løkke og før-Mette? Før-Løkke og ny-Mette? Museet er imponerende!

Men straks du finder Holger!

Ja, så kan du se de fantastiske forskelle!

Og det elsker vælgere!

Også efter et valg!

Demokratiets svøbe!

Men måske har socialdemokraterne skudt sig selv i foden med Holger kampagnen!

Find Alex - fantastiske forskelle!

Årets julegave?

Hvorfor vil højrefløjen have 2 statsministerkandidater?

Ja, han kan blive en kommende kandidat. Men det er sgu da ligegyldigt allerede nu. Og skulle valget komme i utide, må man som før der gik USA i valgkampen finde en statsministerkandidat efter valgets resultat.

Han er en begavet kommunikatør, men helt ærligt oplever jeg ham som for ung - og faktisk også, af samme grund, for sårbar.

Der trækker sig meget sorte skyer over Danmark. En stor del af Socialdemokratiets kernevælgere er de ældre generationer, som er på vej til at forlade det jordiske liv de næste 10 år. Mens de unge generetioner fra 18-34 år i højere grad vil stemme på Liberal alliance. Men de kender heller ikke konsekvenserne af deres valg - Endnu.