Annonce

Kæberasler fra Enhedslisten til unge socialister: “Uacceptabelt”

Moderpartiet tager skarp afstand fra Instagram-story fra Socialistisk Ungdomsfront, der opfordrer til at tæske lokale racister.
Foto: Folketinget/Marie Hald
Peder Hvelplund (EL), gruppeformand
Enhedslisten tager skarp afstand fra en story, som Socialistisk Ungdomsfront Odense, søndag lagde op på det sociale medie, Instagram.

Teksten lyder: “Tæsk en lokal racist”.

I opslaget opfordrer SUF-afdelingen til, at tæske “en lokal racist”. Teksten er skrevet over hovedet på en af Enhedslistens folketingskandidater, Christian Ivan Jacobsen.

Vi tager fuldstændig afstand fra den Instagram-story som SUF Odense har delt

“Vi tager fuldstændig afstand fra den Instagram-story som SUF Odense har delt. Det er uacceptabelt,” skriver Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund, i et mailsvar til Netavisen Pio.

Indkalder til kammeratlig samtale

Enhedslisten er tilfredse med, at opslaget nu er fjernet og også beklaget. Men partiet indkalder nu SUF’erne til kammeratlig samtale:

“I Enhedslisten tager vi den skarpeste afstand fra enhver opfordring til eller trussel om vold. Derfor synes jeg også, at det er helt rigtigt, at opslaget er både slettet og beklaget. Vi har selvfølgelig rettet henvendelse til SUF, og gjort det helt klart, at storyen er uacceptabel. Samtidig har vi indkaldt dem til møde, hvor vi skal have en alvorlig snak, og afklare hvad, der er gået galt.”

Samtidig har vi indkaldt dem til møde

Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund, gør det forud for mødet tindrende klart, at Enhedslisten er parate til at opsige samarbejdsaftalen med SUF, hvis ikke SUF under den kammeratlige samtale tager entydigt og klart afstand til vold:

“Klar og entydig afstandtagen fra vold er en forudsætning for ethvert samarbejde med Enhedslisten. Det gælder også selvstændige organisationer som SUF.”

EL-folketingskandidat Christian Ivan Jacobsen har i et Facebook-opslag søndag taget tydelig afstand til Instagram-storyen, som er forfattet uden hans viden.

“Vi er mod vold”

Også SUF beklager Instagram-storyen:

“SUF er en ikke-voldelig organisation. Vedkommende, der lagde opslaget op, har sagt undskyld, og SUF Odense har fjernet opslaget,” siger SUF’s presseansvarlige Ayanle A. Farah til Netavisen Pio.

Han forklarer, at opslaget overhovedet har kunnet se dagens lys, fordi alle i SUF Odense har haft adgang til afdelingens Instagram-profil:

“Jeg ved ikke hvorfor vedkommende skrev sådan. Men teksten dækker ikke SUF’s politik. Vi er mod vold. Punktum.”

Flere på de sociale medier undrede sig søndag over Instagram-storyen fra SUF Odense. Blandt andet formand for Konservative Ungdom, Christian Holst Vigilius:

“Enhedslistens ungdomsorganisation opfordrer til vold på deres Instagram. Hvor er shitstormen?”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

SUF vil sgu da s...e Enhedslistens hovedbestyrelse et stykke... SUF er en selvstændig enhed og ikke en del af Enhedslisten, - og bliver det aldrig.

SUF vil netop IKKE s...e ELs hovedbestyrelse et stykke, hvilket også tydeligt fremgår af artiklen. Hvad du mener at kunne spå om i fremtiden, må du selv stå på mål for.

En politianmeldelse er vel det korrekte svar på denne tåbelige besked.
Det er en åbenlys lovovertrædelse, der kan straffes.

Det er naturligvis ikke OK at true nogen med vold, men det er vel ikke noget der i den grad kan føre til en straffesag hvis vedkommende har beklaget sine udtalelser og i øvrigt ikke har rettet sine udgydelser imod navngivne personer.
Hvis det var tilfældet, ville det jo også være strafbart at opfordre fx Ukraine til at smadre de russiske soldater eller lignende.

Arne. Du kan overhovedet ikke sammenligne de to ting. Det forstår jeg slet ikke.
Hvor vidt det er strafbart er jo noget politiet skal vurdere, men som jeg læser det, så er det ikke personen der har skrevet opslaget der undskylder, men organisationen der ejer siden der har undskyldt.

Hvad er det da også for et samfund, som ikke straffer tankeforbrydelser? Jeg kan i hvert fald godt forstå SUF og deres ønske om at gribe til selvtægt overfor dem med forkerte tanker. Faktisk kender jeg også selv et par stykker, som har forkerte meninger, dem måtte de også gerne tage fat i.

Thor, du har en god sort humor.

Selvtægt er dødens pølse.

Dagens griner. Har I ikke andet at gå op i end borgerlig (dobbelt)moral? Så vidt jeg ved er Anders Fogh og resten af den hellige trekløver i den angelsaksiske alliance endnu ikke blevet stillet for en krigsforbryderdomstol for forbrydelser mod menneskeheden, herunder drab på mere end 1 mio. irakiske civile i 2003 og perioden frem.

Tæv en lokal racist. Ja hvornår er man så racist. Det melder SUF så intet ud om, så det er altså op til en gruppe unge samlet om en kasse øl i lokalsamfundet at afgøre. Retssamfund hører op. Man bestemmer selv. Det er den stærkes ret før flertallets ret. Enhedslisten profiterer sig meget på retspolitik. Det her udstiller hykleriet.