Annonce

Blik- og Rørformand: Jeg er ikke kandidat til FH-formandsposten

Der bliver ikke noget kampvalg om posten som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation
Foto: Jonas Krøner
Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet
Kampvalget om formandsposten i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er - alt andet lige - afblæst.

Det står klart efter at formanden for Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen, lørdag meldte ud, at han ikke er kandidat til den ledige post som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

“Så for at mane eventuelle rygter og spekulationer til jorden, skal jeg her klargøre at jeg ikke er kandidat til formandsvalget på FH’s ekstraordinære kongres d. 7 september,” skrev Henrik W. Petersen således på Facebook lørdag formiddag.

Med den melding er der fortsat kun en officiel kandidat til posten, nemlig fungerende formand for FH, Morten Skov Christiansen, der således kan se frem til at blive kåret som ny FH-formand på organisationens ekstraordinære kongres 7. september.

Henrik W. Petersen skriver i sit opslag, at han “er blevet forespurgt af adskillige personer” om han er FH-formandskandidat.

Blik- og Rør-formanden bemærker, at han har hørt “spekulationer” og bemærket at hans navn “de seneste måneder har cirkuleret i diverse medier omkring formandsvalget iFagbevægelsens Hovedorganisation".

Blik- og Rørformand “beæret”

Henrik W. Petersen nævner også , at han er beæret over, at “dygtige gode kollegaer fra fagbevægelsen mener, at man kan være et godt formandsemne”.

dygtige gode kollegaer fra fagbevægelsen mener, at man kan være et godt formandsemne

Men facit er altså, at Henrik W. Petersen ikke er formandskandidat.

placeholder

 

Meldingen kommer kun godt et halvt døgns tid efter, at Netavisen Pio i en analyse fredag eftermiddag konkluderede, at et kampvalg om formandsposten i FH så ud til at være aflyst i lyset af, at en uofficiel opgørelse af, hvilke forbund, der så ud til at støtte op om Morten Skov Christiansen, og hvilke forbund, der så ud til at støtte op om Henrik W. Petersen - i fald han stillede op som formand - viste, at flest delegerede støttede op om Morten Skov Christiansen.

Den uofficielle opgørelse viste fredag, at forbund, der stiller med 147 delegerede på den ekstraordinære FH-kongres, bakkede op om Morten Skov Christiansen, mens forbund, der stiller med 138 delegerede på kongressen, bakkede op om Henrik W. Petersen.

Dansk Metal og 3F, der hidtil har afventet om der meldte sig andre FH-formandskandidater end Morten Skov Christiansen, har mandag eftermiddag meldt ud, at de nu også støtter Morten Skov Christiansen som ny FH-formand.

Risgaard trak sig efter anklager om sex-chikane

Posten som formand for FH blev ledig 30. april, efter at den daværende formand, Lizette Risgaard, under dramatiske omstændigheder trak sig som formand efter anklager fra otte yngre mænd om Lizette Risgaard har optrådt krænkende over for dem.

En beklagelse hun senere trak tilbage

Lizette Risgaard beklagede dengang, at hun havde udvist en upassende adfærd. En beklagelse hun senere trak tilbage. Hun vil nu kun beklage, hvis nogen har følt sig krænket af hende. Hun afviser afviser samtidig kategorisk, at have haft til hensigt at krænke nogen.

En advokatrapport fra Kromann Reumert konkluderede tidligere på måneden, at Lizette Risgaard ved tre lejligheder har berørt yngre mænd på intime steder, og at berøringerne havde seksuelle undertoner. Risgaard erklærer sig uenig i konklusionen.  

Formelt kan eventuelle formandskandidater melde sig helt frem til kongressens afholdelse 7. september. Men den nye formand vil - alt andet lige - blive Morten Skov Christiansen.

Opdateret kl. 17.15 med oplysningen om, at både 3F og Dansk Metal nu også bakker op om Morten Skov Christiansen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er på tide, at der kommer en syrisk, somalisk eller afghansk kvindelig- eller transkønnet non-binær LGBTQI+-forperson på FH-formandsposten. Det er for dårligt, at det kun er hvide europæiske mænd, der må få lov til at stå op kl. 6 om morgenen for at lave blik og rør på byggepladser.

Mangfoldighedsplan for FH:
- bederum på alle byggepladser,
- kønsadskillelse af alle faggrupper,
- kvindelige håndværkere skal bære hijab,
- alle pølser ved rejsegilder skal være halal,
- ingen alkohol til svendegilder,
- enhver utilbørlig ytring om islam skal forbydes.