Annonce

Lad os få en fællesskabsrevolution!

Vi har ikke nødvendigvis brug for at gøre unyttige ting eller selvrealisere os. Men vi har brug for fokus på alt det vi værdsætter i fællesskabet.
Jeg tror vi har brug for, at minde os selv og hinanden om, hvor vigtigt fællesskabet er for os.

Jeg mener ikke vi skal danse i tylskørt eller lave ansigtsmaling på hinanden. Men jeg mener vi har et behov for at finde hinanden.

Lad mig gøre det klart. Jeg mener ikke vi skal danse i tylskørt eller lave ansigtsmaling på hinanden. Men jeg mener vi har et behov for at finde hinanden.

Tydeliggør værdien af vores fællesskaber
I weekenden brugte jeg en del timer med unge socialdemokrater på Fyn. Vi skulle evaluere 2017. Der er ingen tvivl om, at vi har haft en benhårdt år med rigtig meget arbejde. I løbet af dagen skulle de skrive deres bedste fællesskab oplevelse fra 2017 ned. Efterfølgende skulle de stille sig op foran hele forsamlingen og beskrive deres oplevelse.

Fortællingerne rummede alt fra arbejdersangaftener, deres første møder og til krammet når livet havde været lidt for hårdt. Det var nogle rørende øjeblikke de fortalte om, men der kom også en fantastisk stemning i rummet.

Jeg tror alle fællesskaber kunne have godt af, at fortælle hinanden hvad man værdsætter ved fællesskabet

Det tydeliggjorde, at vi har brug for at minde hinanden og os selv om, hvad det er vi sætter pris på i vores fællesskaber.

Jeg tror alle fællesskaber kunne have godt af, at fortælle hinanden hvad man værdsætter ved fællesskabet. Uanset om det er i en politisk organisation, fodboldklubben, arbejdspladsen eller i ens familie.

Vi får det bedre af, at gøre unyttige ting
Jeg mener at vi alt for tit drukner os selv i hverdagens praktiske ting, at vi kommer til familiemiddagen af pligt og ikke altid af lyst eller at vi kun kommer til fodboldtræningen fordi vi har lovet at spille kamp i weekenden. En gang imellem er det selvfølgelig også i orden at gøre.

Men i virkeligheden mener jeg faktisk at de fællesskaber vi kommer i, er vigtige for at vi som mennesker har det godt. I weekenden blev jeg mindet om, hvor vigtigt det er at vi fortæller hinanden, hvorfor vi bruger tiden sammen og hvad vi det er vi værdsætter i fællesskabet med hinanden.

Jeg tror ikke på at man får det bedre af, at gøre unyttige ting eller tage alverdens afbræk fra hverdagen. Derimod skal vi blive bedre til at sætte pris på de ting vi er en del af i hverdagen

Jeg tror ikke på at man får det bedre af, at gøre unyttige ting eller tage alverdens afbræk fra hverdagen. Derimod skal vi blive bedre til at sætte pris på de ting vi er en del af i hverdagen. Det er nemlig med til at gøre hverdagen bedre, så man ikke altid får et stort behov for at gøre unyttige ting eller hoppe ud af hverdagen for at selvrealisere sig.

Så kære medborgere, næste gang i er samlet i et fællesskab, så synes jeg I skal minde hinanden om, hvorfor I er der.

 

Sonja Marie Jensen er byrådsmedlem i Nyborg Kommune for Socialdemokratiet.

 

Dagens Pioklumme er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, om de emner der sætter dagsordenen i arbejderbevægelsen. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

 

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


Flere artikler om emnet