FH-kabalen er ved at gå op

Kongres i Fagbevægelsens Hovedorganisation: 3F og Dansk Metal støtter nu Morten Skov Christiansen som ny formand - og har et bud på ny næstformand
Foto: FH/Jesper Ludvigsen, FH og 3F - Fotografik: Anders Bredsdorff
Nanna Højlund, Morten Skov Christiansen og Flemming Grønsund
FH-kabalen er ved at gå op.

Mandag meddelte både 3F og Dansk Metal, at de nu støtter op om den eneste officielle kandidat til den ledige post som ny formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), den fungerende formand Morten Skov Christiansen.

Dansk Metal og 3F har hidtil afventet, om der kom andre formandskandidater på banen. Men lørdag meldte begge forbunds - uofficielle - formandskandidat, formanden for Blik- og Rørarbejderforbundet Henrik W. Petersen ud, at han ikke kandiderer til FH-formandsposten.

Fredag eftermiddag offentliggjorde Netavisen Pio en optælling, der viste at flest delegerede ville støtte op om Morten Skov Christiansen, ifald det kom til kampvalg mellem Henrik W. Petersen og Morten Skov Christiansen.

Sidstnævnte havde nemlig - uofficielt - opbakning fra minimum HK, FOA, Danmarks Lærerforening, BUPL og Dansk Socialrådgiverforening.

Henrik W.: Jeg er ikke kandidat

Lørdag formiddag skrev Henrik W. Petersen på Facebook, at han ikke kandiderede til FH-formandsposten, men at han i øvrigt var beæret over, at rigtig mange af hans faglige kollegaer havde givet udtryk for, at han var et godt formandsemne.

Mandag støttede først 3F’s hovedbestyrelse og siden ‘et samlet’ Dansk Metal så officielt op om Morten Skov Christiansen som ny formand for FH.

Dermed ser det ud til, at Morten Skov Christiansen - med meget bred opbakning fra forbundene - vil blive valgt som ny formand på FH’s ekstraordinære kongres i KB-Hallen torsdag i næste uge.

Næstformænd - alt andet lige - også på plads

Valget af to næstformænd - ser alt andet lige - også ud til at være faldet på plads.

I et opslag på Facebook mandag oplyser 3F’s formand, Henning Overgaard, at 3F’s hovedbestyrelse har besluttet at opstille forhandlingssekretær i 3F’s Grønne Gruppe, Flemming Grønsund, til den ledige post som den ene af FH’s to næstformænd.

placeholder


Kort efter 3F-udmeldingen skriver Dansk Metals formand, Claus Jensen, at Metal bakker op om Morten Skov Christiansen som ny FH-formand, men også, at han og forbundet bakker op om Flemming Grønsund som ny næstformand.

Claus Jensen skriver:

Jeg ser positivt på, at Flemming Grønsund fra 3F

“Jeg ser positivt på, at Flemming Grønsund fra 3F stiller op som næstformand. Han har overenskomstmæssig erfaring, og han vil danne en stærk duo sammen med Nanna Højlund, der jo kender til rollen efter mange år på posten.”

“Jeg glæder mig til kongressen den 7. september, hvor Morten, Nanna og Flemming forhåbentlig bliver valgt som FH’s nye ledelse.”

Eller sagt på en anden måde: FH-kabalen ser nu ud til at være gået op.

placeholder

 

Alt andet lige ser den nye FH-ledelse således ud til at komme til at bestå af Morten Skov Christiansen som ny formand, Nanna Højlund som genvalgt næstformand og Flemming Grønsund som ny næstformand.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk hvis fagbevægelsen hermed kan blive et foregangs-forenings-organisation for de danske politiske partier, der lider under nutidens gyngende menneskelige omgangsformer og relationer.

Der er efterhånden ikke det danske politiske parti lille som stort, nyt som gammelt, hvor problemerne internt i foreningerne som det mest naturlove vælter ud af skabene.

Medlemmerne ved efterhånden ikke deres levende råd:

Hvad får vi for forenings-kontingentet!

Der mangler tro, håb og evnen til at kunne holde sig på benene!

Uanset hvor meget det blæser, regner, udtørres og modparten forsøger at negligere de allermest grundlæggende medmenneskelige omgangsformer og hensyn!

Hvor står fagforeningerne i el-spekulanternes udnyttelse af alle fagforeningernes medlemmer?

Hvordan får disse el-spekulanter i det hele taget mad på bordet?

En ting er brødrene alle vil prise, men hvad med el-spekulanterne der stjæler dag og nat fra alle lønmodtagere?

Blokader imod el-spekulanterne burde stå allerøverst på de danske fagforeningers agenda!

Men hvem skal føre ordet?

El-spekulanterne fører musen fra milliard til milliard!

Lønmodtagerne betaler!

Verden er blevet meget mere kompliceret!

Og vi røvrendes for milliarder af kroner dag ud og dag ind på el-regningen, alt imens formandens hånd på en flad halvtredser i en baglomme giver rystelser der lammer et helt lands fagforeningsbeslutninhskraft i et halvt år!

Hvor er proportionerne?

Røv-rendt!

Det er fornemmelsen som de fleste lønmodtagere sidder tilbage med, når lønnen går ind på kontoen og el-regningen er fratrukken!

Røv-rendt!

Alt imens har fagforeningerne siddet på den flade!

I et halvt år!

Annonce

Annonce