Annonce

Historisk sejre! Amerikansk valg giver håb om ligestilling til LGBT+folket

Store sejre til LGBT+-politikere ved det netop overståede amerikanske valg, kan hjælpe med at normalisere synet på folk med en anden seksualitet.
Det amerikanske valg har på mange måder været historisk. En af grundene er valget af Sarah McBride som statssenator i Delaware.

Hvorfor er det så stor en nyhed, at Sarah McBride har vundet pladsen i senatet? På grund af hendes køn.

Eller rettere: På hendes køns historie. Sarah McBride er en transkvinde, og den første statssenator, der er åben omkring sit køn.

Dette betyder også, at hun er den transkønnede person, der besidder den hidtil største politiske post i USA’s historie, hvilket er et stort fremskridt!

Og Sarah McBride er ikke den eneste LGBT+-person der er valgt ind på en vigtig post i amerikansk politik. Ved det netop overståede valg er en lang række LGBT+-personer blevet valgt til politiske poster - ikke bare i de traditionelt progressive stater som New York og Californien, men også i konservative stater som Georgia, Tennessee og Kansas.

Disse mennesker, de skriver historie, for efter en periode med en meget konservativ præsident (og et endnu mere konservativt bagland), formår de at blive valgt ind på diverse vigtige poster i mange af USA’s stater.

Ikke langt nok

At en række LGBT+-personer får fremtrædende poster i USA, vil gøre det nemmere for LGBT+-bevægelsen at nå ind i amerikanernes dagligdag.

Det vil højst sandsynligt ligge latent i den almene amerikaners bevidsthed, men forhåbentlig, vil det kunne give et stort fremskridt i LGBT+-personers rettigheder. Fremskridtet vil skabe synlighed omkring LGBT+-personer, og det vigtige at huske er, at synlighed normaliserer.

Folk frygter som bekendt ting de ikke forstår eller ikke er vant til, og så agerer de negativt i forhold til det.

Så ved at alle disse mennesker synliggør sig selv og taler åbent om deres køn og seksualitet, vil de forhåbentlig, på sigt, normalisere synet på LGBT+-personer i samfundet.

Plads til forbedringer

I følge statista.com, så identificerer omkring 1 procent af amerikanske kvinder, og 2 procent af amerikanske mænd,sig som homoseksuelle og 4 procent af amerikanerne identificerer sig som biseksuelle.

Der er sket en stigende grad af accept af LGBT+-personer i det amerikanske samfund, men der er plads til mere.

Eksempelvis er det kun 63 procent af amerikanerne der mener, at homoseksuelle ægteskaber er moralsk acceptable og kun 61 procent  mener at homoseksuelle skal have lov til, at adoptere. Pænt, men det er simpelthen ikke nok i 2020.

LGBT+-personer skal have samme rettigheder som alle andre. Sidste tirsdags valg var et skridt på vejen.

 

Katrine Tegisti er historiestuderende på Aalborg Universitet.

Nanna Brix er uddannet tjener og læser på ergoterapeutuddannelsen på UCN Aalborg. Hun er medlem af DSU Aalborg.


Flere artikler om emnet

Annonce