Annonce

Regeringen vil hjælpe utrygge beboere på Motalavej

Stats-, justits- og boligministeren, der pt. også er fungerende udlændingeminister, besøgte torsdag aften uroplaget bydel i Korsør
Hele tre S-ministre besøgte torsdag aften den uroplagede bydel omkring Motalavej i Korsør. Nemlig statsminister Mette Frederiksen, justitsminister Nick Hækkerup og boligminister Kaare Dybvad, der pt. også er fungerende udlændingeminister.

Ministerdelegationen mødtes med beboere i Kvarterhuset på Motalavej til et dialogmøde.

Med til mødet havde ministrene tre tiltag: Kriminelle familier skal hurtigere kunne smides ud af deres lejligheder. Vanvidsbilister skal kunne få deres bil konfiskeret på stedet og overtrædelse af et zoneforbud skal straffes hårdere.

Årelang klan-strid

Boligområdet omkring Motalavej har været plaget af store uroligheder sommeren igennem. Urolighederne bunder i en årelang strid mellem to klaner i området.

“På mødet har vi talt om vanvidsbilisme. Regeringens forslag er, at vi vil tage bilen fra dem, der kører vanvidskørsel. Ikke efter en måned, en uge eller en time, men i det øjeblik, de kører vanvidskørsel. Så tager vi bilen, og så må de gå hjem,” siger Mette Frederiksen i kølvandet på beboermødet ifølge TV2 Øst.

Så vi har simpelthen tænkt os at bære beboernes ideer med ind på Christiansborg

“Det er også et ønske fra beboerne her, at kriminelle familier skal kunne sættes ud af deres lejligheder og ikke bo i området og ødelægge det for alle andre. Det ønsker vi også fra regeringens side, og det skal gå hurtigt. Der er også et ønske fra beboerne om, at hvis man overtræder zoneforbud, skal der være højere straf, højere bøde, og det skal falde hurtigere. Det deler vi også fra regeringens side,” lyder det fra statsministeren.

Mette Frederiksen understreger, at planen nu er, at tage beboernes ønsker med til Christiansborg. Og hun håber, at et politisk flertal bakker op om ønskerne, så de kan blive gennemført - og ikke mindst ført ud i praksis. Blandt andet i det uroplagede område i Korsør.

Beboere efterlyser konsekvens

“Vi bliver nødt til at ændre de ting, der ikke fungerer herude,” siger beboer i området, Zouher Abdullatif, til TV 2 Øst.

Vi bliver nødt til at ændre de ting, der ikke fungerer herude

Han er født og vokset op på Motalavej i Korsør.

Den aktuelle uro har blandt andet medført til skyderier, knivstikkerier, masseslagsmål og flere tilfælde af vanvidsbilisme.

Zouher Abdullatif glæder sig over ministerbesøget og håber at tiltagene rent faktisk bliver gennemført.

Nick Hækkerup siger til TV 2 Øst, at han håber at en lov om konfiskation af vanvidsbilisters køretøjer kan blive en realitet senest 1. januar.

Minister: "Jeg er 100% enig"

Boligminister og fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad, erklærer på Facebook helt enig med Zouher Abdullatif:

Godt og vigtigt beboermøde her til aften på Motalavej i Korsør

"Godt og vigtigt beboermøde her til aften på Motalavej i Korsør!

Vanvidskørsel, knivstikkeri og masseslagsmål har været hverdag for beboerne alt for længe. I aften var Statsministeren, Justitsministeren og jeg selv på besøg. Først og fremmest for at lytte til beboerne og høre deres forslag til, hvordan vi løser problemerne.

Beboerne var særligt enige om én ting. Og Zouher her på billedet, som er lærer, bor på Motalavej og frivillig fodboldtræner, formulerede det meget præcist:

'Hvis man gentagne gange træder ved siden af, så SKAL der være en konsekvens!'

Jeg er 100% enig”

placeholder

 

Opdateret 14.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet