Skarp kritik af Løkkes sociale profil i redegørelse. Partiet hjemsøges fortsat af personsager

Tidligere ansatte i Gadejuristen retter anklager mod folketingsmedlem for Moderaterne Nanna W. Gotfredsen i redegørelse til styrelse.
Foto: Folketinget/Marie Hald, kristianklarskov.dk - Fotografik: Anders Bredsdorff
Lars Løkke flankeret af Kristian Klarskov, Jeppe Søe, Jon Stephensen, Tobias Grotkjær Elmstrøm og Nanna W. Gotfredsen
Ni tidligere medarbejdere hos organisationen Gadejuristen, der yder juridisk hjælp til udsatte borgere i København, har sendt en redegørelse på 68 sider til Social- og Boligstyrelsen.

I redegørelsen langer de kraftigt ud efter Gadejuristens tidligere leder og stifter, Nanna W. Gotfredsen, der i mellemtiden er blevet medlem af Folketinget for Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne.

Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt.

Redegørelsen kommer i kølvandet på en længere konflikt, hvor det mest opsigtsvækkende er, at Nanna W. Gotfredsen - trods klare advarsler fra ansatte - lod Gadejuristen betale en analyse af et hår fra en person, der er involveret i en spektakulær, meget omtalt mordsag på Bornholm. Nemlig drabet i Nordskoven på Bornholm i 2020, hvor to personer blev dømt for drab.

100.000 kroner 

En central del af kritikken i redegørelsen er, at medarbejderne ikke kunne få oplyst, hvad alle organisationens penge blev brugt på. I redegørelsen skriver de tidligere medarbejdere ifølge DR:

"Samtidig skal der efter årsskiftet udarbejdes regnskab, og kontoret må derfor gentagne gange efterspørge bilag fra lederen for brug af Gadejuristens (Nanna W. Gotfredsen, red.) midler fra både offentlige og private donorer i slutningen af 2020. Det drejer sig om bilag for samlet omkring 100.000 kroner."

De ni medarbejdere endte med at sige op, og en del af dem startede en lignende organisation ved navn Stenbroens Jurister.

Nanna W. Gotfredsen-sagen er ikke den eneste personsag, Moderaterne har bokset med

Social- og Boligstyrelsen, som hører under Socialministeriet, har bedt de tidligere medarbejdere om en redegørelse.

Nanna W. Gotfredsen afviser over for DR anklagerne og fortæller, at hun ser frem til Social- og Boligstyrelsens undersøgelse, som hun er sikker på vil vise, at alt er foregået efter reglerne.

Moderaterne plages af personsager

Nanna W. Gotfredsen-sagen er ikke den eneste personsag, Moderaterne har bokset med.

Der var Kristian Klarskov, hvor det efter folketingsvalget i 2022 kom frem, at han ikke helt var den succesfulde serie-iværksætter, som han havde sat sig selv i scene som. Tværtimod. Han forlod Folketinget få dage efter valget.

Tobias Grotkjær Elmstrøm er jurist og Moderaternes retsordfører. Han har ved tre lejligheder fået bøder kritik af Advokatnævnet for groft at have tilsidesat god advokatskik.

Derudover har han fået kritik af Flygtningenævnet ved to lejligheder. I 2022 blev Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm dømt til at betale 75.000 kroner til en kvinde, som blev fyret i strid med reglerne.

Pikante hjemmesider

Moderaternes Jeppe Søe kom i søgelyset da Berlingske gennemgik, hvordan han i en række klummer i Ekstra Bladet i perioden 2017 - 2019 beskrev kvinder på nedladende og sexistisk vis.

Ekstra Bladet føjede til, at Jeppe Søe står som ejer af 63 forskellige internetdomæner. Blandt andet netfisse.dk, sexsnak.dk, sexfan.dk og ikke mindst den mundrette cybersafter.dk. Domæner som er købt mellem 1999 og 2010.

Jon Stephensen blev desuden først fyret som teaterchef på Aveny T., og siden bortvist

Jeppe Søe forklarede hjemmesiderne med, at de var indkøbt i forbindelse med et samarbejde med Sex & Samfund. Sidstnævnte kendte dog ikke umiddelbart til noget samarbejde.

Klog og med en lækker krop

Partiets kulturordfører, Jon Stephensen, er sendt på orlov resten af denne samling - altså frem til oktober. Det sker efter, at det er kommet frem, at han tilbage i februar skrev til et 19-årigt medlem af Unge Moderater, at hun var klog “med en lækker krop”.

Indtil da havde sagerne om Jon Stephensen drejet sig om, at han som teaterchef i årevis havde opført sig grænseoverskridende over for ansatte og freelancere.

Jon Stephensen blev desuden først fyret som teaterchef på Aveny T., og siden bortvist. Teatret mener, at Stephensen har forfalsket en underskrift og afholdt udgifter - blandt andet til leje af en privatbolig i en periode - uden at have fået lov til det. Stephensen afviser begge dele og har anlagt en injuriesag mod teatrets bestyrelse.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det forekommer mig, at flokken omkring Lars Løkke er bundskrab fra kandidatemner. Jeppe Søe har været kandidater for mange partier, han tilbød sig også hos Socialdemokraterne i Aalborg, men vi ville ikke have ham! Han søger derhen hvor det er laveste fællesnævner og ikke politikken, der tæller.

Herligt udtryk: "bundskrab". Meget velvalgt.

Jeg tilslutter mig formuleringen!

Når vor mor lavede dagens kage var bundskrabet noget af det bedste når man kom hjem fra skole!

Et bundskrab afslører tillige mange sygdomme fra mange steder i kroppen!

I Sverige hedder bundskrabet Sverigesdemokraterne, som netop har slået sig sammen med Moderaterne og styrer Sverige ved nu at tage et skrab fra 12-15 åriges mobiltelefoner for at afsløre bandekriminaliteten, som Socialdemokraterne har ignoreret i årtier, fordi de aldrig inddrager bundskrabet i deres politik.

I Rusland ender bundskrabet i Wagner-bevægelsen, som er hemmeligt financierer af Putin!

Det samme bundskrab vendte fronten imod Moskva og stod 200 kilometer fra en ny russisk revolution!

Men en vis mand - alle i Vesten vil betegne som bundskrab - reddede Putin fra ydmygelsen!

Bundskrabet fortæller som regel om indholdet i kagen!

Og hvordan samfunds-kagen bliver fordelt!

Det danske demokrati som lader de sidste 2% af bundskrabet repræsentere selv i Folketinget, ja, det opfanger hurtigt hvis der snydes på vægten!

Sukkerindhold, indhold af animalske produkter, fedtprocenter, osv.

Alt afsløres ved at teste bundskrabet!

Som børn stod vi i kø ved bundskrabet!

Iblandt med farvede ansigter!

Af bundskrabet!

Er kagen stor, vil den mindre omhyggelige konditor, efterlade endnu mere bundskrab!

Og måske kan en mindre politisk kage ligefrem bages!

Ved den rigtige temperatur!

Ellers brænder den hurtigt på og bliver sveden ikke blot i kanten, men uspiselig!

Fortalte man hvad der var hændt i skolen, kunne bundskrabet måske forøges helt tilfældigt!

Demokrati er en fantastisk videnskab, der begynder i børnehøjde!

Bundskrab!

Annonce