Tiden er nemlig kommet til, at Europa-Parlamentet skal tage stilling til den rædselslov, som kommissionen har fremlagt. Indtil videre har parlamentet, kun gjort ondt værre – desværre.
Europaparlamentarikerne har nemlig foreslået en højere grænse for organisering i forbindelse med EU-indblanding og samtidig sat kroner og ører på, hvor selve løngrænsen skal ligge. Det fremgik ikke af det første udkast fra kommissionen.
Hvis det forslag, som nu er lagt frem, ender med at blive vedtaget, vil det få fatale konsekvenser for den danske arbejdsmarkedsmodel. En model der i over 100 år har sikret gode løn- og arbejdsvilkår for danske lønmodtagere.
Det er med rette, at Marianne Vind nu kalder til kamp, men det er en kamp hele Danmark bør støtte op omkring. Ikke bare venstrefløjen, men også de borgerlige. Det er bare som om, de borgerlige medlemmer af Europa-Parlamentet er forstummet.
Et forfærdeligt forslag er lagt frem, og den eneste reaktion at spore hos de borgerlige parlamentarikere er radiotavshed. Hvad sker der?
Søren Gade og Morten Løkkegaard fik ved seneste europaparlamentsvalg tilsammen 409.184 personlige stemmer.
Hvor mange af de vælgere er ikke lønmodtagere? Hvor mange af dem kommer ikke til at blive påvirket negativt af en EU-mindsteløn, der reelt ødelægger den danske arbejdsmarkedsmodel?
Det burde være en selvfølge, at langt størstedelen af vores politikere bakker op om den danske arbejdsmarkedsmodel. Desværre ser det ikke ud til at være tilfældet.
Vi er fuldstændig uforstående overfor, at Venstre og Konservative i Europa-Parlamentet ikke tager deres vælgeres interesser alvorligt.
Vi har et af de bedste arbejdsmarkeder i verden, som både gavner arbejdsgiveren og arbejdstageren. Det står til at blive ændret fundamentalt, og det ser bare ikke ud til, at alle forstår alvoren i dette.
Det ligner allerede nu at slaget i Europa-Parlamentet om mindstelønnen er tabt. Men kampen fortsætter! Det lover Marianne Vind i hendes indlæg, og vi kunne godt tænke os at høre de samme erklæringer fra de andre danske medlemmer af Europa-Parlamentet.
Så vi kan gøre kampen til en fælles en kamp.
Kommentarer
NEJ TAK !!!
En fælles EUnions-mindsteløn vil lyyynhurtigt blive en maksimal løn for de svageste arbejdstagere i Danmark.
Hvorfor skulle de borgerlige partier da arbejde imod det?
Go' pointe!
EU mindsteløn er magt til politikere, og det har de meget svært ved at sige nej til, de gule a-kasser er tilhængere af en EU-mindsteløn, fordi det uvægerligt vil give de gule fremgang, da EU-mindsteløn hurtigt vil blive den normale løn og de rigtige fagforeningers virke vil blive mindre betydningsfulde for de fleste i bunden af samfundet, bla fordi medlemmerne vil blive mere splittede og borgerliges indflydelse dermed vil vokse.
Som et alternativ kunne EU erklære uorganiseret arbejde uden overenskomst løn ulovlig.
Enig!
Nøjagtig hvilken gavn har danske arbejdstagere egentlig af den danske arbejdsmarkedsmodel?