Annonce

Moderaternes Jon Stephensen i nye problemer

Beskyldes for at have forfalsket underskrift og uretmæssigt have fået betalt leje-lejligheder
Foto: Folketinget/Marie Hald
Jon Stephensen, medlem af Folketinget (M)
Moderaternes folketingsmedlem Jon Stephensen, tidligere teaterchef på teatret Aveny-T, presses af nye belastende oplysninger om hans tid som teaterchef.

Teatrets formand, den tidligere finansminister Henning Dyremose, oplyste i denne uge over for Børsen, at bestyrelsen er af den opfattelse, at Jon Stephensen i sin tid forfalskede en underskrift.

Forelagt et dokument underskrevet af den daværende teaterbestyrelse, deriblandt kommunikationschef hos DBU, Jakob Høyer, afviser samme Høyer overfor Ekstra Bladet, at det er hans underskrift, der står på dokumentet:

Jeg kan bekræfte at det ikke er min underskrift

“Jeg kan bekræfte at det ikke er min underskrift på det pågældende dokument. Derudover har jeg ingen kommentarer til sagen,” lyder det kortfattet fra Jakob Høyer.

Dokumentet handler om Henning Dyremoses indtræden i bestyrelsen tilbage i 2017.

Jon Stephensen nægter at have forfalsket underskriften, og har i stedet anlagt en injuriesag mod Henning Dyremose og kræver 100.000 kroner i torterstatning.

Netavisen Pio har bedt Jon Stephensen kommentere Jakob Høyers udtalelse, men denne er pt. ikke vendt tilbage.

Stephensen: Jeg fik tilladelse til at leje

Børsen skriver fredag, at Jon Stephensen ikke alene blev fyret maj sidste år som teaterchef på grund af mistanken om forfalskning af en underskrift.

Det indgik også i begrundelsen for fyringen, at Jon Stephensen uretmæssigt havde ladet Aveny-T betale erstatningslejligheder til ham, mens hans egen lejlighed var under renovation.

Men det afviser bestyrelsesformand Henning Dyremose

Jon Stephensen erkender, ifølge Børsen, at have lejet lejlighederne, men mener han havde fået lov til at lade teatret betale udgiften hertil. Men det afviser bestyrelsesformand Henning Dyremose.

Beløbet, som Aveny-T-bestyrelsen mener Jon Stephensen uretmæssigt har anvendt til leje-lejligheder, beløber sig til omkring 20.000 kroner.

Gruppeformand hos Moderaterne, Henrik Frandsen, holder foreløbig hånden over Jon Stephensen. Frandsen mener således, at der er tale om en privatsag mellem Stephensen og Henning Dyremose.

Ud over Henning Dyremose sidder følgende i Aveny-T’s bestyrelse:

Forfatter Bente Dalsbæk, kommunikationschef Jakob Højer, kommunikationsrådgiver Benjamin Elberth, den konservative Else Marie Thorgaard og medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet, Gunvor Wibroe.    

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Typisk Løkke-adfærd.
Han er da havnet i det helt rigtige parti for ham.

Blev han ikke også fyret fra Gasværket?

Bevar stor bededag...FORSLAG

Arbejde en time mere hver uge i 2 måneder feks Fredag, i januar,februar = 8 timer

Leve Ukraine

Jo, fordi han havde et "bijob" ved siden af sit direktørjob på Østre Gasværk, som han havde "glemt" at fortælle sin arbejdsgiver (teatrets bestyrelse) om.

I det københavnske teaterfællesskab var der hyppige drøftelser af administrative og økonomiske uregelmæssigheder.
Han blev fyret.