De første F-35-kampfly lander i Danmark og tidligere rådmand forlader De Konservative

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Her midt på ugen skal vi i nyhedsoverblikket først en tur til Skrydstrup. Det er nemlig her de første af Danmarks nye kampfly lander torsdag.

Derefter skal vi en tur forbi den efterhånden endeløse føljeton om krisen i De Konservative.

En tidligere rådmand i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, kommunen som tidligere var kronjuvelen i den konservative selvforståelse, har nu også meldt sig ud af partiet.

Rådmanden sender samtidig en kraftig kritik afsted mod partiets ledelse og formand Søren Pape Poulsen.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

De første F-35-kampfly lander i Danmark

De første fire af Danmarks nye kampfly af typen F-35 lander torsdag på flyvestationen i Skrydstrup.

Det oplyser Forsvarskommandoen, ifølge DR.

I alt har Danmark købt 27 F-35-kampfly amerikanske producent Lockheed Martin til en pris på rundt regnet 16 milliarder kroner.

 

Tidligere rådmand forlader De Konservative

Det er ikke slut med udmeldelserne i De Konservative.

Nu har advokat Pernille Høxbro, som tidligere har været rådmand i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg, meldt sig ud af partiet i skuffelse over partiets linje og ledelse.

Det skriver Ritzau, ifølge TV 2.

Hun skriver at hun oplever at De Konservatives politik har været rykket for langt væk fra danskerens hverdag, da valgkampen ifølge hende mest handlede om topskattelettelser og Søren Pape Poulsen kandidatur til statsministerposten.

Både tiden efter valgnederlaget og Papes og resten af partitoppens håndtering af Pernille Weiss-sagen får en bredside med fra Pernille Høxbro:

”Jeg oplever en partiformand, der "sejler rundt" og klamrer sig til magten, samt ikke mindst og lige så vigtigt en ledelse i partiet, der klapper hælene i, og en folketingsgruppe, der bare parerer ordrer.”

 

Opdateret 14/9-2023

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emil Vendelbo Johansen er souschef, journalist og redaktionssekretær på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Var ved Flyvestaion Skrydstrup i 2019 da to F-35 fra Norge var på besøg. Når de fløj hen over himlen i lav højde i en drejning var støjniveauet ikke noget at tale om. Men men men. Jeg befandt mig i en afstand på ca. 1.500 meter fra startbanen da et F-35 startede op ud af startbanen med fuld efterbrænder. Støjen var ikke bare øredøvende. Den var fuldstændig vild. Det føltes som om hjernen blev mast sammen i kraniet. Har aldrig oplevet noget så voldsomt. Og det i 1.500 meters afstand.

Et F-35B fra Marine Corps Air Station Beaufort i South Carolina er pist forsvundet efter piloten skyd sig ud med flyvet sat på autopilot. På det tidspunkt havde flyvet brændstof tilbage til at flyve 1.567 kilometer. Hele vejen til Cuba eller måske Venezuella :-) Og da det er et stealth fly som ikke fylder mere end en hummelbi (en ret hurtig hummelbi) er det altså forsvundet. Er det endt med at styrte ned i Atlanterhavet finder de det aldrig igen.

Annonce