Annonce

Jarlov beklager forkerte oplysninger i sag om mio. til ministerkollegas firma

Erhvervsministeren oplyste overfor finansudvalget, at millionstøtte til forskningsminister Tommy Ahlers daværende firma Rfrsh er begrundet i, at det skaffede udlændinge til danske virksomheder.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) oplyste sidste uge over for Finansudvalget, at en af begrundelserne for at støtte e-sport-virksomheden Rfrsh, som uddannelses- og forskningminister Thomas Ahlers (V) var medejer af, med to millioner kroner var, at e-sportsarrangementet Blast Pro Series, som Rfrsh var arrangør af, skulle skaffe udenlandsk arbejdskraft til danske virksomheder.

Rasmus Jarlov oplyste i den forbindelse Finansudvalget om, at e-sportsarrangementet skaffede danske virksomheder hele 31 udenlandske IT-specialister.

Men oplysningen om de 31 udenlandske IT-specialister viser sig nu at være helt udokumenteret.

Copenhagen Capacity, der stod for rekrutteringskampagnen, afviser således over for Jyllands-Posten, at man specifikt kan henføre de 31 nyansættelser til Blast Pro Series.

Jarlov indskærper

Rasmus Jarlov erkender blankt fejlen, men sender aben videre til embedsmændene i ministeriet.

Rasmus Jarlov beklager således over for Jyllands-Posten og understreger samtidig, at han nu har indskærpet over for Erhvervsministeriet, at det ikke må ske igen:

Det var de svar, jeg fik fra mine embedsmænd

”Det var de svar, jeg fik fra mine embedsmænd. Det har vist sig ikke at være helt korrekt, og det synes jeg selvfølgelig er utroligt ærgerligt, for vi skal selvfølgelig give 100 procent præcise svar til Folketinget,” siger Rasmus Jarlov til avisen.

Forløbet får både Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis finansordførere til at reagere.

”Jeg føler mig bestemt vildledt. Men kan diskutere en masse ting ved den her sag, men jeg kan ikke forstå, hvordan man ikke tager sit ansvar mere alvorligt, når man svarer et Finansudvalg, der faktisk er en smule irriteret i forvejen,” siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, til Jyllands-Posten.

Fadæse nummer to

Her hentyder René Christensen til, at Finansudvalget tidligere på året ikke blev orienteret af daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om, at Rfrsh – da han bad Finansudvalget om at støtte Rfrsh med to millioner kroner – delvis var ejet af uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht vil samtidig have erhvervsministeren til at forklare sig over for finansudvalget.

Rfrsh ejer blandt andet et af verdens bedste Counter Strike-hold, Astralis. Rfrsh er værdisat til godt 100 millioner kroner.

Rfrsh er værdisat til godt 100 millioner kroner

Rfrsh afvikler i weekenden den anden runde af Counter Strike-turneringen Blast Pro Series i Royal Arena i København. E-sports-arrangementet overværes af ikke færre end 12.000 tilskuere. Alle billetter er på forhånd udsolgt.

Tidligere i år har der været afholdt Blast Pro Series i Istanbul. I december afholdes endnu en turnering i Lissabon. Dernæst følger turneringer i São Paulo, Miami og Madrid.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet