Stort pres på Blik og Rør-boss for at gå efter formandsposten for Fagbevægelsens Hovedorganisation

”Jeg er da beæret over, at gode kolleger ser mig som et godt bud på et formands-emne. Derudover har jeg ikke yderligere at bemærke for nuværende,” siger forbundsformand, Henrik W. Petersen
Foto: Blik- og Rørarbejderforbundet
Forbundsformand Henrik W. Petersen, Blik- og Rørarbejderforbundet
Presset på formanden for Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen, for at stille op til den ledige post som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er ganske stort, erfarer Netavisen Pio.

Dele af fagbevægelsen er ikke udtalt tilfreds med den nuværende og hidtil eneste officielle kandidat til formandsposten, den fungerende formand for FH, Morten Skov Christiansen.

Danmarks største forbund, 3F, har ikke kommenteret, at Morten Skov Christiansen søndag officielt meddelte, at han går efter formandsposten. Også det forbund, som Morten Skov Christiansen oprindeligt kommer fra, Dansk Metal, har forholdt sig tavse.

Blik- og Rørarbejderforbundet samarbejdede op til vedtagelsen af Arne-pensionen i 2019 tæt med Fødevareforbundet NNF, El-Forbundet og Malerforbundet i ‘Alliancen’.

Og netop NNF-formanden forventer, at der dukker en modkandidat op til Morten Skov Christiansen:

“Mon ikke der dukker flere kandidater op, og så skal jeg drøfte med mit bagland, hvem vi støtter,” siger NNF-formand Ole Wehlast til Politiken mandag.

Formanden for Dansk El-forbund, Benny Yssing, går så langt som til at udtrykke en vis kritik af Morten Skov Christiansen:

I Morten Skovs udmelding mangler jeg et bud på, hvad der er vigtigst for FH

“I Morten Skovs udmelding mangler jeg et bud på, hvad der er vigtigst for FH, og hvordan vi skaber et modspil til en stærk arbejdsgiverside,” siger Benny Yssing til Politiken.

Forbundsformand med gennemslagskraft

Uden for citat fremhæver de dele af fagbevægelsen, som i disse dage arbejder intenst for, at samle yderligere støtte til Henrik W. Petersen, at 53-årige Henrik W. Petersen som forbundsformand gennem fem år og næstformand gennem 11 år har stor erfaring i at forhandle, og at Blik- og Rørarbejderforbundet har vist, at det faktisk kan lade sig gøre at skaffe flere medlemmer i en tid, hvor store dele af fagbevægelsen bløder medlemmer. Og har gjort det gennem en årrække.

Her mener man også, at personen Henrik W. Petersen vil have større gennemslagskraft både indadtil i fagbevægelsen, men også udadtil i forhold til offentligheden, end Morten Skov Christiansen.

Henrik W. Petersen-melding på vej

Meldingen fra de dele af fagbevægelsen, som ønsker en markant modkandidat til Morten Skov Christiansen, er også, at Henrik W. Petersen meget snart - formentlig i løbet af få dage - melder ud, om han stiller op til posten som formand for FH eller ej.

Tirsdag aften lagde Henrik W. Petersen et opslag på sin officielle Facebook-side, hvor han glæder sig over et godt møde, han har haft med tre forbundsformænd, nemlig formanden for Dansk Politiforbund, Heino Kegel, formanden for Serviceforbundet, John Nielsen og formanden for CS, Centralforeningen for Stampersonel, Jesper Korsgaard Hansen.

Et godt og hyggeligt aftenmøde med gode faglige kollegaer

"Et godt og hyggeligt aftenmøde med gode faglige kollegaer," skriver Henrik W. Petersen om mødet med de tre forbunds-kollegaer.

Opslaget ses som et signal til omverdenen om, at støtten til Henrik W. Petersen vokser dag for dag.

placeholder

 

Henrik W. Petersen er onsdag formiddag meget fåmælt, da Netavisen Pio spørger ham, om han stiller op til posten som formand for FH:

Jeg er da beæret

"Jeg er da beæret over, at gode kolleger ser mig som et godt bud på et formands-emne. Derudover har jeg ikke yderligere at bemærke for nuværende."

HK, FOA og lærerne

HK’s formand, Anja C. Jensen, FOA’s formand, Mona Striib, BUPL's formand, Elisa Rimpler og formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, har alle udtalt sig positivt om Morten Skov Christiansen - uden dog at tage endelig stilling til ham som formandskandidat.

De kommende dage vil vise, om Henrik W. Petersen rent faktisk stiller op mod Morten Skov Christiansen - og om Fagbevægelsens Hovedorganisation dermed skal ud i et kampvalg om formandsposten.

FH’s nye formand vælges på en ekstraordinær kongres 7. september. Formandskandidater kan i princippet melde sig så sent som på selve dagen.

Posten som FH-formand blev ledig 30. april, da den daværende formand, Lizette Risgaard, trak sig som formand efter anklager om krænkende adfærd. En advokatrapport har siden bekræftet, at Risgaard i mindst tre tilfælde har optrådt krænkende over for yngre mænd. Lizette Risgaard er ikke enig i, at hun har sexkrænket nogen.

Opdateret kl 21.30

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det går ikke med en hvid mand. Det skal være en sort kvinde. Helst trans og i læder.
Diversitet <3 Mangfoldighed <3 Pride <3 Fuld støtte til LGBTQIABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ+-personer. Spædbørn skal naturligvis kunne skifte køn og have 1000 sociale forældre <3

Racisten har talt!!!

Helt enig i at Blik- og Rørarbejderforbundet er racister. De består kun af hvide mænd! Hvorfor er der ingen somaliske, syriske og afghanske kvinder, der må stå op kl. 6 om morgenen for at montere ventilationsrør på en byggeplads hele dagen? Det er kun hvide racistmænd, der får lov til det!

Annonce