Er de blå lejesvende på spil i TV2?

Jakob Engel-Schmidt (V) burde tage afstand fra TV2’s brug af politiske kilder i nyhedsindslag om arbejdsløshed.
At DR havde fortjent kritik giver sig selv, om end Jakob Engel-Schmidt måske strammer skruen et par gange for meget, når han insinuerer, at Danmarks Radio er fyldt med socialister, der forsøger at påtvinge danskerne en agenda om delt barsel mellem mænd og kvinder.

Lad os skrue tiden tilbage til den 9. marts sidste år.

Der kunne Jyllandsposten berette, hvordan en tilsyneladende ’almindelige dansker’ i et indslag om barsel i DRs TV-Avisen til mænd i virkeligheden var politiker. DR bragte en case med en lille familie, hvor faren ikke turde tage barsel af frygt for at blive fyret. Problemet med historien var blot, at familiefaderen Daniel Skovhus ikke blot var ”tømrer”, som TV-Avisen påstod, men tillige folketingskandidat for Enhedslisten.

Men dette fremgik ikke af udsendelse.

Det fik folketingskandidat for Venstre, Jakob Engel-Schmidt, op af stolen med nogle yderst krasbørstige udtalelser:

”Enten har de røde lejesvende stukket snuden frem inde i DR igen, og ellers er det bare elendig journalistik (..) Det er en skandale. Mange danskere har tillid til DR og tror derfor - efter at have set udsendelsen - at det er et kæmpe problem, at mange danske mænd ikke har råd til at gå på barsel. Men når kilden til historien er et folketingsmedlem fra Enhedslisten, er al troværdighed jo forsvundet. (..) Det [at nyhedsindslaget blev bragt umiddelbart efter X Faktor, red.] gør jo bare, at DR har slået det største slag, som man overhovedet kan, for tvungen barsel. Den reklame, som tvungen barsel har fået, kan jo ikke købes for penge, for to millioner danskere har jo nok set indslaget (..) Der bør være en redaktør, som slår hårdt i bordet efter den episode”.

At DR havde fortjent kritik giver sig selv, om end Jakob Engel-Schmidt måske strammer skruen et par gange for meget, når han insinuerer, at Danmarks Radio er fyldt med socialister, der forsøger at påtvinge danskerne en agenda om delt barsel mellem mænd og kvinder. Men at DR burde have tjekket deres kilder, giver sig selv.

Vil Jakob Engel-Schmidt fare i flint og påstå, at ”de blå lejesvende har stukket snuden frem inde i TV2”? Vil han protestere over, at danskerne fejlagtigt kommer til at tro, at ”det er et kæmpe problem, at det ikke kan betale sig at arbejde”? Og vil han brokke sig over, at TV2 hermed har slået ”det største slag, som man overhovedet kan, for lavere overførselsindkomster”?

Nu skruer vi så tiden frem til nutiden igen, hvor TV2 de sidste par dage har kørt historier om virksomheder, der ikke kunne skaffe arbejdskraft til deres ledige stillinger. De arbejdsløse ville ikke søge stillingerne, da lønnen var for lav og understøttelsen var for høj. Det fik igen Jakob Engel-Schmidt til tastaturet:

”TV 2 Nyhederne har de seneste dage fortalt flere historier om virksomheder med ledige jobs, som ingen vil have. Det er overraskende nyheder, da der findes flere end 160.000 arbejdsløse mennesker i Danmark, som hver dag lever af penge fra folk, der rent faktisk går på arbejde. Problemet er ifølge de arbejdsløse, at det ikke kan betale sig at arbejde. (..) På den lange bane bør vi kraftigt overveje at sætte de offentlige overførsler ned. Realiteten i nutidens Danmark er reallønsnedgang for de fleste danskere. De offentlige overførsler er nødt til at afspejle de faktiske forhold på arbejdsmarkedet, og skal efter min opfattelse altid være lavere end den tilsvarende mindsteløn.”

Problemet var blot, at de tre cases om manglende ansøgere til ledige jobs ikke var ’almindelige arbejdsgivere’, som TV2 ellers lod seerne forstå, men derimod politikere fra Liberal Alliance, Venstre og De Konservative.

Så nu rejser spørgsmålene sig: Vil Jakob Engel-Schmidt fare i flint og påstå, at ”de blå lejesvende har stukket snuden frem inde i TV2”? Vil han protestere over, at danskerne fejlagtigt kommer til at tro, at ”det er et kæmpe problem, at det ikke kan betale sig at arbejde”? Og vil han brokke sig over, at TV2 hermed har slået ”det største slag, som man overhovedet kan, for lavere overførselsindkomster”?

Det vil han næppe. Mediernes skæve dækning er nemlig ikke et problem, når det er til egen fordel.


placeholder

Annonce