Meningsmåling: Vælgerne siver fra S - dødt løb mellem blokkene

Trods usikkerhed om Dansk Folkepartis formandspost ser det ud til, at vælgerflugten fra partiet er stoppet.
Denne uges udgave af Voxmeters politiske meningsmåling for Ritzau viser igen dødt løb mellem de to politiske blokke.

For blot en uge siden stod rød blok til en solid valgsejr med et forspring på 11 mandater. Men i denne uge er forspringet trods ganske små forskydninger mellem partierne barberet ned til blot et enkelt mandat.

Tager man højde for den statiske usikkerhed er der reelt dødt løb mellem blokkene, hvor stillingen lige nu er 88-87 i rød bloks favør.

DF-stabilisering

Ser man på målingen i forhold til den aktuelle politiske situation, springer det i øjnene, at tilslutningen til Dansk Folkeparti har stabiliseret sig.

Trods intern uro og usikkerhed om partiets formand skal hedde Morten Messerschmidt, Inger Støjberg, Merete Dea Larsen  eller noget helt fjerde, står partiet til 6,3 procent af stemmerne, hvilket dog stadig er mere end to procentpoint under valgresultatet i 2019.

Tager man højde for den statiske usikkerhed er der reelt dødt løb mellem blokkene

Socialdemokraterne taber igen terræn og lander på 24,3 procent. Det er 1,6 procentpoint  - eller fire mandater - under resultatet ved valget i 2019.

En del af de vælgere, som S står til at tabe, ser ud til at blive samlet op af SF, som går frem til 9,1 procent - svarende til 16 mandater. SF stod således i sidste uge til 8,4 procent.

Enhedslisten står til 9,6 procent - svarende til 17 mandater. det er en mindre tilbagegang i forhold til sidste uges måling, hvor EL stod til rekordhøje 10,3 procent.

Det Radikale Venstre står til en svag tilbagegang fra 6,4 til 6,0 procent - svarende til 11 mandater.

Kristendemokraterne står til at komme i Folketinget 

I den blå side af folketingssalen er det mest markante, at Kristendemokraterne (KD) for første gang i længere tid ser ud til  at klare spærregrænsen og komme ind i Folketinget med fire mandater. De fire kristelige mandater er samtidig den vigtigste årsag til at de blå lukker gabet til rød blok.

Hos Det Konservative Folkeparti har de seneste måneders fremgang for alvor bidt sig fast.

De Konservative er et mulehår foran kollegerne hos Venstre

Partiet står således til 16,3 procent af stemmerne. Ved valget i 2019 fik partiet kun 6,6 procent af stemmerne.

De Konservative er nu med 29 mandater et mulehår foran kollegerne hos Venstre, som må nøjes med 15,8 procent svarende til 28 mandater.

Nye Borgerlige retter sig lidt op efter sidste uges svage måling og står nu til 5,6  procent af stemmerne - svarende til 10 mandater. Mod deres nuværende fire.

placeholder

 

Voxmeters politiske meningsmåling er offentliggjort den 12. december 2021. Målingen er baseret på telefoninterview med 1.140 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Målingen er gennemført i perioden fra 6. december til 11. december 2021.

Den statiske usikkerhed i målingen er på +/-2,9 procentpoint.
 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det ser godt nok ikke ret opmuntrende ud. Heldigvis bliver det jo ikke i 2022, vi skal til valg næste gang, så meget både kan og vil ændre sig inden. Forhåbentlig til det bedre.

91/88 ja det kunne være bedre, men flertal er flertal, dog vil det nok ændre sig, når minksagens afhøringer er slut og de fortsat ikke har nogen beviser for noget. Medierne har jo været meget barske med deres angreb. og desværre kan IS dommen, nok give nogle uretfærdige dønninger fra Trumpisterne. Men det undre mig trods alt, de laver det ene gode forlig efter det andet, det er bare ikke der fokus rettes.

88/87 siger voxmeter som vi kommenterer på /såvidt jeg forstår ! Vi kan jo alle nævne hypotetiske resultater fra alle ikke afholdte såsom Nordatlanten og Moderaterne !
Men det pynter naturligvis og det ser det jo id til at være nødvendigt for S med et fald i tilslutning på ca 25% de seneste måneder !

88/87 siger voxmeter som vi kommenterer på /såvidt jeg forstår ! Vi kan jo alle nævne hypotetiske resultater fra alle ikke afholdte såsom Nordatlanten og Moderaterne !
Men det pynter naturligvis og det ser det jo id til at være nødvendigt for S med et fald i tilslutning på ca 25% de seneste måneder !

Har jeg ret i, at dette analyseinstitut så godt som altid måler et dårligere resultat til rød blok end de øvrige institutter?

Nej det synes jeg ikke du har ret i, det var 96/83 i sidste uge, men mediernes snak, på virker ind i mellem. Jeg tro det ændres allerede fra næste uge.

Uanset hvilken blok der vinder så beder jeg så mindeligt om at de radikale IKKE kommer med i en regering.

Helt enig. Ingen radikale i S ledet regering, måske SF men ikke R igen.

Enig..heldigvis kan meget ændre sig..Tror forsat på flertal til A..❗..dette er ikke den der giver bedst troværdig måling.

Annonce