Annonce

Kaos venter på Bispebjerg og Hvidovre hospitaler!

Bispebjerg hospital skal fremover betjene hele 720.000 borgere! Det tyder på en lukket proces, hvor dem ude i virkeligheden slet ikke er blevet spurgt.
Regeringen og DF vil gennemføre en sundhedsreform, der centraliserer beslutninger, erstatter folkevalgte med embedsfolk og professionelle bestyrelser. 21 sundhedsfællesskaber skal bygges op om akuthospitalerne, og dermed skal Bispebjerg hospital have hele Københavns og Frederiksberg som kommune. Jeg forudser kaotiske tilstande, hvis det gennemføres.

Jeg forudser kaotiske tilstande

Vi skal måske have køjesenge på Bispebjerg

I dag er der sådan, at Bispebjerg og Frederiksberg hospital betjener 460.000 borgere. Amager, Valby og Vesterbro hører nemlig til Hvidovre hospital. Men i regeringens plan, der er udarbejdet i finansministeriet med hjælp fra dyre konsulenter, der også ”hjalp” med centraliseringen af SKAT i sin tid, ja, da kommer de i deres visdom frem til, at Bispebjerg hospital fremover skal betjene hele – og hold nu fast, 720.000 borgere!

Måske vi skal have køjesenge, så der kan være to patienter i de enestuer, vi ellers bygger

Som konsekvens må vi forvente, at det store hospitalsbyggeri, vi har besluttet på Bispebjerg (og i øvrigt fået godkendt af staten), er alt for lille, når det står klar i 2025. Vi må også forvente kaotiske tilstande med senge på gangene, eller måske skal vi have køjesenge, så der kan være to patienter i de enestuer, vi ellers bygger?

For Hvidovre hospital er konsekvensen den modsatte. Her har vi udvidet og moderniseret hospitalet for et milliardbeløb, men må nu se henimod at hospitalet er alt for stort. Det er nemlig bygget efter at kunne betjene de 550.000 borgere, der bor i optageområdet, men skal fremover kun betjene knap 300.000.

For at fylde rammerne op vil hospitalet nok skynde sig at hjemtage de medicinske senge fra Glostrup hospital, og mon ikke man helt eller delvist afvikler Amager hospital, som jo er del af Hvidovre hospital. Det ønske har vi regionspolitikere set før, og sagt nej til. Vil en udpeget administrativ bestyrelse gøre det samme? Næppe.    

Dumpekarakter: Bispebjerg er for lille og Hvidovre er for stort

Sundhedsreformen er udarbejdet uden at inddrage fagligheden, der for eksempel sidder i regionerne. Og det afslører en lukket proces, som står helt i modsætning til at vi regionspolitikere netop har sendt en hospitalsplan i offentlig høring, hvor kommuner, sundhedsfaglige, medarbejdere, eksperter, patientorganisationer, borgere og andre kan give deres gode råd med om hvordan vi bedst organiserer vores fælles sundhedsvæsen.

Sundhedsreformen er udarbejdet uden at inddrage fagligheden, der for eksempel sidder i regionerne

Jeg synes, regeringen skal have dumpekarakter for udspillet, og håber Socialdemokratiet vinder næste valg, så centraliseringsreformen ikke bliver til noget. For det er noget makværk, der ikke løser sundhedsvæsenets største problem, som er ressourcer.

Jeg håber ikke skrivebordsreformen bliver til noget. Lad os få et valg og en ny regering.

Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Lars Gaardhøj (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Finansministerens regnedrenge har også her udført et elendigt job. Trods enkelte fornuftige forslag, hænger planen ikke sammen. Sundhedsministeren udtaler, at den kan forhandles. Men Lars L udtaler over for Venstres bagland, at der ikke bliver flyttet et komma. Egentlig reelt nok. Så er vi alle klar over hvor han står.