Annonce

Socialpædagogerne: “Vi skal være en resultat-bevægelse, ikke en protest-bevægelse”

Formandsvalg i Fagbevægelsens Hovedorganisation: Kendere af FH vurderer, at Socialpædagogisk Landsforbund er blandt de forbund, der vil støtte Blik- og Rør-formand Henrik W. Petersen, hvis han stiller op.
Foto: Socialpædagogerne/Ricky John Molloy
Forbundsformand for Socialpædagogerne, Benny Andersen
“For mig handler det om, at vi får en formand, der kan placere fagbevægelsen på et sted, hvor vi får den indflydelse, vi skal have. Vi skal være en resultat-bevægelse, ikke en protest-bevægelse. Det er mit udgangspunkt.”

Sådan siger formanden for Socialpædagogernes Landsforbund (SL), Benny Andersen, til Netavisen Pio, om valg af formand til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH). Et formandsvalg, der finder sted om kun to uger den 7. september.

“Det skal vi have den rigtige mand til. Og så tager vi hos socialpædagogerne stilling, når vi har set det fulde kandidatfelt,” fortsætter Benny Andersen, formand for Socialpædagogernes Landsforbund (SL).

Han forventer i den forbindelse, at mulige kandidater ikke venter til sidste øjeblik med at melde sig. Det er nemlig muligt at melde sig som kandidat til FH-formandsposten helt frem til selve dagen, hvor den ekstraordinære kongres afholdes 7. september.

Benny Andersen vil på den baggrund ikke udtale sig om den eneste nuværende kandidat til den ledige post som formand, den fungerende FH-formand siden Lizette Risgaards dramatiske afgang som formand 30. april, Morten Skov Christiansen.

På Henrik W.-holdet

Den del af fagbevægelsen, der ønsker en anden formand end Morten Skov Christiansen, arbejder pt. intenst på at samle tilstrækkelig støtte til en modkandidat i skikkelse af formanden for Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen.

Kendere af FH-landskabet vurderer, at Socialpædagogernes Landsforbund, der har omkring 40.000 medlemmer, er på det hold, der støtter Henrik W. Petersen. Hvis han altså stiller op som modkandidat til Morten Skov Christiansen.

FH-kendere vurderer også, at de to store forbund, Dansk Metal og 3F støtter Henrik W. Petersen - i fald han stiller op.

Det samme gør Fødevareforbundet NNF, Malerforbundet, Dansk-El-Forbund, Serviceforbundet, Politiforbundet og Centralforeningen for Stampersonel, CS.

De støtter Morten Skov

Morten Skov Christiansen står til at kunne få støtte fra HK, FOA, Danmarks Lærerforening, BUPL og Dansk Socialrådgiverforening.

Flere af de mindre forbund har ikke taget stilling på en sådan måde, at de pt. kan lægges til Morten Skov Christiansen-siden eller Henrik W. Petersen-siden.

Fra Dansk Artist Forbund lyder, at man meget gerne vil se mere fra både Morten Skov Christiansen og en eventuel modkandidat, før man kan tage stilling:

“Jeg er interesseret i at se Mortens visioner og politik. Det samme gælder for en eventuel modkandidat," siger forbundets forperson, Sara Indrio, til Netavisen Pio.

Flest delegerede bag Morten Skov

Resultatet er herefter, at såfremt Henrik W. Petersen stiller op som modkandidat til Morten Skov Christiansen, så står Morten Skov Christiansen til at kunne samle lidt flere delegerede bag sig end den eventuelle udfordrer.

Netop det faktum kan betyde, at Henrik W. Petersen ender med slet ikke at stille op mod Morten Skov Christiansen.

Opdateret 25.8. med ny formulering af 2. sidste afsnit

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet