Fire kandidater vil afløse Klint

Tre byrådsmedlemmer og en partifunktionær melder sig som kandidater til at afløse Karen Klint som socialdemokratisk folketingskandidat i Vejle.
Torsdag annoncerede folketingsmedlem Karen Klint (S) at hun ikke genopstiller ved næste valg. Henover weekenden har de første tre kandidater, alle tre byrådsmedlemmer i Vejle, meldt ud, at de overveje at stille op som kandidater for at afløse hende.

De tre byrådsmedlemmer er gruppeformand Søren Peschardt, byrådsmedlem Dan Skjerning og byrådsmedlem Birgitte Vind samt Simon Redder Thomsen, der arbejder med internationale forhold på Socialdemokratiets partikontor.

Gruppeformand vil have indflydelse
Gruppeformand Søren Peschardt har stået i spidsen for partiet ved de to seneste kommunalvalg i Vejle.

”Jeg er blevet opfordret af centrale personer i partiet - og det har naturligvis fået mig til at overveje min politiske fremtid,” siger Søren Peschardt til Vejle Amts Folkeblad.

Det var Søren Peschardt, der efter sidste kommunalvalg, blev sat uden for døren og rasende råbte ”Jeg er borgernes borgmester,” efter at de borgerlige partier havde sat ham uden for døren. At han ikke blev borgmester, har også spillet ind i beslutningen om at stille sig til rådighed som kandidat.

”Vi er dømt til fire år på sidelinjen. Og selvom jeg er klar til at føre oppositionspolitik, er det jo ikke det samme som at have indflydelse,” siger Søren Peschardt.

Peschardt, 53, er uddannet landmåler og bor i Egtved med kone og tre børn. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2001, først i Egtved og siden kommunalreformen i Vejle Kommune. Ved det seneste valg fik han 3.956 personlige stemmer – næstflest af alle i Vejle.

Gentagelse af urafstemning
Også byrådsmedlem Dan Skjerning siger, at han gerne vil være kandidat, hvis han passer ind i den ”kandidatprofil” som kredsbestyrelsen er ved at udarbejde, og som vil være klar til generalforsamlingen senere på året.

”Hvis jeg føler, at jeg passer ind, er jeg klar til at kandidere. Jeg mener, at jeg har meget at byde ind med på baggrund af min kommunalpolitiske erfaring, hvor jeg har prøvet kræfter med alle udvalg - bortset fra arbejdsmarkedsudvalget,” siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Dan Skjerning er uddannet skolelærer, og har også været aktiv i kommunalpolitik siden 2001, først i Børkop og siden i Vejle Kommune. Han var nummer to på listen ved seneste byrådsvalg og fik 1.160 stemmer.

Hvis både Søren Peschardt og Dan Skjerning ender med at stille op, så er det ikke første gang at de to skal ud i kampvalg. De to var nemlig ude i urafstemning om at blive spidskandidat til byrådet i 2012 - et valg som Søren Peschardt vandt med 255 mod 178 stemmer.

Erfaren kvinde
Den sidste lokale kandidat – og den eneste kvinde blandt de fire kandidater - er Birgitte Vind, 52, der også er uddannet lærer og har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2005.

”Ja - jeg kan også godt se mig selv som kandidat. Jeg er meget ydmyg overfor tanken om at skulle afløse en kandidat, der efter min mening er det klogeste og flittigste folketingsmedlem. Men jeg vil gerne arbejde for det og ser evnen til at arbejde tværpolitisk som en af mine styrker,” siger Birgitte Vind til Vejle Amts Folkeblad.

Ved det seneste valg fik Birgitte Vind 1.667 personlige stemmer – næst flest på den socialdemokratiske liste – og fjerde flest i kommunen.

Ung akademiker med internationalt udsyn
Den sidste af de fire kandidater er Simon Redder Thomsen, 33, der er ansat på Socialdemokratiets partikontor som internationale sekretær. Han har ikke tidligere stillet op til valg.

”Efter en række samtaler med gode partimedlemmer i Vejle Sydkreds, har jeg derfor besluttet at melde mig som kandidat til at efterfølge Karen (Klint, red.) som kredsens næste socialdemokratiske folketingskandidat. Det gør jeg, fordi jeg tror, at jeg kan gøre en positiv forskel for Vejle og for vores parti i Folketinget,” skriver Simon Redder Thomsen i et opslag på Facebook.

Simon Redder Thomsen er opvokset i Billund, hvor han har været formand for den lokale DSU-afdeling, han uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet, og meddeler, at han agter at flytte til Vejle, hvis han bliver valgt.

Ny kandidat klar til efteråret
De fire håbefulde kandidater får muligheden for at møde nogle af medlemmer mandag aften, når den socialdemokratiske partiforening i Vejle, der er kredsens største, har generalforsamling.

Processen derfra er, at Vejle Sydkredsen i første omgang vil præsentere en såkaldt kandidatprofil på en generalforsamling i april og så vil der være generalforsamlinger i partiforeninger og urafstemning indtil en ny kandidat kan vælges senest 1. oktober.

Vejle Sydkredsen vurderes som en af de mere sikre socialdemokratiske kredse, som med stor sandsynlighed vil give valg til folketinget til den der bliver opstillet. I Sydjyllands Storkreds vil den nye kandidat være oppe imod socialdemokratiske kandidater som Benny Engelbrecht, Jesper Petersen, Christian Rabjerg Madsen og Anders Kronborg, der har erstattet Bjarne Corydon som kandidat i Esbjerg.

 

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce