DF i kovending: Stemte alligevel ikke for suspendering af 225-timers-reglen

Reglen, der trækker kontanthjælpsmodtagere i støtte, blev tirsdag suspenderet af Folketinget. Det skete pludselig uden opbakning fra DF.
Foto: Colourbox
Dansk Folkeparti var sammen med venstrefløjen nogle af de første til at presse på og kræve, at 225-timers-reglen blev sat på pause under coronakrisen.

Reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere, som ikke finder mindst 225 timers ordinært arbejde på et år, trækkes i støtten med op til 1000 kroner om måneden. En straf som Dansk Folkeparti ikke mente “gav mening” under coronakrisen, og som SF og Enhedslisten er arge modstandere af.

regeringen åbner hurtigere op end forventet, og derfor mener vi ikke længere, at det giver mening at suspendere 225-timers-reglen

Tirsdag blev forslaget om midlertidigt at suspendere reglen så vedtaget. Det var dog uden støtte fra Dansk Folkeparti. I sidste øje øjeblik valgte partiet nemlig at trække støtten til forslaget og stemme gult - altså hverken ja eller nej.

DF: Giver ikke længere mening

Selvom mange har mistet deres job og økonomien har taget store slag på grund af nedlukningen, så mener Dansk Folkeparti ikke længere, at det giver mening af pause den omstridte regel.  

“Da vi sagde ja til det her forslag, stod vi i en situation, hvor store dele af Danmark så ud til at være lukket ned henover sommeren. Men nu ser vi, at regeringen åbner hurtigere op end forventet, og derfor mener vi ikke længere, at det giver mening at suspendere 225-timers-reglen,” siger Bent Bøgsted til A4 Arbejdsliv.

Suspenderingen af 225-timers-reglen vil gælde i tre måneder

Til trods for Dansk Folkepartis kovending var der et stort flertal i Folketinget - bestående af SF, Enhedslisten, Socialdemokratiet, De Radikale og Venstre - som stemte forslaget igennem.

Suspenderingen af 225-timers-reglen vil gælde i tre måneder. Loven gælder også bagudrettet og rækker frem til 30. juni.

SF: En dårlig undskyldning 

Hos SF er man meget overrasket over, at Dansk Folkeparti pludselig trækker støtten til forslaget.

Det hænger overhovedet ikke sammen

Partiets beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF) mener, at Dansk Folkepartis undskyldning er “så dårlig”, at der må stikke noget andet under. Han peger mod de historisk dårlige meningsmålinger:

“Det hænger overhovedet ikke sammen. Og når det ikke giver mening, må man kigge efter andre forklaringer. Og det er så åbenlyst, at forklaringen her er, at det går dårligt for Dansk Folkeparti i meningsmålingerne. De er hårdt presset af Nye Borgerlige, der udnytter situationen til at hamre løs på mennesker med anden etnisk oprindelse, som er en del af dem, der rammes af 225-timers reglen,” siger Hønge til A4 Arbejdsliv.

Regeringen har nedsat en Ydelseskommission, som har fået frem til udgangen af 2020 til at komme med anbefalinger til, hvordan kontanthjælpssystemet kan gentænkes. I det arbejde vil 225-timers-reglen også blive gennemgået.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Ja så blev man endnu engang gjort opmærksom på at kontanthjælpsmodtager +60 som har svært ved at finde arbejde bliver behandlet som anden-rangs mensker.Så vi må bare forsætte med at betale 1000 kr i dummebøde efter loven (ondt i røven reglen).Og så kan vi jo bare se på at alle andere bliver hjulpet i disse coronatider.Mange kontanthjælpsmodtager har ikke en computer hjemme så når sådan en skulle bruges til at søge arbejede kunne man gå på bibloteket eller kommunen men de er nu lukket så jeg ved ikke hvordan man så søger job da arbejdsgiver ikke vil tag imod CV på arbejdspladsen men at det skal sendes på pdf fil.. OG hvordan gør man det..Og 1000 kr betyder meget for en på kontanthjælp hjælp hjælp nej ingen hjælp..Så bare til sidst tillykke til jer der har haft tjent mange flere penge mens i har haft arbejde og idag også får en god hjælp.Undskyld men jeg føler fanme jeg bliver straffet selv om jeg søger arbejde det er bare ikke nemt og slet ikke nu

Tydeligt at se du er en af dem der har ondt i røven..og så lyder du som Thomas Fup våd mursten

Og P.S dette er en computer jeg har lånt så til hverdag har jeg ikke sådan en

ja jeg var jo godt klar over at der er dem der kun har hån tilovers for arbejdsløse kontanthjælpsmodtager (Lille stakkel) ..og andgående jordbærplukning,God ide især hvis det er pension jeg går efter (61 år). Men nej jeg vil meget heller have et arbejde. Og jeg har stor erfaring inden for industri-produktion lager og truckkørsel eller ligne arbejde,men det kræver jo også at der er en arbejds-giver der vil ansætte en og for det meste når eller hvis man for svar er at, der var 150-200 der har søgt arbejdet og desvære blev det ikke lige dig.Så arbejde vil jeg gerne men jeg kan ikke se hvorfor man skal betale dummebød fordig man er over 60 år, og det er svært at finde arbejde.Og 225 timers reglen er der kun fordi der er noglen der har ondt i røven over at skal betale til en på kontant-hjælp (pargraf ondt i røven)..Og jeg kan fortælle at hvis jeg hade arbejde ville jeg have 5000-7000 kr mere udbetalt så gæt selv hvad jeg helst vil..Have et arbejde eller have kontant-hjælp..Og drop så 225 timers reglen, der kun er der for at tilfredsstille dem der har ondt i røven...