Lizette Risgaard er favorit til formandsposten

LO's næstformand Lizette Risgaard kan meget vel blive den ny Harald Børsting. Hun er baglandets favorit, viser en rundspørge. Men også HK's Kim Simonsen er i spil, samt konstabel-formand Flemming Vinther. Pio giver dig overblikket.
Til oktober skal LO vælge en ny formand. Men hvis valget fandt sted nu, så ville 58 procent af lokalformændene i LO pege på nuværende næstformand Lizette Risgaard. Det viser en rundspørge, som erhvervsmagasinet Finans har foretaget blandt 208 lokale LO-formænd.

Nuværende formand Harald Børsting, som har siddet på posten siden 2007, har allerede meddelt, at han ikke genopstiller, og det er derfor op til LO-kongressens 400 delegerede fordelt på de 17 medlemsforbund, der skal finde en afløser. Lizette Risgaard er indtil videre den eneste, som officielt har meldt sit kandidatur. Men også HK’s forbundsformand Kim Simonsen bliver nævnt som enmulig kandidat, han får fem procent af stemmerne i rundspørgen, samt formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening Flemming Vinther, der får to procent af stemmerne.

Pio giver dig her et kort overblik over, hvem de tre kandidater, eller måske kandidater, er:

Lizette Risgaard, født i 1960 og næstformand i LO Danmark.
Er uddannet kontorfunktionær og har hele sit liv arbejdet i fagbevægelsen. Blev i 2000 valgt til formand for HK/Service København samt næstformand for LO Storkøbenhavn (i dag LO Hovedstaden). Har siden 2007 været næstformand i LO Danmark, hvor hun blandt andet har social dumping, arbejdsmiljøpolitik, sundhed og ligestilling som politiske ansvarsområder.

Er aktiv med sin egen profil på Facebook og tweeter også nogle gange om ugen.

Kim Simonsen, født 1961 og forbundsformand i HK.
Også uddannet kontorfunktionær. Startede i 1979 som elev i skatteforvaltningen i Grenaa Kommune, hvor han også blev aktiv i HK Ungdom. Har siden taget turen gennem fagbevægelsen og blev i 1988 valgt til næstformand for HK/Kommunal, senere sektorformand, og i 2008 blev han med 31 stemmer valgt til forbundsformand. Har også siddet i Grenaa byråd for Socialdemokraterne.

Er aktiv med sin egen side på Facebook.

Flemming Vinther, født i 1963 og formand for Hærens konstabel- og korporalforening (HKKF)
Er oprindelig butiksuddannet, men valgte i 1986, efter at have været værnepligtig i livgarden, at blive konstabel i hæren. Blev i 1992 valgt til forbundsbestyrelsen i Hærens Konstabel- og Korporalforening, og 1996 valgt som forbundssekretær i HKKF på fuldtid. Har siden 2004 været formand for HKKF. Er derudover formand for OAO-stat (Offentlig Ansattes Organisationer) samt topforhandler, når de offentlig ansatte her til foråret skal indgå en overenskomst med staten og finansminister Bjarne Corydon.

Har en personlig profil på Facebook samt en mindre aktiv Twitter-profil.

LO afholder kongres den 25.-27. oktober 2015.


Kommentarer fra Facebook

Annonce