Mindsteløn: EU-parlamentariker bakker op om retssag

Forslaget om en EU-mindsteløn er traktatstridigt, mener dansk medlem af Europa-Parlamentet: “En retssag er næste redskab i værktøjskassen”
Marianne Vind, medlem af Europa-parlamentet (S)
Onsdag vedtager Europa-Parlamentet den endelige version af det mindstelønsdirektiv, som har mødt stor dansk modstand.

Herefter mangler blot EU-ministerrådets endelige godkendelse,  inden direktivet er klar til implementering.

De fleste danske medlemmer af EU-parlamentet kommer dog til at stemme imod forslaget. Blandt dem er Socialdemokratiets medlem af parlamentet, Marianne Vind: 

”Jeg stemmer imod forslaget, fordi det åbner op for, at EU i fremtiden kan lovgive om lønforhold i Danmark. Det område, synes jeg, de skal holde snitterne langt væk fra, for i Danmark er det arbejdsmarkedets parter, der klarer den opgave,” siger Marianne Vind til Netavisen Pio.

Vil have mindsteløn for domstol

Socialdemokraten bakker op om den opfordring som en samlet dansk FH-fagbevægelse kom med tirsdag, om at slæbe EU i retten med et såkaldt annullationssøgsmål.

”Det står sort på hvidt i EU’s traktater, at lønforhold er en national kompetence. Det er derfor direkte traktatstridigt, når EU nu forsøger at snige lovgivning ind på området af bagdøren. Det skal vi have stoppet, og en retssag er næste redskab i værktøjskassen,” siger Marianne Vind.

Det er i sidste ende den danske regering, som skal beslutte, om Danmark skal gå rettens vej. Men i Marianne Vinds øjne er der ingen tvivl om, at en retssag er en god ide:

”Et søgsmål mod EU kan forhåbentligt få annulleret mindstelønsdirektivet. Men selv hvis direktivet ikke skrottes fuldstændig, kan søgsmålet gøre direktivet smallere, så det kommer til at påvirke det danske arbejdsmarked mindre,” siger Marianne Vind.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

.
NÅR DER SPARKES NEDAD, SPARKER JEG OPAD
Lidt "hårdt skåret op", men...
EU-magtens diktatur og jerngreb, liberalismens egoisme og grådighed, og Islams religiøse indspiste Allah-egoisme ødelægger og smadrer vores danske samfund, danske værdier og danske kultur, bid for bid for bid.
DANSKERNES land og velfærdssamfundsmodel (og vores ellers tidl. velfungerende trygge lykkelige nordiske lande og nordisk kultur med fred, frihed, frisind, tryghed og social hjælpsomhed) er truet både indefra og udefra. Desværre. Disse ovenstående ødelæggelser bør stoppes. Blå blok har allerede ødelagt rigeligt.

Det RØDE flag/fane og danske fælleskab bør genskabe Danmark.

Er træt af grådighed, egoisme, religiøs vanvid og liberalismens skabte individ-perfekthedskultur, hvor ingen må have "fejl og mangler".

LIBERALISMEN forstår vitterligt at skabe ubalance, ulighed og utryghed i et samfund, samt skabe splittelse og opdeling i befolkningen, der åbenbart skal bekrige hinanden i egoisme, frem for fællesskab og empati.
ISLAMS hjernevask og macho-kultur forstår vitterligt at skabe religiøs (Allah)egoisme, (køns)opdeling/ulighed, ufred, vold, racisme, bander, klaner, og utryghed i et samfund, og nu også på dansk jord. Islam er ikke demokrati, og derfor er der ingen kompromiser eller forståelse og hensyn til andre (feks danskere). Allah er eneste "sandhed", som skal forsvares af tilbederne.
EU-diktaturet (+Radikale) forstår vitterligt at ødelægge lande (især de nordiske), indføre jerngreb på erhverv via økonomisk støtte-afhængighed, sniger EU-regler ind ad danskernes bagdør, gøre politikere til marionetdukker, og vil magtbestemme over danskernes land og forringe danskernes hverdagsliv/arbejdsvilkår/levevilkår. EU-magten vil ensrette lande og åbne grænserne for hele verdens befolkning og tror naivt at multikulturelle-kulturer omfavner hinanden i rundkreds og demokrati uden konflikter. Øhh nej, islam er feks ikke demokrati, det er religiøs Allah-magtstyring. Og nej, den danske kyst, øer, jord, sommerhuse mm skal ikke være til salg for rige tyskere.

EU bør nedjusteres igen til EF.

FRIHED, KUN TIL RIGE
Liberalismens riges blå borgeliges magtsyge vil have "frihed, KUN til de riges magt/pengemagt/dominans", der skal magtstyre og eje ALT og eje ALLE. Og resten af den danske befolkning skal tromles, udnyttes og undertrykkes – og derved have mindre frihed, mere utryghed, færre rettigheder, dårligere arbejdsvilkår og dårligere sikkerhedsnet.
Og det er jo sådan man undertrykker en befolkning af "undersåtterne af arbejderne", så de kan blive billigere slaver for elitens riges magt og dominans – ligesom i gamle dage vor adelen og "det finere bedre borgerskab" havde danske bønder som slaver og herskabet havde tjenestefolk. Og når slaverne, det arbejdende danske folk, blev nedslidte, uduelige eller ubrugelige, så kunne de få vand og brød på fattiggården. Det er vist efterhånden den "borgelige drøm", med det nedladende syn de efterhånden har fået overfor andre, der ikke er en del af overklassen.

Working poor ønsker de blå. Med blå blok og den liberalistiske Cepos-sekt-retorik, så skal mennesket jo "effektiviseres" endnu mere, mennesket skal arbejde til det vælter omkuld, og menneskebørn skal formes korrekt og perfekt til at give mest mulig afkast (til de rigeste). Som perfekte fejlfrie veldrejede billige (robuste) møtrikker til maskineriet i Cepos-excel-arket.

Vi har fået en meget blå individ-ego-liberalistiske perfekthedskultur, som har gjort at der er kommet endnu flere "udstødte"-kasser, af "uperfekte" mennesker.
Aldrig har der været så mange diagnoser.
Aldrig har der været så mange med angst, utryghed, stress, press.
Aldrig har der været så meget mangel på ansatte i omsorgsfag, fordi liberalismen (og snob-Berlingske) i årevis har sparket på offentlige ansatte og udskammet dem som uduelige ansatte, og derved udnævnt disse faggrupper til "taber-fag", som ingen unge derved ikke længere lyster, fordi kun akademiske fag er det "perfekte" i liberalismens årelange fortælling. Og ligeledes er sket med håndværkerfag, der i liberalismen ikke må få værdig pension.

Men som Cepos-sekten selv siger i deres video imens de griner:
"Vi kan ligeså godt slå på en mand der ligger ned – sådan er vi i Cepos".

Liberalismen er blevet endnu mere og mere sygeligt i aggressiv magtssindsyge, grådighed og egoisme.

Corona-krisen, krig i ukraine og nu energi-krise har fremvist meget grådighed og mange grimme ansigter. Forbandede lorte-virus og lorte-Putin, der startede denne lavine.
De borgelige blå, var naturligvis hurtigt ude i krigens begyndelse med den blå skærekniv, at velfærden, de nedslidte, de økonomisk presset nikotinafhængige mfl, skal finansiere krigsvåben.

Kriser (modgang og dét at skulle vise hensyn til andre end egen næsetip) gør åbenbart blå mennesker (liberalismen) endnu mere grådige, griske, aggressive, hadefulde, usympatiske og egoistiske. Krig (eller Corona) skal udnyttes til egen vinding eller magt. Blå fløj, blå medier elskede at udnytte Corona, og især mink-smitte, til at skabe mistillid og splittelse i deres magtsindsyge i hetz på "rød modstander".
Priser stiger til uhørte overpriser. Overklassen og de rigeste må ikke lide nød, kun alle os andre gængse danskere. Om det er Putin, Trump, Pape, islam, liberalisme, Cepos, LA, NB, mfl. så handler det om deres egne behov og om rigdom, penge og overmagt over andre.

DEN RØDE FANE KÆMPEDE FOR FOLKET
Der er vist nogle danskere i dette land, der har glemt de tidligere generationer og RØDE, der kæmpede for bedre arbejdsvilkår, højere lønninger, flere rettigheder, mere økonomisk tryghed, mere lighed, frihed, m.m. til os danskere – det arbejdende danske folk.

Mindstelønnen skal derfor kæmpes op, og ikke ned.

Og EU skal blande sig udenom. De har i forvejen skabt underbetaling af udenlandsk arbejdskraft, og lønpres på de danske vilkår.

At tro USA-liberalismen og privatisering af alt (som blå ønsker) gør det "billigere" at være dansker/menneske er en illusion og et liberalistisk bedrag. Desværre er der nogle der lader sig bedrage. Den blå liberalisme kan godt lide at bedrage med manipulation og ord(spin).

Corona-virus vandt over menneskeheden. Hvordan Putins vanvid skal stoppes ved jeg ikke, men det hjælper sgu ikke ligefrem at den blå fløj skaber endnu mere splid og har travlt med at give Mette F. skylden, for noget hun ikke har skyld i. S-regeringen har uheldigt fået den ene lorte-krise efter den anden udefra, der skulle håndteres. Kriser som INGEN ønskede.
Men det er jo så nemt for de blå at råbe op fra hver deres hjørne, uden de reelt har haft noget ansvar og ikke stod med de svære dilemmaer. Og kun dukkede frem når der skulle deles penge ud til erhvervslivet/kernevælgere.
Tak til Mette F, Magnus og Co., myndigheder, fagfolk, embedsfolk, folk på gulvet, sygeplejerske, læger, mv. for deres store indsats. De har knoklet for at få alle danskerne bedst muligt igennem pandemien.
Og puha, nu også en energi-krise.

Og nu er der snart valg, og så bliver de blå "pludselig" så "gavmilde" – "fake it to you make it" er liberalisme-strategien, fordi de gerne vil vinde magten.

........

Andre kommentarer:

NORDISKE SAMFUNDSMODELLER SKAL FORSVARES, OG ER TRUET AF GRÅDIGHEDEN
https://piopio.dk/debat-nordiske-nato-jaer-aabner-faelles-nordisk-forsva...
.....

NEJ TAK TIL MERE EU-DIKTATUR
https://piopio.dk/kofod-lover-ny-afstemning-hvis-der-kommer-en-eu-haer#c...
.....

DE UNGE ER VOKSET OP MED EU-DOMINANS, OG KENDER IKKE TIDEN FØR
https://piopio.dk/fagforeningsformand-vi-har-forsoemt-ungdommen#comment-...
.....

DE BLÅ VIL SMADRE VELFÆRDSSAMFUNDET
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage#comment-...
.....

ET MERE SPLITTET LAND:
DET FINE "BEDRE" BORGERSKAB VIL IKKE HAVE MUSLIMER I "DERES" GYMNASIER
https://piopio.dk/gymnasielaerere-og-elever-med-opraab-der-er-brug-en-fo...
.....

VELFÆRD OG SIKKERHEDSNETTET ER KUN TIL DE "UDVALGTE"
– RESTEN AF DANSKERNE SKAL YDMYGES
https://piopio.dk/debat-lavere-dagpengesats-til-nyuddannede-er-uvaerdigt...
.....

"Blå blok har allerede ødelagt rigeligt."

Lad mig minde dig om

'Palæstinenserloven refererer til en særlov fra 3. marts 1992 der gav kollektivt asyl til 321 libanesiske palæstinensere der tidligere havde fået afslag'.

'Den 3. marts 1992 valgte et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti uden om KV-regeringen at give kollektiv opholdstilladelse til alle palæstinensere der havde opholdt sig i Danmark i mere end 12 måneder'.

'Palæstinensere er endt i kriminalitet og på offentlig forsørgelse
To tredjedele af dem, der fik opholdstilladelse med palæstinenserloven, har været på kant med loven, viser opgørelse. "Nedtrykkende," lyder det fra minister'

Kilder:
https://da.wikipedia.org/wiki/Pal%C3%A6stinenserloven
https://piopio.dk/palaestinensere-er-endt-i-kriminalitet-og-paa-offentli...
.

Annonce

Annonce