Annonce

Metal-formand bliver medlem af nyt digitalt ideudvalg

Nyt digitaliseringspartnerskab skal bringe Danmark og danske virksomheder ud af coronakrisen og stærkere ind i fremtiden
Dansk Metals formand, Claus Jensen, bliver inviteret ind i maskinrummet i det nye såkaldte digitaliseringspartnerskab, der skal levere anbefalinger til, hvordan Danmark og danske virksomheder kan udnytte digitaliseringen.

"Skal vi klare os i den globale kamp om arbejdspladser, så er den digitale omstilling fuldstændig afgørende for os," skriver Claus Jensen på Facebook efter at være blevet udpeget som medlem af digitaliseringspartnerskabet af regeringen.

For så vidt ren win-win

"Vi er nået et godt stykke, men er ikke i mål. Ny teknologi og digitalisering giver vækst, skaber arbejdspladser, sikrer den grønne omstilling og genstarte økonomien efter corona. Ja, det er for så vidt ren win-win. Derfor er det også helt rigtigt set af regeringen, at de nedsætter dette partnerskab."

placeholder

Mærsk-formand i spidsen

Regeringen lancerede digitaliseringspartnerskabet tirsdag med Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, som formand. På et halvt år skal partnerskabet komme med konkrete løsninger til, hvordan Danmark kan udnytte digitaliseringen til at skabe vækst og understøtte den grønne omstilling.

Udover formanden består partnerskabet af 26 faste medlemmer, som blandt andet omfatte flere markante topchefer fra toneangivende danske virksomheder, samt repræsentanter for arbejdsmarkedsparter, forskerverdenen, Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner.

Arbejdet bliver forankret i Finansministeriet under Nicolai Wammens (S) ledelse, men vil også involvere Erhvervsministeriet, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet samt Sundhedsministeriet og Udenrigsministeriet.

Ikke blive sovepude

"Danmarks stærke digitale infrastruktur, gode offentlige it-løsninger og det høje digitaliseringsniveau hos danske virksomheder er en vigtig årsag til, at vi er kommet bedre gennem krisen end mange lande, vi normalt sammenligner os med," siger Nicolai Wammen.

"Men vores stærke position må ikke blive en sovepude. Derfor etablerer vi nu digitaliseringspartnerskabet, som med anbefalinger skal udfordre og styrke grundlaget for regeringens kommende digitaliseringsstrategi.

Længst med digitaliseringen

 

"Den digitale dagsorden er helt central i regeringens reformspor, og det er helt afgørende for danske virksomheder, vores konkurrenceevne og for dansk økonomi i det hele taget, at vi fastholder vores position som et af de lande i verden, der er længst med digitaliseringen. Samtidig er den digitale omstilling tæt forbundet med den grønne omstilling. Så der er tale om et win-win."

Partnerskabet skal afslutte arbejdet inden udgangen af oktober 2021.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet