Annonce

Glem fakta - det er symbolet, der tæller for den moderne socialdemokrat

Socialdemokratisk retspolitik handler ikke om at begrænse kriminalitet. Det handler om at skaffe stemmer på at puste til folks frygt
Foto: S
Peter Hummelgaard (S), justitsminister - under sit besøg på Nørrebro. Til højre i billedet ses daværende overborgmester Sophie Hæstorp (S)
Vi har efterhånden hørt det hele: 

Overvågning er frihed, højere straffe giver mindre kriminalitet, og folk der ikke har noget at skjule skal ikke være bange for ansigtsgenkendelse.

Samtidig er det for galt, hvordan de dumme konventioner, advokater eller domstole hele tiden kommer i vejen, tager forbrydernes parti eller af bar kulturradikal blødsødenhed slet ikke giver os de høje straffe, som politikerne ellers har bestemt.

Retspolitikken ligner udlændingepolitikken derved, at jo mere man opflammer frygten og hadet, og jo mere kortsigtede og fagligt forkerte ens løsninger er, jo flere vælgere trækker man til.

En logik moderne socialdemokrater desværre ikke rigtigt synes at kunne modstå, uanset om de inderst inde ved bedre eller ej,

Den nuværende socialdemokratiske justitsminister hedder således Peter Hummelgaard.

Og lige som så mange andre justitsministre før ham, har han i den forgangne måned været i byen med budskabet om højere straffe til de utallige farlige voldskriminelle, der som bekendt lurer bag hver en busk.

Samt begrænsninger på de alt for blødsødne domstole, der spolerer politiets og regeringens fortræffelige indsats ved at uddele alt for milde straffe.

Noget så kedeligt som fakta

Men for nyligt nedsatte Folketinget faktisk et udvalg til at se på HVORFOR de dumme domstole ikke dømte meget hårdere, når nu vi igen og igen har hævet straffene? 

Og til alles overraskelse viste det sig at svaret var: At det gjorde de også! 

Noget så kedeligt som faktuelle forhold har altså ikke stoppet Hummelgaard fra endnu engang at synge sangen om de blødsødne dommere overfor de stenhårde socialdemokrater

Domstolene følger faktisk politikernes konstante skærpelser af straffene, selv når de er indlysende uhensigtsmæssige.

Fordi de modsat politikerne respekterer skellet mellem lovgivende og dømmende magt.

Men noget så kedeligt som faktuelle forhold har altså ikke stoppet Hummelgaard fra endnu engang at synge sangen om de blødsødne dommere overfor de stenhårde socialdemokrater.

Socialdemokrater der som Jern-Hummelgaard selv står skulder ved skulder med de brave politifolk, som borgernes eneste værn mod de horder af morderiske kriminelle - primært indvandrere naturligvis - der ellers ville overfalde os alle sammen ude i vores parcelhuse i Give eller Næstved.

Mange stramninger

Hummelgaard har derfor også foreslået den obligatoriske strafskærpelse for vold. Ja da. Han er jo stadig ret ny som justitsminister og skal da OGSÅ have sådan en.

Pyt med at vi strammede straffene for vold i 1989, igen i 1994, igen i 1997, igen i 2002, to gange i 2018 og igen i 2022.

HUMMELGAARD har ikke strammet voldsparagrafferne endnu, og han vil OGSÅ gerne vise, hvor god han er til at beskytte borgerne.

At alle undersøgelser viser, at netop for voldskriminalitet betyder straframmen ingenting for hvor meget kriminalitet der begås, det er fuldstændigt lige meget.

Det er symbolet, der tæller for den moderne socialdemokrat.

Den ekstreme bandevold med køller og knive er en ret lille del af voldsstatistikken og straffes allerede ekstremt hårdt

Det, der i virkeligheden begrænser voldskriminalitet, er kedelige sociale indsatser, mindre fattigdom, færre integrationsproblemer, mere psykologhjælp til udsatte mænd, mere familierådgivning til udsatte familier, og så i øvrigt bedre kontrol med fodboldkampe og natteliv.

For modsat hvad folk tror, involverer flertallet af alle voldssager i Danmark nemlig ret almindelige mænd under 40. Typisk til fodbold, i nattelivet eller skræmmende nok i hjemmet.

Den ekstreme bandevold med køller og knive er en ret lille del af voldsstatistikken og straffes allerede ekstremt hårdt.

Flere politiressourcer

De kriminalitetsformer man omvendt beviseligt bedst kan begrænse med højere straffe er.... Sort arbejde, skattesvindel og mindre bedrageri overfor sin arbejdsgiver.

Der hvor der faktisk er en vis afvejning hos gerningsmændene af, hvorvidt gevinsten står mål med risikoen for straf.

Men selv på dette område betyder det langt mere, hvis man sætter flere politiressourcer af til efterforskning, og dermed øger risikoen for at blive taget.

Det vil jo kun behage de dumme kulturradikale kriminologer og eksperter, og hvilken moderne socialdemokrat gider lytte til dem?

Men det giver selvfølgelig sig selv, at Hummelgaard hverken har tænkt sig at skærpe straffen på dette område, eller prioritere flere ressourcer til efterforskningen.

Hvorfor skulle de dog det? Det vil jo kun behage de dumme kulturradikale kriminologer og eksperter, og hvilken moderne socialdemokrat gider lytte til dem?

Handler ikke om retfærdighed

Socialdemokratisk retspolitik handler nemlig ikke længere om at begrænse kriminalitet. Det handler ikke engang om retfærdighed.

Men det er en trist udvikling for Alf Ross og Hal Kochs gamle parti

Næh, det handler om det al politik alt for nemt kommer til at handle om, når man skipper de faglige, retlige eller ideologiske hensyn og kaster sig ud i den rene populisme: 

At skaffe stemmer på at puste til folks frygt, og så bagefter fortælle dem, at man selv er den eneste, der kan beskytte dem mod det de er bange for.

Og bevares, det virker.

Men det er en trist udvikling for Alf Ross og Hal Kochs gamle parti.

Folketingskandidat i Østjylland for De Radikale og medlem af De Radikales hovedbestyrelse og forretningsudvalg.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Findes der ikke en behjertet sjæl der kan rydde op på PIO;s hjemmeside.
Det er en slem rodebutik.

De Eadikale har en lang historie med at trække i den helt forkerte retning, indtil der er mere at trække i, og både sagen og den offentlige mening er endegyldigt tabt. Hvorefter de straks finder en ny åbenlys tabersag at kaste sig beskyttende over.