Annonce

Uret tikker, men 3F og Dansk Metal afventer

Dansk Metal havde møde i forretningsudvalget mandag, men begge forbund afventer om der melder sig andre kandidater til FH-formandsposten end Morten Skov Christiansen
Foto: 3F/Joachim Rode
Henning Overgaard, forbundsformand for 3F - på hovedscenen 1. maj i Fælledparken i 2022
To store forbund, 3F og Dansk Metal, afventer fortsat, om der melder sig andre kandidater til den ledige formandspost til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) end den hidtil eneste kandidat, fungerende formand for FH, Morten Skov Christiansen, før de melder noget ud om, hvem de støtter.

Sådan lyder meldingen fra begge forbund tirsdag eftermiddag til Netavisen Pio - efter at der tirsdag formiddag har været møde i FH’s forretningsudvalg.

Ingen kommentarer for nærværende

Dansk Metals forretningsudvalg havde forud for mødet i FH’s forretningsudvalg møde mandag. Men meldingen fra både Dansk Metal og 3F er fortsat:

Vi har ingen kommentarer

“Vi har ingen kommentarer til det forestående FH-formandsvalg for nærværende”.

Netavisen Pio erfarer, at valg af ny formand til FH ikke var på dagsordenen på tirsdagens møde i FH’s forretningsudvalg.

Formændene hos forbundene HK, FOA, BUPL og Danmarks Lærerforening har talt pænt om Morten Skov Christiansen, men har også samtidig understreget, at det er op til forbundenes forretningsudvalg/hovedbestyrelser at tage endelig stilling.

Netavisen Pio beskrev sidste uge, hvordan dele af fagbevægelsen i kulissen arbejder på at opstille Henrik W. Petersen, formand for Blik- og Rørarbejderforbundet, som modkandidat til Morten Skov Christiansen.

Henrik W. Petersen udtalte i den forbindelse til Netavisen Pio:

"Jeg er da beæret over, at gode kolleger ser mig som et godt bud på et formands-emne. Derudover har jeg ikke yderligere at bemærke for nuværende."

FH afholder ekstraordinær kongres 7. september, hvor den nye formand skal vælges.

Posten som formand blev ledig 30. april, da den hidtidige formand, Lizette Risgaard, trak sig som formand på baggrund af beretninger fra otte yngre mænd om at Lizette Risgaard har krænket dem. Og fordi flere forbund efterfølgende, anført af HK, trak deres støtte til Lizette Risgaard.

Lizette Risgaard: Jeg har ikke krænket nogen

Tidligere på måneden lagde en advokatrapport fra Kromann Reumert til grund, at Lizette Risgaard i mindst tre tilfælde har foretaget uønskede berøringer. Og

også at berøringerne må anses for at have seksuelle undertoner, da berøringerne fandt sted på intime steder.

seksuelle undertoner, da berøringerne fandt sted på intime steder

Lizette Risgaard afviser at have krænket nogen, men hvis nogle yngre mænd har følt sig krænkede, så beklager hun dybt over for de pågældende.

Siden 30. april har den hidtidige næstformand i FH, Morten Skov Christiansen, fungeret som formand for FH.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

en kommende leder for FH skal : Kunne formidle fagbevægelsen til undge, der ikke nøvendigvis ser sig som en del af et forbund. Kunne samle opbakning både fra brede kredse i LO og FTF. Kunne repræsentere både de privat offenligt ansatte. Og kunne favne politisk bredt, uden at gå i et med tapetet. Derfor mener jeg, det skal være Morten Skov !!!