Mette F. til dem der har følt sig krænket af Frank Jensen: Det var magtmisbrug

”Den beskrevne adfærd må anses for at være seksuelt krænkende,” skriver S-formanden i personligt brev til krænkede
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Frank Jensen - går af som overborgmester og S-næstformand
Det var magtmisbrug, da Københavns nu tidligere overborgmester Frank Jensen (S) i flere tilfælde optrådte upassende over for blandt andet kvindelige partifæller.

Det fastslår statsminister og formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen (S), i breve sendt personligt til de kvinder, der har klaget over Frank Jensens adfærd til advokatfirmaet Norrbom Vinding, som Socialdemokratiet har hyret til gennemgå henvendelserne fra kvinder, der har følt sig krænket af Frank Jensen og andre socialdemokrater.

Det skriver TV 2.

Ikke komplimenter eller flirt

“Jeg er blevet bekræftet i, at det netop ikke handler om komplimenter eller flirt (som debatten nogle gange reduceres til), men om magt og situationer, hvor magt kan misbruges – uanset om det sker tilsigtet eller ej,” skriver Mette Frederiksen i sit personlige brev til, ifølge TV 2, der har haft adgang til at læse et af brevene til en af de krænkede:

men om magt og situationer, hvor magt kan misbruges – uanset om det sker tilsigtet eller ej

“Vi har ikke været gode nok til at løfte den ledelsesopgave. Det er din oplevelse en stærk påmindelse om. Nu har vi som parti trukket en streg i sandet, og herfra er spillereglerne ændret,” skriver Mette Frederiksen videre i brevet.

I sit brev til de krænkede kvinder oplyser Mette Frederiksen, at hun har læst advokatfirmaets sagsfremstilling vedrørende klagerne over Frank Jensens adfærd. Om flere Fransk Jensen-episoder, som der er indgivet klager over, konkluderer S-formand Mette Frederiksen, ifølge TV 2, at det er ”vanskeligt at nå til anden konklusion, end at den beskrevne adfærd må anses for at være seksuelt krænkende”.

S-partisekretær: Frank Jensen har trukket sig fra alle S-tillidsposter

Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen har onsdag eftermiddag sendt et brev ud til medlemmerne af Socialdemokratiet.

I brevet takker S-partisekretæren alle, der har henvendt sig med episoder, hvor de har følt sig krænket af Frank Jensen:

"Det har næppe været nemt at fortælle om episoder, der har været ubehagelige. Og som også har haft konsekvenser for de berørte på forskellige måder. Sagsfremstillingen er også en stærk påmindelse om, at vi som parti ikke har løftet ledelsesopgaven godt nok hidtil. Nu er der trukket en streg i sandet, og herfra er spillereglerne ændret," skriver Jan Juul Christensen.

S-partisekretæren fastslår også, at sagsfremstillingen, som han nu har modtaget fra Norrbom Vinding, ville have fået konsekvenser for Frank Jensen, såfremt han ikke allerede havde trukket sig som overborgmester og posten som næstformand for Socialdemokratiet:

sagen er derfor afsluttet for vores vedkommende

"Som bekendt har Frank Jensen allerede selv valgt at fratræde sine organisatoriske og politiske poster i Socialdemokratiet, og sagen er derfor afsluttet for vores vedkommende, og alle involverede i sagen er blevet orienteret om dette."

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvad med Jeppe Kofod?

Skam dig Jens Peder Nielsen.

Det er vel Jeppe Kofod det skulle skamme sig!
M
Jeppe Kofod er blottet for moral og etik!
Rigtig god repræsentant for den udulige regeringen!

Tja. HVIS den unge dame har klaget, så har hun sikkert fået et brev også.

Annonce