USA-valg: Biden tager føringen i Pennsylvania

Efter optællingen af yderligere 30.000 stemmer fra storbyen Philadelphia fører Joe Biden over Trump.
"Vi har lige modtaget mere end 30.000 stemmer fra Pennsylvania. Biden fører lige nu med 5.587 stemmer," skriver New York Times på deres hjemmeside.

Optællingen viser, at demokraten Joe Biden står til 3.295.304 stemmer (49,4 procent) mens den republikanske præsident, Donald J. Trump, står til 3.289.717 stemmer (49,3 procent).

Dermed er 77-årige tidligere vicepræsident Joe Biden, der er født og opvokset i Scranton, Pennsylvania, nu milimeter fra, at kunne erklæres som endelig vinder af det amerikanske præsidentvalg 2020.

Derfor kan Demokraterne godt begynde at lægge champagnen på køl

Der mangler stadig at blive optalt omkring 5 procent af stemmerne i staten, men hovedparten af dem er fra områder, hvor demokraterne står stærkt. Og der er tale om brevstemmer, en metode, som også i overvejende grad har været benyttet af demokratiske vælgere. Derfor kan Demokraterne godt begynde at lægge champagnen på køl.

Donald Trump vandt Pennsylvania med omkring 40.000 stemmer for fire år siden, og valgmatematikkerne regner nu med at Biden vil vinde staten med omtrent det samme.

Stadig ingen afgørelse

Stillingen i valgmandskollegiet er lige nu 264 til Biden og 214 til Trump. Hjemmesiden Decision Desk HQ vurderer, at Biden vil vinde Pennsylvania og de 20 valgmænd, og dermed også mere end de 270 nødvendige valgmandsstemmer for at vinde præsidentvalget.

Der mangler dog stadigvæk en officiel afgørelse fra store medier som Associated Press, CNN og Fox News.

placeholder

 

Det er ikke kun i Pennsylvania er afgørelsen bliver papirstynd. I Georgia, hvor der kan mangler at blive talt et par tusind stemmer op, fører Joe Biden lige nu med 1.097 stemmer. I procent står Biden til 49,39 procent, mens Trump står til 49,37, en forskel på 0,02 procent.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce