Annonce

Khader melder sig ud af De Konservative

De Konservative har meddelt Naser Khader, at han ikke længere kan være medlem, og han har "med et blødende hjerte" derfor meldt sig ud.
"Nu må jeg tage min kamp alene".

Sådan lyder det fra Naser Khader, som melder sig ud af De Konservative.

"Det gør jeg med et blødende hjerte," skriver Naser Khader på Facebook.

Udmeldelsen kommer efter, at fem kvinder i juni stod frem og fortalte til Danmarks Radio, at de mellem 1999 og 2019 blev udsat for seksuelle krænkelser eller grænseoverskridende adfærd fra Naser Khader og siden er endnu en kvinde også stået frem i Berlingske.

Kvinderne beretter om forskellige episoder, der tog udgangspunkt i, hvad de opfattede som møder af arbejdsrelateret karakter, men som udviklede sig til krænkelser i forskellig form.

Advokatundersøgelse fører til exit

Selv har Naser Khader afvist beskyldningerne, som har fået De Konservative til at iværksætte en advokatundersøgelse. Og netop denne har nu fået De Konservative til at meddele Naser Khader, at han ikke længere er velkommen.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, oplyste onsdag på partiets sommergruppemøde, at advokatundersøgelsen inkluderer syv kvinder - og altså flere den hidtige - og 17 vidner. Den seneste sag stammer fra 2017.

"Jeg mener ikke, at Naser Khader kan være medlem af Det Konservative Folkeparti," lød fra Søren Pape Poulsen som tirsdag derfor indstillede til partiets forretningsudvalg, at Naser Khader blev ekskluderet.

"Det var der enstemmig opbakning til," forklarede den konservative formand.

I et brev til medlemmerne af de Konservative skriver Søren Pape Poulsen, at han vil nøjes med at fortælle, at anklagerne mod Naser Khader er "alvorlige."

Alle sager er blevet undersøgt. De Konservatives advokat, Plesner, har konkluderet følgende:

“Advokatfirmaet Plesner har konstateret, at episoderne involverer forskellige kvinder, der kommer vidt forskellige steder fra. Kvinderne har detaljeret berettet om forskellige krænkelser.

Advokatfirmaet Plesner ser ingen tegn på, at kvinderne er blevet påvirket eller instrueret.

Advokatfirmaet Plesner ser ingen tegn på, at anklagerne er koordineret.”

Konservative kendte til rygter om Khader

Søren Pape Poulsen skriver samtidig, at De Konservative tidligere har hørt "rygter om alvorlige seksuelle krænkelser begået af Naser Khader," som han er blevet foreholdt.

"Det er en svær sag at håndtere. For der var ingen forurettede, vi kunne kontakte. Vi kunne kun få at vide, at nogle havde hørt om overgreb. Jeg ved også, at den danske presse havde hørt rygterne. Og må have følt en del af den samme afmagt, som vi har følt. Vi konfronterede dengang Naser Khader med disse rygter. Han nægtede alt."

placeholder

Khader: Jeg er uskyldig

"En række kvinder har fremsat beskydninger mod mig," skriver Naser Khader.

"Det har fået mit parti til at meddele mig, at jeg ikke længere kan være medlem. Det er beskyldninger, der går helt op til 21 år tilbage i tiden. Alle beskyldningerne er fra før MeToo-bevægelsen opstod. Ingen af beskyldningerne er arbejdsrelaterede på Borgen. Der er IKKE tale om praktikanter, sekretærer, kolleger eller lignende. Eksemplerne er fra det, man tidligere mente var omfattet af privatlivets fred.

Ingen af sagerne holder i retten

"Advokatundersøgelsen kommer ikke med nogen konklusioner i hverken den ene eller den anden retning. Ingen har politianmeldt mig for noget, og jeg er overbevist om, at ingen af sagerne holder i retten – det vil tiden vise.

"Jeg har været i politik i så mange år, at jeg kender betingelserne. Jeg har kæmpet for retssikkerhed og demokrati siden jeg var ung. Derfor er jeg selvfølgelig chokeret over, at udokumenterede beskyldninger kan komme med så høj en pris. Men jeg ved også, at politik kan være uretfærdig. Jeg kender spillet. Og jeg ønsker for alt i verden ikke at skade de konservative. Derfor melder jeg mig ud."

Ifølge Naser Khader er "bevisbyrden vendt på hovedet," så han skal dokumentere sin udskyld.

"Jeg håber, at mine såkaldte MeToo sager bliver de sidste, der føres i medierne og af folkedomstolen, og ikke i en retssal."

placeholder

Lige kommet tilbage

Naser Khader meldte sig syg med stress i april, efter at debattører og kritikere fortalte, hvordan han havde forsøgt at skræmme dem ved blandt andet at kontakte deres arbejdsgivere.

Men den 8. august meddelte Naser Khader, at han var "tilbage" - uden at løfte sløret for, hvad dette indebar.

placeholder

Naser Khader fortsætter nu som løsgænger i Folketinget.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad søren stiller vi op med "rigtige" mænd for fremtiden?

Rigtige mænd behøver ikke at befamle eller tvinge en kvinde3lig kvinde til sex eller til at se på en ussel skvaddermikkel.
Sex kommer af sig selv hvis der er kontakt, og hverken kvinder eller mænd der mødes i respekt behøver MeToo eller andre dumme klossede forsøg på at fortælle at der er en lille forskel...
Hvad skulle verden dog gøre hvis vi ikke formerede os, på naturlig måde
MeToo rend mig noget så grusomt !!!

Tja - hvis det er mænd, der er "rigtige" på samme måde som Khader, og det er deres dominerende og truende måde at behandle kvinder, når de er uden for andres synsvinkel, du tænker på, så tænker jeg, at vi gør lige netop som med Khader - dømmer dem ude, indtil de kan opføre sig ordentligt.

Så har folkedomstolen talt...:(