Kan ikke byttes! Ellemann får katastofemåling i julegave

Venstre får værste måling i Ellemann-Jensens formandstid.
Foto: Venstre
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen
De seneste uger har ikke været gode for Venstre.

Partiets næstformand Inger Støjberg fik så hård kritik fra Instrukskommisisonen, at Folketinget formentlig rejser tiltale mod hende i en rigsret og navngivne medlemmer ønsker hendes afgang som næstformand. Desuden endte Venstre med at stå uden for politiforliget, som ellers sikrer flere betjente.

I begge forløb har formand Jakob Ellemann-Jensen stået forpjusket og udskældt tilbage.

Det straffer vælgerne benhårdt. I den seneste meningsmåling fra Voxmeter, der tilmed er årets sidste, får Venstre opbakning fra blot 17,3 procent af vælgerne.

Værste resultat siden Uffe

Det er en tilbagegang på 6,1 procentpoint i forhold til valget. Det er den laveste tilslutning, som Voxmeter har målt Venstre til, siden Jakob Ellemann-Jensen overtog formandsposten fra Lars Løkke Rasmussen i efteråret 2019.

Det er en tilbagegang på 6,1 procentpoint i forhold til valget

De 17,3 procent er samtidig det dårligste valgresultat for Venstre siden folketingsvalget i 1990, hvor partiet, med Uffe Ellemann-Jensen i spidsen, fik 15,8 procent af stemmerne.

Jakob Ellemann-Jensen kan dog glæde sig over, at vælgerne som Venstre taber hovedsageligt bliver i den blå blok. V-tabet bliver samlet op af især Nye Borgerlige og Konservative. De konservative står i målingen til 10 procent, mens Nye Borgerlige står til 7 procent.

Frederiksens opbakning flader ud

Efter tre uger med fremggang er Socialdemokratiets opbakning på samme niveau som i sidste uge. Partiet står i denne uge til 32,8 procent af stemmerne. 0,1 procentpoint mindre end i sidste uge.

Hvis der var valg i dag ville Venstre blot få 31 mandater i Folketinget

Hvis der var valg i dag ville Venstre blot få 31 mandater i Folketinget, mens Socialdemokratiet står til 59 mandater.

Ser man på rød og blå blok er mandatfordelingen den samme som i sidste uge. 98 mandater til rød blok, 77 til blå blok.

Voxmeters politiske meningsmålingbaserer sig på telefoninterview med 1.020 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 procentpoint.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Personligt har jeg aldrig fundet ud af hvad der får folk til at stemme på Venstre. Jeg kunne ikke drømme om det selv. Deres hellige liberalisme betyder i praksis at de gerne skaffer erhvervslivet al mulig billig, udenlandsk arbejdskraft til landet. For en dels vedkommende arbejdskraft som vi andre senere kommer til at betale sociale bidrag til.

Folk stemmer på Venstre af lige så forskellige grunde, som der stemmes på alle andre partier, især de mere midtsøgende. Det afhænger også af, hvor i landet man bor. I Vestjylland f.eks. står Venstre stærkt, det gør de kristelige også, mens et parti som Enhedslisten, der jo topper i de københavnske brokvarterer, står uendeligt svagt. Så kan man heller ikke se bort fra, at der faktisk er folk, der tager navnebetegnelsen ret bogstaveligt, og tror, at Venstre er et venstreparti, lidt på samme måde som det før i tiden ofte forekom i de konservative højborge Frederiksberg og Gentofte, at gamle, lidt diffuse konservative satte krydset ved liste K i stedet for liste C, fordi de logisk troede, at K’et måtte være de konservative. Det hentede kommunisterne vist en del stemmer på. Mange, især borgerligt indstillede mennesker, tager det jo som en borgerpligt at stemme uden rigtig at sætte sig ind i de formelle ting omkring stemmeafgivningen. Man gør bare, som man plejer.

At Venstre meninmgsmålinger er som en JO-JO, er vel en almindellig adfærd, da Venstre går ind for skattestop...

Venstre kan ikke indgå politiske aftaler, og er politisk fastlåst, som man så ved Politiforliet...

Venstres bagland finder det vel underligt, at man på Christiansborg forlod Politiforliget fordi et pas m.m. eksempelvis vil stige 200 kroner

Hvem spørger i når i laver meningsmåling? Det ville give et andet billede, hvis i bevæger jer vest for Storebælt.

Voxmeter spørger bredt over hele landet

Og du tror ikke man tager højde for den geografiske spredning??? Man udspørger jo et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. En sådan undersøgelse ville jo intet være værd hvis den ikke tog højde for den slags. Prøv at tænke en gang mere!

Men derfor kan man jo godt holde en sober tone, Kim

Enig, vest for Storebælt taber Venstre langt flere end meningsmålingerne antyder. Næsten alle mine venner og netværk var Venstre folk, men de læber alle skrigende væk og specielt til K. Er der nogle der bare ved lidt om hvad J Ellemann mener om noget som helst ud over et forældet syn på skattestop...

Kom nu ind i kampen Venstre... politik istedetfor for at køre med på og udelukkende kommentere på enkelt sager.

Det er julegavetid. Så selvfølgelig kan Venstre ikke ligge godt i meningsmålingerne. Når gaverne skal betales på trods af at de borgerlige partier ønskede alle feriepengene udbetalt før jul, er Venstre i arbejdstøjet igen. Venstre ved hvor besparelser kan findes. Dansk landbrug har i et helt århundrede udviklet metoder til en stordriftsproduktion, der passer som hånd i handske på den kæmpestore offentlige institutionalisering af børn, syge og gamle. Storminkfarme, storfiskekuttere, kæmpe ko og svinestalde. Storsyghuse. Samleskoler. Kæmpe pensionistcentre. Erhvervenes succes. Institutionernes succes.
Har du selv penge på kistebunden, kommer dit liberale sindelag til overfladen. Der ønskes friskoler, friplejehjem, små private hospitaler. Til gengæld går man ikke imod at staten betaler. Man er vel socialliberal. Således udvinder man en Ellemann. Får man ikke succes i det store politiske kan man altid blive borgmester, f.eks. i Sønderborg. Med mindre de husker at man kæmpede for at regionerne skulle nedlægges og erstattes af noget endnu større. Store når der skal tjenes penge. Små når egne penge skal bruges. Godt købmandskab. Sundt? Psykisk klogt? Socialt? Menneskeligt? Næstekærligt? Klogt?
Enhver tid har brug for sine meritter. Ind imellem handler det om overlevelse og rettidig omhu. Gaver smitter ikke.
Holstebro fik en socialdemokratisk borgmester på trods af en tidligere Venstreminister stillede op. Alligevel fik de minkskandalen i Nr. Felding. Viborg fik en tidligere landshøvding inden for håndbold og venstremand som borgmester. Alligevel fik de minkskandalen i Karup.
Politik er uforudseeligt. Tilfældigt. Interpersonelt. Der er så mange aktører.
Heldigvis spiller julen fortsat en rolle. Gavmildheden kan komme over selv vælgerne. God jul!

Der er vel grundlæggende ikke noget galt med Ellemann. Han har bare fået den uriaspost at have overtaget et dysfunktionelt og splittet parti efter en leder der var go til at træde uenigheder under fode. Nu er de så kommet op til overfladen, og det er ikke kønt at se på.
Det er også tankevækkende at se den blå blok slås om de samme vælgere, i stedet for at indse at der skal en ny fremadrettet politik til for at være et virkeligt alternativ til den siddende regering, som i skrivende stund gør det fornuftigt, med de fejl der nu vil opstå i en så presset situation.
Ny borgerlige stjæler fra DF, Konservative gør ingenting og får(Borgerlige)stemmer for det (det de gør er gammelkendt og trygt) Venstre slås så det fyger, Støjberg og støtter bliver ved med at skabe splid, og bliver vel at mærke ikke stoppet og kaldt til orden.
Jeg tror man i venstre må indse at for at standse uroen er der ikke andet at gøre end, acceptere det uundgåelige. Støjberg og støtter (hardlinerne) over til ny borgerlige, tage det stemmetab der vil komme alligevel, og så finde en ny konstruktiv vej fremad, så alle midtsøgende (småborgerlige som vi er så mange af) igen kan se venstre som et visionært og regeringsdueligt alternativ.
Men lige nu er! Mette Frederiksen altså det bedste bud på en statsminister!

Christian,
Langt stykke hen ad vejen har du ret..du glemte blot sværmen af babypolitikere..som aldrig har haft et "rigtigt" job, men som alle lovligt nu er valgt ind i folketinget. og som førhen var valgte statsministers villige værktøjer..omend de er så fjernt fra det reelle kommune-Venstres tankegange!!

Jeg tror nu reelt set ikke fejlen skal findes hos formanden i Venstre. Jeg tror man lige skal et tein ned, og kigge på en næstformand, der gang på gang laver ting der skaber enorm splittelse i Venstre.
IS har reelt set splittet et politisk parti i to. Hun bærer, for mig at se, udelukkende skylden for Venstres tab af stemmer, krydret med et fanatisk angreb på verdens dygtigste statsminister.

Jakob Ellemann har været forholdsvis stille efter en periode, hvor han og Venstre var oppe på de høje nagler i kritikken af Mette Frederiksen og regeringen. Måske syles det netop meningsmålingerne, som de adspurgte har kvitteret med i form af en række dårlige målinger for Venstre. Problemet for Venstre er muligvis, at danskerne er et pragmatisk folkefærd, hvor de fleste havde foretrukket, at Venstre og de øvrige partier havde valgt at betragte grundlovsbruddet som en smutter, som alle selvfølgelig ville være behjælpelig med at rette op på. Det ville Ellemann som bekendt - indtil andre i partiet fik ham overbevist om, at fejlen var en velkommen flanke til at gå til angreb på regeringen. Ellemann og Venstre havde sandsynligvis stået bedre i meningsmålingerne, hvis partiet havde klappet hesten og fulgt formandens oprindelige intention.

Jens Agerholm. Du beskriver det knivskarpt! Ikke et komma ville jeg rette, hvis jeg selv skulle have formuleret det.

Ellemann ville nok stå sig ved ikke ikke at sige ét ord mere om mink. Tror ikke de fleste danskere gider høre mere om det underskudsgivende, smitsomme dyrplageri.

I minksagen har Ellemann, Tulle og Pape fremturet med en ide om en “second opinion”, som en eller anden spindoktor havde spundet frem. Og statsminister Mette Frederiksen ville således kunne have undgået hendes “uundgåelige” fejl, som hun i starten af coronaen proklamerede at hendes regering og administration uvægerligt ville komme til at begå, når pandemien for alvor hærgede landet. Minksagen blev det koldblodige bevis! I Inger Støjbergs barnebrudesag er der derimod ikke brug for en “second opinion”, og slet ikke fra en “second executive Leader in command”, personificeret ved næstformand Inger Støjberg og hendes 28.420 vestjyske stemmer, herunder 12.064 stemmer flere efter “barnebrudesagen begyndte at ulme” op til det seneste folketingsvalg. Imellem jul og nytår har partiformand Jacob Ellemann fyret denne nytårsraket “second to none” af mod stjernerne, håbende på at raketten mod nattehimmelen ville skinne i røde og blå farver afsluttende med lidt grønt. Inger Støjberg havde imidlertid ikke fået sikkerhedsbrillerne på og mente at formanden havde overtrådt de uskrevne love om fyrværkeri før nytårsaften. Lov er lov og lov skal holdes som de siger hos de radikale. Situationen er nu kaotisk. Ikke blot i Venstre. Men i hele hovedstadsregionen, hvor politiet har afspærret hele Rådhuspladsen i rædsel for flere målrettede affyringer af nytårsraketter i et alt for tætpakket og selvrådende hovedstadskaos. I Vestjylland er holdningen derimod klar. Nytårsskytset spares til minkavlerne og alle følgerne af coronaen. Det kinesiske krudt spares til bedre tider! Luk hovedstaden nytårsaften! Jylland har betalt prisen! Hvornår står det multikulturelle Hovedstadsområde sammen. Smittetallene i København er så store at hvis Jacob Ellemann havde været en kommende statsminister og landsfader, så var det smittetallene der uvægerligt komme til at lave lange køer foran kirkegårdene i hele Københavnsområdet i januar, februar og marts, der havde haft hans opmærksomhed her imellem jul og nytår. I stedet for interessserer manden sig for nogle få muslimer (Max. 30) der blev adskilt fra hinanden. Hver dag dør der 30 af coronaen i Danmark. Hver dag hr. Jacob Ellemann! Det vil sige at med de pårørende bliver langt over 100 etniske danskere skilt fra hinanden. Hvad indad tabes skal udad vindes! Det er så tidstypisk for det politiske establishment i København. Folk dør rundt om i København og alle journalister taler om Inger Støjberg. Kejserens nye klæder i København. Set af en fra provinsen!
Under Tamilsagen støttede danskerne den anklagede. Under Støjbergsagen støttede danskerne den anklagede. Under Minksagen støttede danskerne den anklagede. Den politiske elite i Danmark har altid været bagud i forhold til folkets flertal. Det ligger iboende vores repræsentative demokrati. Der er jo kun valg hver 4. år. Rigsretssager afgøres af folketingsflertallet. Heri har vi Danmarks største politiske problem. Det der i virkeligheden splitter partiet Venstre netop nu, præcist som det konservative folkeparti blev splittet af Tamilsagen og Mknksagen kommer til at smadre Socialdemokratiet. Spørgsmålet er blot om det er demokratisk. Danskerne holdt med Ninn Hansen. Danskerne holder med Inger Støjberg. Danskerne holder med Mette Frederiksen i minkskandalen. Vores politiske system gør imidlertid at “den politiske elite” sidder og råber “lov er lov og lov skal holdes”. Men loven er altid 4-6 år efter folkets flertal, folkets røst. Og det er udemokratisk. Det er således blevet Jacob Ellemanns problem. Han vil så gerne følge “den politiske elite”. Rigsretssager burde afgøres ved at spørge vælgerne til råds. Ved en folkeafstemning. Præcis som man i dag spørger folketingsmedlemmerne ved en afstemning i folketinget. Moderne politik foregår så hurtigt, at vælgerne burde spørges direkte ved så banebrydende afgørelser! Ministre og folketingsmedlemmer bruger så meget tid på at gå i kødet på hinanden, at de glemmer at beskæftige sig med danskernes virkelighed og løse virkelige problemer. Rigsretssager er en forbandelse for det danske demokrati. Der er ikke ret mange. Men politikere bruger det meste af deres vågne tid på at udtænke den næste. Hvorfor? Til fordel for danskerne? Nej det er hidtil aldrig sket. Nej, det er kun for at redde deres egen røv ved næste valg. Danskerne dør på gader og stræder overalt i København i disse minutter og Venstre taler om en mulig rigsretssag imod Inger Støjberg. Allerede i morgen er 30 nye døde af coronaen! Endnu 100 etniske danskere skilles fra hinanden - for evigt. Hvor er Venstres udspil om at lukke København totalt ned nytårsaften. En by total uden fyrværker, raketter og prøveballoner. Se, det ville have været en landsfader. Men “White lives don’t matter”. Det er jo det Ny-radikale budskab. Lov er lov og lov skal holdes! Blot ikke i København. Her peger man raketter direkte mod politi, social og sundhedshjælpere, tilfældigt forbipasserende, you name it! Nytårsaften er lovløst! På gader og stræder! Og i politik! Alt imens dør danskere! Men det er jo kun danskere! De er ikke så vigtige. 28.420 Vestjyder stemte på Inger Støjberg. Se så at komme i arbejdstøjet! Få grundloven lavet om så vælgerne direkte afgør rigsretssagers igangsættelse. Det kan redde menneskeliv hver dag i Danmark. Politikerne kunne koncentrere sig om deres opgaver. Og ikke sejle deres egen sø i Caribien. I arbejdstiden. Væk med al surmuleriet som vi har set her i efteråret. Alt imens danskerne dør under coronaen. 100 flere inden nytårsaften. 500 mennesker bliver skilt fra hinanden for evigt. White lives matter! Der er nok at tage fat på for en landsfader. Alene vanvidsbilister har skilt 100 mennesker fra hinanden i 2020. Hvem har ansvaret for det? En rigsretssag mod alle Folketingets medlemmer. Og I har alle så travlt med Inger Støjberg. Politisk misundelse! Misundelse er en grim ting! Se Folketingets spørgetid med statsministeren en gang i måneden! Hadet imod Mette Frederiksens succes forplanter I Venstrefolk imod hinanden. Hvis rigsretssager skulle afgøres af folket, kunne Venstre-folk igen være konstruktive i at gøre noget for vi danskere. I København dør de som fluer i øjeblikket! Men vi har intet hørt fra Venstre! Flovt! Folk er blevet lagt i graven hele julen! Hvor er Venstre! Hvor er den der second opinion som Jacob Ellemann taler så smukt om. Når først minken er lagt i graven taler han! Når først Socialdemokratiet har lagt tilstrækkeligt mange i graven taler han! Folket har talt. I Vestjylland har vi siden 1. december talt om at lukke Sjælland helt ned pga smittetallene. Men ingen lytter på Vestjyder. Ej heller i Støjbergsagen! Og danskerne betaler prisen. Med deres liv! Vi er midt i en pandemi! Hvor er Venstre? Hvor er Jacob Ellemann? Hvor er Inger Støjberg? Med de smittetal vi har i øjeblikket, bliver Skive ramt hårdt om bare 14 dage! Wuhan i København! Det nye epidemicentrum! Men det multikulturelle Tatanic fyrer nådesløst nytårsraketter imod hinanden alt imens politiet møjsommeligt skriver actioncard. Det kan I ikke være bekendt! Med jeres små, dumsmarte bemærkninger! Godt nytår til Inger Støjberg og danskerne. Folkeafstemning om rigsretssager bliver et 2021 emne. Godt for Venstre! Godt for Alternativet! Godt for Socialdemokratiet! Godt for Danmark! Godt for demokratiet! Godt for bekæmpelsen af en pandemi! Vi ses! Om folket det vil!

30. december 2020
Professor Jens Lundgren fra Rigshospitalet udtaler: “Landet er i en alvorlig situation med overfyldt hospitalskapacitet.” Tidligere direktør for SSI Nils Strandberg Pedersen siger: “Regeringen har grebet for sent ind. Ildebranden er simpelthen blevet for stor og når den er det, så kan man ikke nå at slukke branden. Så brænder huset ned. Det er lidt den situation, vi har været på vej ind i længe. Ser man tallene er det ret alvorligt.” Udtalelserne handler naturligvis om covid 19 situationen i Danmark.
Jacob Ellemann hidsede sig under minkskandalen op til at ville kræve en “second opinion”, som de alle forstår i juristkredse i København. På jysk betyder det at Inger Støjberg siger sin ærlige mening. Nu har coronaen så brændt løs i Danmark i hele december, ja, allerede i november. Vestegnen og hovedstadsområdet har stået i flammer af covid 19 smitten. Har vi så hørt en “second opinion” fra Jacob Ellemann. Den eneste brand hr. Jacob Ellemann kunne få øje på var Inger Støjbergs røde hårtop. Den stak så meget op i mediebilledet, at det blev en sten i skoen på mandens forfængelige familiehåb - statsministerposten. Stenen har han nu møjsommeligt hældt ud med badevandet. Og der er intet vand tilbage til at stoppe den egentlige brand i Danmark. Coronasmitten der lægger 30 mennesker i graven hver dag. I dagens bedste sendetid skal en hel nation høre om 150 år gamle liberale tanker som Venstre er bygget op omkring udtrykt af Jacob Ellemann, alt imens Brostrøm, landsmoderen, sundhedsministeren, Ja, endda politiet fremmaner håb om fællesskab, solidaritet, samfundssind, alt imens 65 plusserne lægges i graven. I den bedste sendetid taler Jacob Ellemann om at Inger Støjberg skulle have båret den lille prins - altså Jacob Ellemann- ind i statsministeriet på sine bare arme. Hvor patetisk! Hele nationen er ved at brænde ned! Nytårsaften er aflyst! De gode gamle danske traditioner er aflyst! Alt liberalt er lukket ned! Vi er her for hinanden nu. Det er pandemi! Corona! Covid 19! Hvor er Venstre? Hvor er Jacob Ellemann?Hvor er regeringens “second opinion”? Den der skulle have lukket Sjælland totalt ned 20. november. Regeringen sov! Venstre sov! I havde så travlt med at diskutere den nye pandemilov. Den der skulle bygges op om Venstres 150 årige liberale synspunkter! Den der svarer cirka til grundlovgivningen i Sverige vedrørende altødelæggende sygdomme. Her har man ikke engang vedtaget en epidemilov på grund af en meget liberal grundlov. To på hinanden følgende svenske regeringer kan vedtage en epidemilov. Stockholm har brændt hele året og brænder fortsat. I et Sverige hvor en second opinion er lig Sverigesdemokraterne. Dem som kun DF og ny borgerlige og Inger Støjberg gider lytte på!
Nu brænder lokummet så også i Danmark! Pandemien bliver hård ved vi danskere her i forårsmånederne og danske virksomheder går i knæ. Venstre og Jacob Ellemann sov i timen. For allerede nu er det kun Jacob, der som en anden Mette Frederiksen tegner firmaet. Han er et rigtigt mandfolk, der kan styre en selvstændig liberal kvinde og en hel folketingsgruppe. En rigtig landsfader! Modellen er fundet efter vælgernes opbakning til landsmoder og statsminister fru. Mette Frederiksen.
Der er blot et problem. Inger Støjberg foreslog tilsyneladende her i efteråret, da covid 19 smittetallene var meget høje i Århus, og især blandt somaliske indvandrergrupper, at disse grupper skulle kunne tvangsisoleres. Det var naturligvis imod Jacob Ellemanns 150 årige liberale principper for Venstre. Problemet er blot at vi skriver 2020 og coronaen kommer som en tyv om natten og stjæler alle vores plus 65ere. Men lov er lov og principper er principper, som de siger i det radikale Venstre, som i øvrigt blev udskilt fra det gamle Venstres principper allerede i 1905. Hvis Jacob Ellemann havde lyttet til Inger Støjbergs pragmatiske, logiske og fornuftige forslag, havde smitten stoppet ikke bare i Brabrand og Århus, men senere også på Vestegnen, i København, ja, overalt i Danmark, hvor indvandrergrupper på grund af dårlige sociale forhold lever i små boligforhold til alt for store familier. Med hjælp fra de røde partier kunne Inger Støjbergs ide om indvandrerfamiliernes isolation være betalt af skatteyderne. Og vi ville ikke se at den anden bølge af pandemien lægger vort land øde. Inger Støjberg havde ideer! Men ingen i Venstre lyttede! Ingen turde lytte! Jacob sagde nej! Hans farfars gamle liberale venstreprincipper skulle ikke besudles, omend netop han om nogen måske kunne huske den spanske syge. Generalen har talt. Generalen har sat retningen! Som Jacob udtrykte det i den bedste sendetid. Marchtempoet kunne Inger Støjberg få indflydelse på. Det var alt!
Men kære hr. Jacob Ellemann. Huset Danmark er allerede brændt ned. Du når præcist frem i samme tempo, som da du stod i Holstebro og kiggede på minkgravene. De skulle straks graves op! Sagde du på landsdækkende tv. Hvad er der sket! Jacob Ellemann opfører sig som en bedre taksator og forsikringsmand. Han kommer når skaderne er sket! Med sine liberale skadespapirer! Inger Støjberg så allerede hvordan branden kunne opstå. Handlede før branden opstod. Præcist med de samme forsigtighedsprincipper som statsminister Mette Frederiksen lagde for dagen i foråret, indtil du Jacob og de borgerlige ledere begyndte at blande jer. Og de unge skulle da i hvert fald have lov til at te sig efter egne liberale , frie principper. Nu er skaden imidlertid igen sket! Dansk erhvervsliv brænder. Krematorierne brænder løs. Og Inger Støjbergs flammende hår oplyser som det eneste i en mørk nattehimmel på direkte tv, hvor hun forsøger at forklare sig.
Hvis Danmark havde haft Stephanie Lose som leder af Venstre og Inger Støjberg som næstformand, havde Danmark ikke stået midt i pandemiens dødelige anden bølge. Stephanie og Inger havde i fællesskab udvist rettidigt omhu, viden, forsigtighed og stillet de nødvendige krav til alle de forskellige befolkningsgrupper i Danmark, inklusive storbyerne og deres multikulturelle sammensætning. Mette Frederiksen havde ikke modet til at stille krav til Storkøbenhavn og indvandrergrupperne før det var for sent. Når der skal stilles krav til jøder, muslimer, you name it, så holder socialdemokraterne sig fortsat tilbage. Vi skulle jo nødigt skure nogen på manchetterne. Det blev vores undergang! Mette Frederiksen taler historisk om anden verdenskrig. Jacob Ellemann går endnu længere tilbage for at finde de 150 år gamle liberale principper i Venstre. Derfor er Inger Støjberg og Stephanie Lose så befriende! De løser dagens problemer! Og får danskerne til at overleve! Det var egentlig det de var valgt til! Og det værdsætter danskerne! Jacob Ellemann slagter derimod Inger Støjberg. Brænder hende sagte på bålet! Coronaen havde han for længst opgivet! Det var alt for kompliceret og besværligt! Det kræver en Søren Brostrøm! Viden og kompetance! Men også en stærk politiker. I foråret udtrykt igennem statsminister Mette Frederiksen! Efter at indvandrermiljøerne i Brøndby 744 smittede pr. 100.000 og Ishøj tilsvarende 726, kunne en stærk politiker som Inger Støjberg uden Jacob Ellemanns fløjhandsker, have gjort en kæmpe forskel. Først her i aften på DR2 deadline hører vi om Støjbergs forslag. Venstre havde lukket den ned for offentligheden! Og Inger Støjberg tav! Hun har det brændende hår nok i ilden i forvejen. Stephanie Lose ville med sine pragmatiske politiske evner kunne have hjulpet såvel statsministeren som Inger Støjberg med forslag, der uden skelen til gamle partiprincipper kunne have stoppet covid 19s brændende hus i Danmark. Inger Støjberg er født og opvokset på landet, hvor hverdagens udfordringer blev løst hurtigt, klogt og fremadrettet. Det savner vi her under den anden bølge! Statsministeren og oppositionens leder - Jacob Ellemann- har sovet i timen. Den ene tænkte på minkskandalen! Den anden på barnebrudesagen! Lad Stephanie Lose komme til som ny leder af Venstre. Hun har øjnene stift rettet mod katastrofebranden. Og kender alt slukningsudstyret. Det er det eneste Danmark behøver i de kommende mange måneder. Varme hænder der kan slukke en brand. København 438, Greve 421, Albertslund 679. Da incidenstallene var omkring 120 lukkede hele Nordjylland og minkene i Danmark blev gasset! Kun danskerne kan selv redde Danmark nu. Politikerne har spillet fallit! Løbet er kørt! Derfor hører I også Søren Brostrøm appellere til danskerne. Men hvem fortæller appellen på de 10 mest fremherskende indvandrersprog i Danmark. Her spiller selv Søren Brostrøm fallit. Og her kommer Inger Støjberg så ind i billedet. Hun turde åbent og ærligt sige, at syge indvandrere skulle isoleres som alle andre danskere. Og jeg tilføjer: lad staten betale deres hotelophold! Her ville Stephanie Lose garanteret være enig! Lad Jacob Ellemann drømme videre et eller andet sted uden for folketinget. Han mangler politisk tæft og erfaring. Og tåler ikke modspil! Han satsede politisk på Morten Østergård. Sikke en fejl! Kvinder er i politik for at blive! Overlever man 20 år som kvinde i folketinget, som en Inger Støjberg, har man balder af stål, der slår en mand uanset om vedkommende har været udsendt som soldat for Danmark eller ej. Selv i frontlinjen bestemmer hver enkelt soldat jo om man vil trykke på aftrækkeren. Det er et personligt anliggende. Som du kommer til at stå til ansvar for! Eventuelt om fjenden vinder! Inger Støjberg tog nogle svære valg som integrationsminister under statsminister Lars Løkke Rasmussen, der udemærket vidste hvilken krig , som hun førte. Nemlig den der var aftalt i Venstre! Bestemt af formanden! En politik lige til grænsen! Nu brænder indvandrerområderne i Danmark med masser af døde gamle indvandrere. Inger havde forslag til at redde dem! Men Jacob Ellemanns liberale 150 årige gamle principper, var imod at “vi” skulle redde dem med tvang. Thi det bliver oppositionslederens ansvar! Der var ingen i regeringen incl. integrationsminister Tesfaye, der har nævnt noget der bare ligner at tvangsisolere, selv om det er standard i Norge, Svejts, osv. Som eventuel tænkt statsminister i Danmark burde Jacob Ellemann således nærmest arbejde på at få Søren Brostrøm fyret fra sit job, thi meget imod Venstres liberale 150 år gamle principper, opfordrer han netop i dag vedrørende nytårsaften: Aflys festen! Mødes kun med få! Max 10 personer. Følg anvisninger! Gå tidligt hjem! Gå tidligt i seng!
Lyder jo nærmest som en diktaturstat! Men meget nødvendigt! Sund jysk fornuft! Fra Hjerk eller Risskov! I Sverige ville de have råbt: Grundlovsbrud! Grundlovsbrud! Og det ville være korrekt! Derfor er der nu snart 10.000 døde i Sverige af covid 19. Den svenske grundlov går lige så langt tilbage som Jacob Ellemanns 150 år gamle liberale principper. Det svenske folk ser måbende til alt imens krematorierne fyldes op. I Venstre står befolkningen nu ligeledes og måber. Inger Støjberg er som en død mink! Og alt imens dør 30 mennesker i Danmark hver dag imellem jul og nytår. Og det endda langt ind i januar og februar. Men det var ikke dem som Jacob Ellemann gik i krig for! Han gik i krig for Venstres liberale 150 år gamle principper! Så pyt med erhverv der lukker, folk der dør, gamle der bliver mere og mere ensomme. Unge der fatter at de danske politikere er lige så ligeglade med pandemien som de var for klimakrisen! Det handler kun om hvem der har magten i Venstre. Magten i Danmark! Macho-Danmark! Det er tid at Danmark får sin første egentlige kvindelig statsminister! En kvinde der tør kalde en spade for en spade og en skovl for en skovl. En der er ligeglad med magtkampe, men har befolkningens sundhed og velfærd som sit højeste mål. En kvinde der er socialist, hvis det er nødvendigt som under en pandemi, en kvinde der er liberal når ideer skal høstes, en kvinde der er sund fornuft og rettidig omhu i alle beslutninger. Klog, venlig og imødekommende! Stephanie Lose virker som en fin Ny formand for Venstre. Inger ved man altid hvor man har! Hun gør Venstre stort og folkeligt og vellidt! Men Jacob Ellemann er jurist og de har det godt i liberale erhverv, eller på bagsmækken i et ministerium, hvor han ind imellem kan råbe “lovhjemmel” eller “lov er lov og lov skal følges” eller “grundlovsbrud” eller “ministeransvarlighedsloven”. Politikere derimod laver politik! Og det er noget helt andet! Med Jacob Ellemann ved roret har man i Venstre nærmest sat en kirurg til at være grønthandler. Alt hvad der er rødt skæres bort. Med hud og hår! Godt nytår! Og tillykke til Stephanie Lose! Året 2021 kan muligvis blive et godt år. Samarbejde er allerede årets ord! Om folketinget det vil! Du kan komme ind fra venstre og gøre forskellen. Danmark får brug for en pandemikriger! God stille og rolig nytårsaften! Det er begyndelsen. List ind i det nye år. Tak til Søren Brostrøm. Vær velkommen Herrens år!

Vær velkommen herrens år! Skyggestatsministeren holdt sin timede nytårstale! “Med lyst og mod til at møde den nye verden. Samarbejde over midten. En aktiv stemme i overgangens og håbets tid. Appel til den brede befolkning - i by og land, på kontorer og i produktionshaller, unge og gamle, generationsfæstede og nytilkomne. En fast udlændingepolitik, der går til grænsen af vores internationale forpligtelser, pragmatisk samarbejde om at løse integrationsudfordringen. Men først sætter jeg mig selv fri!”
2021 bliver samarbejdets år!
Lars Løkke Rasmussen gør sig således endelig fri af Venstres forretningsudvalg efter at Venstre forretningsudvalg havde gjort sig fri af Lars Løkke for et års tid siden. Lars ved hvor han har vælgerne og vælgerne ved hvor de har Lars! En symbiose! Venstres forretningsudvalg sagde før nytåret farvel til Inger Støjberg som partiets næstformand. Spørgsmålet er hvornår Inger gør sig fri af Venstres forretningsudvalg. Inger Støjberg ved hvor hun har vælgerne og vælgerne ved hvor de har Inger! En symbiose!
Lars Løkke har befundet sig i lediggang i snart et år. Og godt for det! Lediggang er Djævelens hovedpude! Nu har Lars endelig fået sovet ud og det giver energi!
Til gengæld er der rigtig mange danskere, der ikke har fået sovet ud det seneste års tid. Alle de mennesker som er blevet ledige på grund af coronaen. Virksomhedsejere, medarbejdere, løst ansatte, studerende der forsørger sig med sæsonarbejde. Beskæftigede i alle de mere eller mindre nedlukkede eller restriktionsramte erhverv. Der er rigtig mange der er ramt af ufrivillig lediggang! Her har Lars Løkke læst sin nye mission. Intuitivt forstår Lars Løkke henved 200.000 danskere, der nu befinder sig i følelsen af uskyldig lediggang. På grund af nye vilkår de ikke selv var herre over, på trods af måske mange års tro indsats, tjeneste, risikovillighed, ja, måske havde de i mange år brugt hele deres vågne tid på projektet. Minkavlerne er selve koncentratet af den nye lediggang. Og det ramte selv den solbeskinnede statsminister lige i hjertekulen, da hun stod ansigt til ansigt med far og søn, der på grund af minkaflivningerne stod fortabte efter mange års tro tjeneste i et dansk eksporteventyr. Ligeledes kommer Brexit til at bringe flere hundrede danskere i ledighed.
Efter folketingssamlingen 2020 med mange “reelt ledige” folketingsmedlemmer bl.a. pga. de nye kulturformer som folketingsmedlemmerne udfordres af og må indordne sig under, er der grobund for et helt nyt “samarbejdende folketing”, hvor partipolitik kommer til at spille en mindre rolle, hvorimod det enkelte folketingsmedlems ansvar over for vælgerne, bliver varetaget langt mere seriøst og demokratisk. Klimapolitik på tværs af partierne er nok vejen fremad?!? Der er klimafornægtere i alle partier! Men måske et stort flertal af reelt grønne politikere på tværs af partierne.
Lars Løkke, Inger Støjberg og Mette Frederiksen appelerer alle til den brede befolkning. Derfor ligger den faste udlændingepolitik nogenlunde fast!
Dronningen sagde i sin nytårstale: “Det blev et prøvelsens år, men vi viste, at vi kan stå sammen, når det gælder...” Det interessante er hvem “vi” egentlig er? Dybest set mener taleskriveren vælgerne og dem der endnu ikke har fået stemmeret. Uanset om vælgerne bruger deres stemmeret ved valgene eller ej. Det interessante er hvordan vælgerne opfører sig, om vælgerne følger regeringens og Folketingets, ja, myndighedernes anbefalinger i en coronatid. I fortsættelsen af sin tale uddybede taleskriveren det således med dronningens talte ord: “2021...et år...hvor vi fortsat husker på at være der for hinanden.” Lars Løkke sætter sig selv fri fra sit gamle parti Venstre ved at han med egne ord vil være “en aktiv stemme i overgangens og håbets tid.” I statsminister Mette Frederiksens nytårstale må vi forstå at “overgangens og håbets tid” først begynder efter påske. I Sverige siger statsminister Löven efter sommerferien og i Norge mener statsminister Erna Solberg tidligst efter efterårsferien. Lars Løkke har altid været en optimistisk mand! Men lediggang er roden til alt ondt! En prøvelse som har fået Lars Løkke på banen igen! Lars Løkke kan blot lave “Det nye Venstre” og så strømmer midtervælgerne til! En taktik som Tony Blair havde stor succes med i GB med New Labour, indtil Brexit skulle afprøves hos vælgerne! På latin hedder lediggang otium. Det synes Lars Løkke er for tidligt i en dansk kontekst. Tilgivelse har altid virket som noget naturligt for Lars Løkke. Vælgerne tilgav ham ofte! Spørgsmålet er om Lars Løkke kan tilgive Inger Støjberg at hun var lidt for pligtopfyldende i forhold til hans udstukne faste udlændingepolitik? Spørgsmålet er om Lars Løkke kan tilgive Mette Frederiksen hendes lidt for pligtopfyldende adfærd i forbindelse med bekæmpelsen af en ny corona-variant, som i en lidt anden udgave nu vitterligt har lukket englænderne totalt inde. Man kan sætte sig selv fri ved at glemme sin egen fortid med fejl og fortræffeligheder. Og blive en aktiv stemme i overgangens og håbets tid! Noget Danmark får hårdt brug for i de kommende år. At tilgive sig selv og andre! Er prøvelsen i 2021! Lars Løkke er godt på vej! Men han har jo heller ikke mere at tabe! Og derfor forstår han minkavlerne, SAS-piloten, restaurantsejeren, tjeneren, kokken, rejsebureau-assistenten, osv.,osv. Samarbejde og tilgivelse i overgangens og håbets tid! Det er folkestyrets store chance og mulighed for det nødvendige samarbejde. Mette og Lars har mere der samler end der skiller! For som Jacob Ellemann stilfærdigt bemærkede om Mette Frederiksens nytårstale: “Hvor skal pengene komme fra?” Ja, vi skal have alle de ledige i arbejdstøjet. Folketinget flyder over af forhenværende og løsgængere. Det er aldrig godt for et lands økonomi! Lediggang er roden til alt ondt! Coronaen er roden til alt ondt! Kulturændringer kræver overgang og håb, men også tilgivelse. Hvilken kultur bliver fremherskende efter coronaen. Vinder krænkelseskulturen endnu en gang? Vaccinationspas? Spørgsmålet er hvornår vi reelt kan sætte os frie af coronaen? En professor påstår at coronaen nemt kan ende som en endemi, det vil sige at corona-viruset konstant opretholdes på et basislinjeniveau i et geografisk område, f.eks. Europa. Med mindre vi f.eks. I en lang årrække forbyder reservoir-smittespredere som store festivaler. Lars Løkke kan sætte sig selv fri af Venstre, men pandemier som coronaen kræver at “vi fortsat husker at være der for hinanden” Det kunne de danske partier have lært rigtig meget af i 2020. Alle følte sig krænkede af sexisme, af minkaflivninger, af klimatosseR, af Inger Støjberg, af racisme, you name it!!!, af dronningen der blev vaccineret før Poul Madsen. Nu er Løkke blevet vaccineret mod Venstre! Så måske Det nye Venstre og det gamle Venstre ( det Jacob Ellemann fremhæver med de 150 år gamle liberale principper) “fortsat husker at være der for hinanden”. Det får de danske midtervælgere brug for. Det er her coronaen bekæmpes! Og lediggangen. Og de økonomiske problemer! Godt nytår til Det nye Venstre! Pas på I ikke lader DF overtale jer til en folkeafstemning a la Brexit! Vælgernes stemmer er uransagelige. Frygt den vigtigste faktor. Kun en tåbe frygter ikke havet! Kun en tåbe frygter ikke en pandemi! Kun en tåbe frygter ikke Venstre! Samarbejde er kodeordet i 2021! Klarer Jacob Ellemann det?..

Så kom Søren Pind på banen med pisken højt hævet over hans gamle helt og mentor Lars Løkke Rasmussen, der har valgt at søge grønnere græsmarker her midt under klimakrisen. Klimaet i Venstre er blevet så hedt, at alle søger mod midten i dansk politik for blot selv at finde balancen. Søren Pind er skuffet over, at Lars Løkke ikke vil stå ved egne handlinger og vælger at forlade skuden ligesom han selv gjorde. Vi må forstå at Søren Pind har fortrudt egen retræte fra politik! Tilbage står kun mandfolket Inger Støjberg, som kender sine vælgere og det repræsentative demokratis grundvilkår. Vi må ifølge Søren Pind forstå, at Jacob Ellemann blev valgt som ny formand for Venstre, netop fordi han havde rene hænder. Løkke skubbede Kristian Jensen ud på et sidespor. Kristian Jensen skubbede Lars Løkke helt ud af partiet Venstre. Inger Støjberg skubbede Søren Pind ud af politik. Og nu skubber manden med de rene hænder - Jacob Ellemann - så Inger Støjberg ud på et sidespor. Det spændende er, hvor mange af de skuffede, som Lars Løkke vil være i stand til at samle under sine små og forpjuskede vinger. Lars kan sælge sand i Sahara og vand over Atlanten. Men Venstre-folk har alle deres egen mening! “Derfor er der højt til loftet og langt til døren i Venstre”, som selv den nye formand har gentaget flere gange. Spørgsmålet er blot om den gamle general og den unge general med hvert sit nye kompagni kan mødes på midten og lave en fælles strategi. Og da ingen af dem ønsker den anden som statsminister, kan Mette Frederiksen eller Wammen blive den samlende figur hen over midten i dansk politik, som erhvervslivet og Lars Løkke længe har ønsket. Pandemien må vi sikkert overlade til fru Mette Frederiksen. Den interesserer heller ikke Søren Pind en pind. Pandemien er en social-demokratisk opfindelse? Så dem om det! Venstre interesserer sig for Venstre? Liberal Alliance taler kun om hvordan vi alle kan blive rigere. I 2025. I 2030. I 2050. Og arveregler! Menneskeliv er ikke vigtige?!? Deres penge er vigtige. Ikke sandt hr. Ole Birk Olesen! Liberalisten over alle liberalister! At Lars Løkke vil have yderfløjene vaccineret ud af dansk politik, er en hæderlig opgave for en mand der har været i dansk politik i 40 år. Det nye Venstre bliver et spændende parti! Folketingsmedlemmer, der vil hænge i træerne, bliver verbalt skudt ned, før de kommer i en regering som minister. Præcist som det er lykkedes for statsminister Mette Frederiksen. En general af rang! Nu får hun så en værdig modstander. I USA holder generalerne til langt op i halvfjerdserne. Lars Løkke er således det moderne otium for folket! Og det kan selv en Ole Birk Olesen støtte. Danskere skal arbejde og forsørge sig selv til de dør. Alt andet er socialdemokratisk!

Annonce