Annonce

S-borgmester lægger sig fladt ned efter afsløring: “Dumt”

Seks nordjyske borgmestre står som forfattere til debatindlæg, der roser danske fiskere og går til kamp for trawlfiskeriet. I virkeligheden var det forfattet af Danmarks Fiskeriforening
Foto: Privat
Birgit S. Hansen (S), borgmester, Frederikshavn Kommune
Seks nordjyske borgmestre står som forfattere til et debatindlæg, der roser danske fiskere for deres store indsats for at omstille dansk fiskeri i en mere bæredygtig retning.

I debatindlægget argumenterer borgmestrene også for at bevare trawlfiskeriet, som af grønne organisationer betegnes som dybt skadeligt for havmiljøet. Særligt bundtrawlfiskeriet kritiseres.

Men i virkeligheden er debatindlægget i Jyllands-Posten forfattet af Danmarks Fiskeriforening. Det afslører akter, som DR har fået aktindsigt i.

En af de seks borgmestre, borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen (S), lægger sig fladt ned. Over for DR 1 Orientering betegner hun sagen som “pinlig” og “dumt”.

“Boller fra Koberg”

På spørgsmålet, om det ikke burde have fremgået at debatindlægget i virkeligheden var forfattet af Danmarks Fiskeriforening, svarer Birgit S. Hansen:

Men selvfølgelig, det er en tilståelsessag: Det skulle have stået

“Jo, det burde det helt sikkert. Jeg kan sige, at jeg har fundet på overskriften, og at vi har gennemgået indlægget to gange sammen - os borgmestre og repræsentanter for fiskeriet. Men selvfølgelig, det er en tilståelsessag: Det skulle have stået,” siger Birgit S. Hansen og føjer til:

“Jeg har tidligere skrevet indlæg med formanden for Danmarks Fiskeriforening og Pelagisk Producentorganisation. Så det skulle have stået.”

Hvorfor Danmarks Fiskeriforening så i sidste ende ikke kom til at stå som medforfatter til debatindlægget kan Birgit S. Hansen ikke rigtig svare på:

“Ja, så kan man jo her bagefter stå og sige ‘bøh’, og jeg var lige ved at sige: ‘Boller fra Koberg’. Altså, det ville vi da have ønsket, at vi havde husket. Men det gjorde vi altså ikke, og så må man bare sige: Det var ikke smart.”

Det skrev de seks borgmestre

Her er et uddrag af, hvad de seks nordjyske borgmestre, Søren Smalbro (V), Hjørring, Mogens Gade (V), Jammerbugt, Niels Jørgen Pedersen (V), Thisted, Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø, Tobias Birch Johansen (V), Læsø og Birgit S. Hansen (S), Frederikshavn, skrev i debatindlægget i Jyllands-Posten, som altså i virkeligheden var forfattet af lobbyistorganisationen Danmarks Fiskeriforening:

“Hvad angår den danske havbund, er langt hovedparten af den allerede i dag friholdt for trawlfiskeri. Der blev i 2020 fisket med bundslæbende redskaber på blot 20 pct. af den samlede havbund, og de seneste seks år er knap 42 pct. af havbunden blevet påvirket.” 

“Vi vil her gerne kvittere for, at de danske fiskere er gået særdeles konstruktivt ind i diskussionen om at udpege områder, der helt fredes for trawlfiskeri, og vi har noteret os, at der er udpeget 12,7 pct. af det danske hav som trawlfri områder. Samtidig slår fiskerierhvervet fast, at de er klar til at beskytte endnu mere. Vi håber, Christiansborg går helhjertet ind i den dialog.”

“Vi mener også, at de danske fiskere fortjener ros og anerkendelse for den store indsats, de i forvejen har gjort for at omstille deres fiskeri i en mere bæredygtig retning. Det er et arbejde, der har stået på i mange år, og som har gjort, at meget store dele af dansk fiskeri i dag er certificeret med MSC-mærket, og at de danske fiskere allerede har nedbragt deres CO2-udledning med mere end 60 pct. siden 1990.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor registrerer firskerne sig ikke bare som et trossamfund og kalder sig islam? Så bliver alle love og regler overflødige af hensyn til deres religionsfrihed og menneskerettigheder. De skal blot sige "wallah racist" når myndighederne kommer, så får de straks en undskyldning.

Ja, socialdemokraterne har da virkelig fundet den blå tråd. Og de forfølger den ganske ukritisk!

Der må da være grænser for hvor stupidt man som borgmester kan lefle for nogle få fiskere, der i den grad ødelægger fiskeriet og havmiljø, for at de selv kan tjene en formue.
Idiotien kender åbenbart ingen grænser, når egne interesser skal plejes.

Netop. Fiskeriet er i Danmark efterhånden en så fuldstændig ubetydelig størrelse mht. arbejdspladser og økonomi, at der bare ingen undskyldninger findes for at lefle for dem.

Enig

Hvor dum kan man være ? At tro på man kan slippe af med den slags i 2024 ? Og det gavner i hvert fald ikke den tyndslidte tillid til kommunalpolitikerne i disse tider.

PR, du spørger "Hvor dum kan man være ?"
For politikere er der ingen nedre grænse
.

Endnu et bidrag til politikerleden og mistilliden til politikere
.
"Borgmester Birgit S. Hansen genopstiller ikke" kan man nu tro på det?
https://www.tv2nord.dk/thisted/star-i-venteposition-til-stor-konkurrence
.

“pinlig” og “dumt” - det må vist kaldes den venlige udlægning.

ja

Bundslæbende fiskeri = havets fracking?