Kampvalg i SPD: Flensborgs overborgmester vil være partiformand

Simone Lange, der er overborgmester i Flensborg, stiller op som kandidat til formandsposten i SPD, så nu bliver der kampvalg.
Martin Schulz meddelte i sidste uge sin afgang som SPD-formand. Og som afløser på formandsposten var partiets gruppeformand i forbundsdagen, Andrea Nahles, udset til at tage over allerede tirsdag.

Flere i partiet har dog udtrykt modstand imod proceduren med det argument, at det er Martin Schulz, der har udpeget Nahles som sin efterfølger. De føler, at medlemmerne skal inddrages i beslutningen.

Derfor bliver Nahles nu udfordret af Flensborgs overborgmester, Simone Lange, som – i bedste Annette Vilhelmsen-stil – vil give medlemmerne et valg.

Baglandet skal høres
Simone Lange har i et åbent brev til SPDs forbundsledelse mandag aften annonceret sit kandidatur til partiets formandspost. Det skriver shz.de ifølge Flensborg Avis.

”Jeg vil gerne give SPD et valg. Det første skridt er, igen at give medlemmerne en følelse af, at det er dem, der bestemmer stemningen og retningen for paritet,” skriver Simone Lange i brevet.

”Et enkelt kandidatur, som bliver hastet igennem uden stor diskussion, kan ikke være et tegn på fremgang eller en ny begyndelse,” skriver hun.

Simone Lange skriver desuden, at hun har forståelse for de medlemmer, som føler en magtesløshed over, at der blive truffet beslutninger i Berlin uden at baglandet bliver inddraget.

”Stillingen må ikke blive bestemt internt af en lille gruppe,” skriver overborgmesteren, som altså kræver en åben diskussion om, hvem der i fremtiden skal lede partiet.

Inden partimedlemmerne skal tage stilling til, hvem der skal være partiformand, skal de godt 460.000 medlemmer af SPD først igennem en urafstemning om det regeringsgrundlag, som blev fremlagt i sidste uge. Den afstemning forventes afsluttet 3. marts.

Opvokset i Østtyskland
Den tidligere danske by Flensborg har flere gange haft overborgmester med danske aner, senest Peter Faber fra Sydslesvigsk Vælgerforening, men han tabte kampen om overborgmesterposten i 2016.

41-årige Simone Lange har så vidt vides ingen danske aner, hun stammer oprindeligt fra Rudolfstadt i delstaten Thüringen, og er således opvokset i det tidligere DDR. Hun er uddannet i offentlig forvaltning og inden hun blev politiker var hun ansat i politiet.

Simone Lange har kun været medlem af SPD siden 2003. Hun har været medlem af delstatsparlamentet i Slesvig-Holsten, også kendt som landdagen i Kiel, i fire år og har kun været overborgmester i Flensborg siden januar 2017. Hun har i skrivende stund 962 følgere på hendes politiker-profil på Facebook.

47-årige Andrea Nahles har været et kendt navn i tysk politik, siden hun i 1995 blev valgt som landsformand for JUSOS, den tyske udgave af DSU, og hun har siden været medlem af forbundsdagen, partisekretær, næstformand og de seneste fire år arbejdsminister. Og så har hun 16.600 følgere på Facebook.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce