Annonce

Forsikringsselskaber går langt over grænsen i deres overvågning

Det er glædeligt, at regeringen vil stramme reglerne for forsikringsselskabernes overvågning af deres kunder.
Det er ikke i strid med de gældende regler, når forsikringsselskaberne overvåger kunder.

Men grænsen for, hvad der er rimeligt, er for længst overtrådt, og derfor er det glædeligt, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil ændre reglerne.

Det er ikke for sjov, at medlemmer af fagforeningen kommer til os for at få hjælp til en erstatningssag. De skal ofte igennem et opslidende forløb, hvor det på alle måder dokumenteres og kontrolleres, at oplysningerne og lidelserne er korrekte.

Den psykiske belastning er helt uden for, hvad der er ret og rimeligt

Hvis banker og Skat var udsat for samme nidkære kontrol, så havde Danmarks nok været adskillige milliarder rigere.

Når de så ovenikøbet bliver overvåget, når de går ud og handler eller er på tur med børnebørnene, er den psykiske belastning helt uden for, hvad der er ret og rimeligt.

Der findes masser af eksempler på sådanne voldsomme overvågninger, blandt andet en detektiv, der gemmer sig i bagagerummet i en bil.

Ser ikke timerne med smerter

Vores erfaring med medlemmernes sygeforløb er, at de ofte har en dagligdag, der svinger meget. Nogle dage kan de meget lidt, andre dage kan de mere. Desuden er vi som mennesker gearet til at stramme os an.

Ministeren må gerne gå endnu videre for at få disse urimeligheder til at høre op

Så når detektiven ser morfar lege med barnebarnet, så ser detektiven ikke de mange timer, morfar må holde sig i ro efterfølgende på grund af smerter.  

Simon Kollerup lægger op til lovgivning, så Finanstilsynet skal kunne tjekke, om detektiver bliver brugt korrekt, og bryder selskaber reglerne, kan der vanke bøder.

Det er første skridt på vejen til mere anstændighed. Ministeren må gerne gå endnu videre for at få disse urimeligheder til at høre op.

John Nielsen er forbundsformand for Serviceforbundet.

Martin Nielson er arbejdsmiljøkonsulent i Vagtfunktionærernes Fagforening.


Flere artikler om emnet