Annonce

Dragsted og Dybvad krydser klinger: Klima eller indvandring

Den politiske ordfører for Enhedslisten udveksler sværdslag med udlændinge- og integrationsministeren forud for sommerens valg til Europa-Parlamentet
Foto: Folketinget/Marie Hald/Indenrigs- og boligministeriet/Claus Bech/Grafik: Emil Vendelbo Johansen
Pelle Dragsted, politisk ordfører for Enhedslisten og Kaare Dybad Bek, udlændinge- og integrationsminister, Socialdemokratiet.
I et opslag på X har politisk ordfører for Enhedslisten, Pelle Dragsted, opfordret til at stemme på partiets kandidat Per Clausen ved sommerens valg til Europa-Parlamentet, hvis ikke man ønsker, at højrefløjen skal sætte en stopper for den grønne omstilling.

Den europæiske højrefløj spås nemlig fremgang til det kommende valg.

Pelle Dragsted skriver derefter:

”Det er særligt Centrum-partierne det taber stemmer til højrefløjen mens den grønne venstrefløj går frem i målingerne. Det viser igen, at den grønne omstilling kræver en social retfærdighed, som desværre svigtes af Socialdemokrater og borgerlige partier i EU.”

Det får udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad(S), som jo sjældent går af vejen for et raskt lille slagsmål, til at levere denne tackling fra højre:

”Men Pelle, centrum-venstre i Europa går jo ikke tilbage pga klima, men fordi man ikke tager indvandring alvorligt. Og det er jo gået helt katastrofalt der, hvor centrum-venstre har valgt yderliggående venstreorienterede ledere som Jeremy Corbyn og Benoit Hamon.”

placeholder

Derefter går diskussionen slag i slag, som du kan se via linket herover.

 

Jarlov og Simon Emil: En slags Venstre

Med Venstres deroute i meningsmålingerne slås de andre partier i blå blok om at tækkes de frafaldne Venstrevælgere.

Senest har Liberal Alliance skruet gevaldigt ned for de liberalistiske mærkesager for at køre formand Alex Vanopslagh i stilling som statsministerkandidat.

Partiernes kamp om Venstres plads har fået tidligere Liberal Alliance-minister, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, til at gøre sig morsom på X:

”Venstre: Venstre med Troels Lund 
Moderaterne: Venstre med Lars Løkke 
DanmarksDemokraterne: Venstre med Inger Støjberg 
Konservative: Også en slags Venstre
LA: Venstre med Vanopslagh”

De Konservatives sygemeldte finansordfører, Rasmus Jarlov, kan som bekendt heller ikke gå forbi et slagsmål uden at kaste sig hovedkulds ind i det. Og det er heller ikke tilfældet denne gang:

”Simon Emil: En slags Venstre, der ikke længere er aktiv i politik.”

placeholder

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet