Ellemann giver Østergaard kold skulder: Udlændinge splitter os

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen har med sit tætte samarbejde med De Radikale skabt tvivl om partiets udlændingepolitik. Nu trækker han i land.
Foto: Radikale Venstre, Flickr
Fra venstre: Morten Østergaard (RV), Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V)
Er der to, som har stået tæt sammen i dansk politik det seneste år, er det Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og De Radikales gruppeformand Morten Østergaard. Så meget, at Jakob Ellemann-Jensen nu ser sig nødsaget til at lægge afstand til Morten Østergaard.

Først var det Jakob Ellemann-Jensen og Morten Østergaard i fælles front mod regeringens EU-politik, så var det Jakob Ellemann-Jensen og Morten Østergaard, som sammen krævede en grøn skattereform med CO2-afgifter, og parret var også sammen om at kritisere regeringen i et spørgsmål om genåbning efter coronakrisen.

Det, der har lignet et tæt parløb mellem de to partiledere, fik mange til at spørge sig selv om, Venstres formand forsøgte at få den radikale gruppeformand til at forlade rød blok og skifte side.

Det førte til kritik fra de øvrige blå partier, hvor både Dansk Folkeparti og De Konservative tog afstand fra Venstres samarbejde med De Radikale.

Lodret uenige om udlændingepolitik

Men nu forsøger Jakob Ellemann-Jensen at lægge de spekulationer til side. Venstre går til valg på at danne en regering med mandater fra de nuværende fem partier i blå blok.

I et interview til avisen Danmark siger Jakob Ellemann-Jensen, at flirten med De Radikale har skabt tvivlen om, hvor han - og dermed Venstre - står på udlændingepolitikken.

”Jeg ved godt, at nogle spekulerer i, at Radikale kan bevæge sig over midten. Det ser jeg ikke. Jeg er lodret uenig med Morten Østergaard i snart sagt alt på udlændingepolitikken. Afstanden er for stor,” siger Jakob Ellemann-Jensen til avisen Danmark.

Radikal ikke overrasket

De Radikales udlændingeordfører, Andreas Steenberg, medgiver, at Venstre og De Radikale ligger langt fra hinanden på udlændingeområdet og er ikke overrasket over Venstre-formandens ”change of heart”.

Alligevel ærgrer Andreas Steenberg sig over, at Venstre ikke vil lytte til nogle af De Radikales forslag:

”Jeg havde håbet, at han ville være med til at diskutere nogle af de ting, De Radikale ikke synes giver mening på udlændingeområdet.”

”Men det overrasker mig, at han giver udtryk for hellere at ville diskutere udlændingepolitik med Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige end os, siger Andreas Steenberg til TV2.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce