Annonce

Er du pensionist? Sådan får du penge at varme dig på igennem vinteren

Der er mulighed for op til 12.000 kroner skattefrit om året i varmehjælp for dem, som kan søge tillægget
Foto: Emma Inge Hansen/Netavisen Pio
Billedet er generet med kunstig intelligens i programmet Midjourney
Når kulden banker på døren og radiatoren bliver tændt, kan man hurtigt blive bekymret for varmeregningen.

Men med de nyeste satser for varmetillæg kan pensionister få op til 12.824 kroner om året i varmetillæg.

Ældresagen vurderer dog, at kun de færreste får det maksimale beløb - men selv mindre beløb kan have stor betydning for den enkelte.

Betyder noget for fattige pensionister 

De maksimale satser for varmetillæg er på 12.824 kroner for enlige og 10.649 kroner for gifte og samlevende viser de nyeste takster for 2024. Beløbene er skattefrie.

Chefkonsulent i Ældresagen, Claus Blendstrup, peger dog på, at de færreste får så meget i varmetillæg.

“Hvis du nu siger, at du får 3000 kroner om året, det er et relativt højt varmetillæg. Det er 250 kroner om måneden,” siger Claus Blendstrup til Netavisen Pio, og tilføjer:

der er pensionister, for hvem det har betydning

“For nogle mennesker er 250 kroner om måneden ingenting, men der er pensionister, for hvem det har betydning.”

Blendstrup understreger, at særligt de høje tillæg kun gives til de pensionister, som sidder hårdest i det.  

“Det er med til at gøre økonomien lidt bedre for pensionister med lav indkomst,” siger Claus Blendstrup.

Værd at huske 

Ønsker man at benytte sig af varmetillægget, er der nogle faldgruber, man skal undgå.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at man selv skal indberette, hvor store ens varmeudgifter er, lyder det fra Claus Blendstrup.

“Det er over i den lidt tunge afdeling, fordi der er rigtig mange ting, som Udbetaling Danmark ved i forvejen. De kender for eksempel indkomstoplysninger - dem har de fra skat. Så er det jo ikke så svært,” siger Claus Blendstrup og tilføjer:

“Men her med varmen, der er ikke nogen automatik. Du skal selv ordne det”.

Når man søger om varmetillægget, skal man finde regningerne frem for de seneste tre år frem.

 “Og så skal man altså huske at fortælle, når varmeregningen stiger,” lyder rådet fra Claus Blendstrup.

Du kan læse mere om varmetillægget og de forskellige satser her.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk at der er danskere i 2024, der skal sidde og fryse, samtidig med at Finansministeriets officielle beregninger viser, at indvandring fra MENAPTE-lortelandene koster os et nettoprisunderskud på mindst 35 milliarder kroner (en Storebæltsbro) hvert år. År efter år efter år. Til gengæld får vi daglig underholdning på nyhedssiderne om knivstikkerier og skyderier. Vi kunne lade være med at give dem indfødsret. Vi kunne fratage dem indfødsretten. Vi kunne udvise dem af vores land, men det gør vi ikke. De må slå sig i låret af grin over, hvor dumgode vi danskere er. Intet under at de trasker gennem en perlerække af sikre lande op igennem hele Europa for at nå frem til os før de siger "mig asyl", "mig familiesammenføring", "mig bolig" og "mig førtidspension". Hvorfor søger de ikke asyl undervejs i de fredelige og sikre EU-lande Bulgarien, Rumænien, Ungarn, Kroatien, Slovenien, Tjekkiet eller Slovakiet? Der får asylsurfere måske ikke tildelt boliganvisning, boligstøtte, børneydelser, integrationsydelser, enkeltydelser, SU, kontanthjælp, førtidspension, BMW, handikapskilt, permanent opholdstilladelse, indfødsret, advarsel om udvisning, betinget dom, bøde, fodlænke, åben afsoning, prøveløsladelse, halal, muslimske "fri"-skoler, moskeer, bederum, kønsadskillelse, hijab, integrationsprojekter, kulturforeninger, bønnekald, Hamas-demonstrationer, Palæstinaflagring, forbud mod fornærmelse af koranen og andre dumdansker initativer og omvendt integration?

Nu har regeringen og folketinget tidliger på ¨året efter kun en uges forhandling bevilliget 200 milliarder til forsvaret til brug for krig og ødelæggelser, kunne man forestille sig at et lignende beløb blev bevilliget til fred og fordragelighed og måske nogle milliarder til øget velfærd, eller er det et for "krigerisk" forslag??

Jo men nu har Mette jo bestemt at loverboy skal have hans lommepenge vi er vist på 7 mia i ugen så der kan ikke blive til det hele

Det er typisk for den selvglade mettes regering at slå på stortromme når der
uddeles almisser til en brøkdel af pensionisterne, hun glemmer at fortælle,
at langt størsteparten ingenting får.

Når man læser dine kommentarer er man ikke i tvivl om at du stemmer på de borgerlige partier og dermed afgift- og skattelettelse til de bedre stillede. Det betyder at der mindre til velfærd og dermed også mindre til pensionister, så stop "klynkeriet" din stemme er med til mindre pension p.g.a. skattelettelser.

Ja da.
Han er sikkert en god socialdemokrat.
Se på den lønstigning Mette bevilger dig selv. Det er noget, der batter. Og læg den sammen med de skattelettelse, hun også tildeler sig selv.
Men pensionisterne kan få et par hundrede kr.