Annonce

Omskæringsforbud ja tak- selvom det ikke vil sikre børn mod indgreb

Om man vil omskæres bør være op til den enkelte. Men kriminaliseringen vil blot udskifte lokaliteten og personen som udfører indgrebet.
Skal man eller skal man ikke forbyde omskæring uden aldersgrænse af drengebørn? 

Den debat har kørt på fuld drøn i flere uger. Undersøgelser viser, at et klart flertal af landets borgere ønsker et forbud.

Men Socialdemokratiet anført af børnenes statsminister, Mette Frederiksen(S), har for første gang talt folkestemningen imod.

Ville ønske, jeg selv havde haft valget 

Personligt er jeg tilhænger af en aldersgrænse for omskæring. Som omskåret ville jeg ønske, at jeg selv havde haft muligheden for at vælge et liv med eller uden forhud.

Der er ingen andre end mig, som skal mærke nydelsen eller smerten forbundet med min penis, derfor er det absurd, at kulturkonservative forældre træffer dette valg på vegne af deres børn.

Selvom et forbud ved første øjekast lyder forhudsfrelsende så kan jeg garantere, at et forbud vil give negative følgevirkninger.

Omskæringen af drenge stopper ikke bare, fordi man indfører et forbud. Omskæring vil fortsætte som hidtil. Kriminaliseringen af omskæring ville udskifte lokaliteten og personen som udfører indgrebet.

Flytter til en dunkel kælder

Skulle et forbud træde i kraft, ville betyde at omskæringer oftere ville blive foretaget i en dunkel kælder, eller i udlandet. Et forbud ville kræve urealistisk tiltag i form af et omskæringspoliti, som regelmæssigt skulle undersøge om børnenes forhud er intakt.

Min egen pik den er omskåret og den er flot og fungerer

I Danmark er vi privilegeret at have et af verdens bedste sundhedsvæsner, hvor kirurgiske indgreb sjældent giver barnet ar for livet. Det ville have det stik modsatte effekt, hvis man indfører et forbud.

En utopisk og virkelighedsfjern verdensforståelse 

Min egen pik er omskåret og den er flot og den fungerer, men det vil ikke være tilfældet for alle andre, hvis et forbud trådte i kraft.

Det er en vigtig faktor både massemedierne, prominente debattører og mange almindelige mennesker i debatten glemmer.

Desværre er flertallet af landets borgere blevet opslugt af den idealistiske tro på at et forbud ville eliminere omskæring. Det er en utopisk og virkelighedsfjern verdensforståelse som har forplantet sig i deres sind.

Frederiksen viser lederskab

Når statsminister Mette Frederiksen (S) stiller sig i vejen for et forbud, udviser hun lederskab.

I Danmark har Gud vigepligt for den danske lovgivning, men forbud har vigepligt når det gælder børnenes tarv. Man redder ikke forhuden på disse drenge, men man redder deres mandighed og værdighed fra den grusomme skam ved en fejlslagen omskæring.

Selvom børn ikke burde være ofre for religiøse dogmer, så er en funktionel omskåret penis bedre end et penisliv fyldt med komplikationer.

Adam El-Matari er historiestuderende på Aalborg Universitet med sidefag i dansk.


Flere artikler om emnet