Annonce

Joy Mogensen vender tilbage som minister

Joy Mogensen (S) vender tilbage som kultur- og kirkeminister efter tabet af datteren Sarah.
Den forhenværende borgmester i Roskilde Kommune, Joy Mogensen (S), vender tilbage som kultur- og kirkeminister pr. 1. januar 2020.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse, hvilket Joy Mogensen også bekræfter i et opslag fra sin Facebook-side:

”Det er svært at finde ud af hvornår det rigtige tidspunkt for at komme tilbage på arbejde er, og det er meget individuelt hvornår man er klar. Men for mig er det rigtigt at komme tilbage nu. Det er lige så stille begyndt at krible i mig for at komme i gang igen,” skriver hun.

For mig er det rigtigt at komme tilbage nu

placeholder

Mistede sit barn

I starten af oktober gik Joy Mogensen på barselsorlov. Hun fødte natten til lørdag den 5. oktober, men på tragisk vis var datteren ikke i live.

Min datter, Sarah, var ikke i live, da jeg fødte hende natten mellem fredag og lørdag. Og jeg er så utrolig ked af det”, skrev hun i et Facebook-opslag.

I forbindelse med den tragiske hændelse frabed Joy Mogensen at få tilsendt blomster. I stedet opfordrede hun til at støtte Landsforeningen Spædbarnsdød, der rådgiver og støtter forældre samt pårørende, der har mistet et spædbarn.

Det er meget rørende og overvældende at se, hvordan hele befolkningen bakker op om Joy Mogensen

På blot en uge havde donationerne rundet 200.000 kroner. Donationerne kom fra mere end 1500 privatpersoner og arbejdspladser.

”Det er meget rørende og overvældende at se, hvordan hele befolkningen bakker op om Joy Mogensen i den her svære tid og anerkender den kæmpe sorg, hun står i,” sagde Birgitte Horsten, direktør i Landsforeningen Spædbarnsdød, til Ritzau ifølge Politiken.

I Joy Mogensens fravær har udviklingsminister Rasmus Prehn (S) fungeret som kulturminister, mens transportminister Benny Engelbrecht (S) midlertidigt har varetaget opgaverne som kirkeminister.

Takker statsminister og udskældt stabschef

I sit Facebook-opslag fredag retter Joy Mogensen også en særlig tak til statsminister Mette Frederiksen (S):

”Tak herfra og til evigheden for at give mig lov til at være mor før minister, selvom mit barn døde”.

Hun takker også Martin Rossen, stabschef i Statsministeriet og særlig rådgiver for Mette Frederiksen, for støtten igennem den svære tid:

Tak til chefens alt for udskældte stabschef, Martin Rossen, for at være en støtte

Også tak til chefens alt for udskældte stabschef, Martin Rossen, for at være en støtte, der hele tiden har fulgt op på statsministerens ønske om at tage ethvert menneskeligt hensyn til mig,” skriver hun.

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce