Ny spidskandidat for SF og varsel om nedskæringer i sundhedssektoren

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I dag runder vi først SF, der i dag har valgt en ny spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2024, der skal overtage partiets topplads på stemmesedlen, efter at Margrete Auken har valgt ikke at genopstille.

Dernæst er der et nødråb fra regionerne til Folketinget, og så løfter regeringen sløret for en milliardgave til iværksættere.

Velkommen til ‘Aktuelt’ - dit daglige nyhedsoverblik fra Netavisen Pio.

SF vælger spidskandidat

SF har i dag valgt medlem af Europa-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen som deres spidskandidat til det europæiske parlamentsvalg næste år. Det skriver Ritzau.

Den nu 25-årige Peter-Hansen blev valgt ind i 2019 som 21-årig og blev dermed det yngste medlem af Europa-Parlamentet nogensinde. SF’s grand old lady i EU, Margrete Auken, genopstiller ikke, og det bliver altså hendes plads på toppen af stemmesedlen, som Peter-Hansen overtager.

“Det er i høj grad [Margrete Aukens] arv, jeg gerne vil tage på mig og sikre, at vi også har en klode til de kommende generationer,” udtaler Peter-Hansen til Ritzau.

Også Rasmus Nordqvist, som ikke opnåede genvalg til Folketinget i 2022, og tidligere formand Villy Søvndal stiller op for SF, men deres placering på listen er endnu ukendt.

Holder SF fast i deres nuværende position i meningsmålingerne, er det dog meget muligt, at alle tre kandidater - Kira Marie Peter-Hansen, Villy Søvndal og Rasmus Nordqvist - opnår valg til parlamentet uanset deres placering på listen.

 

Sundhedssektoren i fare for nedskæringer

Onsdag blev en hektisk dag i debatten om sundhedssektoren.

Om morgenen havde alle fem danske regionsrådsformænd en kronik i Jyllands-Posten, hvor de slog alarm om, at stigende medicinpriser kommer til at betyde nedskæringer i sundheden i den nærmeste fremtid.

Og om aftenen fik den kronik oppositionen til at komme ud med riven efter regeringen.

“Vi har en regering, som selv tilkendegiver, at de ønsker at give skattelettelser. De penge kunne man jo bruge på at investere i et lidende sundhedsvæsen,” lød det fra Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, til DR.

 

Regeringen vil bane vejen for flere kvindelige iværksættere

Regeringen agter at afsætte i alt halvanden milliard kroner til iværksættere frem mod 2027.

Det fortæller erhvervsminister Morten Bødskov fra Socialdemokratiet til Ritzau.

“Vi skal huske på, at erhvervslivet er fødekæden til vores erhvervsliv,” udtaler ministeren i denne forbindelse.

Ud over en generel styrkelse af dansk iværksætteri ønsker Bødskov også at gøre vilkårene bedre for kvindelige iværksættere.
Ifølge Dansk Industri er kun 27 procent af alle danske iværksættere kvinder - så her kan han få sin sag for.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er på tide, at PIOPIO genopfrisker jeres tidligere skriverier omkring privathospitaler, behandlingsgaranti oa. Aktuelt ifm et sundhedsvæsen i knæ på stort set alle områder samt udsigten til yderligere besparelser i stort set alle regioner. Lars Løkke og Anders Fogh gjorde Danmark og danskerne en bjørnetjeneste med det liberale åg, de lagde over sundhedsområdet.

"Margrete Auken har valgt ikke at genopstille"

det var da en glædelig nyhed - forhåbentlig betyder det også at vi i fremtiden slipper for at høre på hende - dette frelste kvindemenneske -

Hvad? Stiller Karsten Hønge ikke op denne gang?

Annonce