Annonce

De satte uddannelsessnobberiet på dagsordenen - nu hædres de med en pris

Lærlingeoprøret hædres for en indsats, som har skabt bedre forhold på erhvervsuddannelserne.
Foto: Pelle Rink
Fra venstre mod højre: Kaja Nielsen (3F Ungdom), Asbjørn Frier (formand, HK Ungdom), Niel Techen (formand, SMVdanmark) Carl Emil Lind Christensen (initiativtager til Lærlingeoprøret), Jakob Brandt (adm. direktør, SMVdanmark) og Rasmus Kemp (Metal Ungdom).
Lærlingeoprøret modtager årets SMV-pris.

Prisen gives som en anerkendelse af arbejdet for bedre rammer og vilkår for erhvervsuddannelser i Danmark.

En kulturel kamp

"Lærlingeoprøret er meget mere end et krav om penge til vores skoler. Det er også en kulturel kamp imod uddannelsessnobberi i samfundet," udtaler talsperson for Lærlingeoprøret, Carl Emil Lind Christensen, ifølge en pressemeddelelse.

Lærlingeoprøret er meget mere end et krav om penge til vores skoler

Lærlingeoprøret blev startet i 2022 af en gruppe lærlinge, som ville gøre op med slidte faciliteter, gammelt udstyr og lærere, der ikke havde god nok uddannelse på erhvervsuddannelserne.

Mere end 250 lærlinge og nyuddannede har skrevet under på, at de støtter Lærlingeoprøret. Derudover har initiativet samlet over 100 eksempler på elevernes dårlige forhold på erhvervsskolerne.

Sidenhen har Lærlingeoprøret udviklet sig til et nationalt initiativ, der kæmper for bedre forhold og for at bringe stoltheden tilbage til de faglærte erhverv.

Prisen, som de nu modtager, uddeles af SMV Danmark, arbejdsgiverorganisationen for små og mellemstore virksomheder.

Resultater og forbedringer

Lærlingeprisen gives, fordi de unge lærlinge både har udtrykt og sat fokus på deres utilfredshed, samtidig med at de aktivt har arbejdet for at ændre de forhold, de finder utilfredsstillende – og ikke mindst er lykkedes med det.

Siden Lærlingeoprørets begyndelse har regeringen afsat et trecifret millionbeløb til blandt andet øget kvalitet, bedre udstyr og dygtigere lærere på erhvervsuddannelserne.

"Vi er utroligt stolte af at kunne tildele årets SMV-pris til Lærlingeoprøret. Deres arbejde har været en inspiration for os alle og har vist, hvor stor en forskel en gruppe engagerede unge kan gøre,” udtaler formand for SMVdanmark, Niels Techen, ifølge en pressemeddelelse.

 

Om prisen

Prisen har fokus på to grundlæggende elementer

Formålet med SMV-prisen er at motivere andre til at tage initiativ og kæmpe for forbedringer.

Fokus er på fortsat at forbedrer og udvikle erhvevsuddannelserne

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet