Annonce

Øde ø udstiller Løkkes klimabluf

Regeringens klima-manipulation er nu mejslet i sten. Lars Løkke vil med finansloven bruge flere penge på øde ø’er end på klima, sundhedsreform og psykiatri.
Finansloven for 2019 er et soleklart udtryk for det, som mange af os have frygtet. Nemlig at Lars Løkkes løfter på klimaområdet vise sige at være lige præcis så falsk, som mange af skeptikere havde spået. Den grønne genfødsel er dødfødt.

Det koster 759 millioner kroner over de næste fire år, at lave den øde ø Lindholm i Stege Bugt, om til at et udrejsecenter for Udviste kriminelle og udlændinge på tålt ophold.

Prisen på den øde Ø overstiger langt de cirka 475 millioner kroner, som bliver afsat til nye indsatser på klimaområdet

De 100 sengepladser er faktisk et af de allerdyreste nye tiltag i den finanslov, som regeringen netop har lavet med Dansk Folkeparti.

Selv hvis man tager de mest regeringstro briller på, så overstiger prisen på den øde Ø langt de cirka 475 millioner kroner, som bliver afsat til nye indsatser på klimaområdet. Og det er mere end de 543 millioner, der skal bruges på en ny sundhedsreform og næsten dobbelt så meget som de 400 millioner kroner, som regeringen vil bruge på de mest syge patienter i psykiatrien.

Det er et virkelig nedslående ambitionsniveau.

Nu må klakørerne sgu vågne op!

Da Lars Løkke Rasmussen holdt sin åbningstale til Folketinget i oktober høstede han taktfaste klapsalver. De mest kritiske spørgsmål blev pakket væk og dem, der alligevel tillod sig at stille dem, blev portrætteret som sure løg.

Statsministeren sagde hvad mange gerne ville høre og så var al skepsis forsvundet som dug fra solen.

Statsministeren sagde hvad mange gerne ville høre og så var al skepsis forsvundet som dug fra solen.

Rune Lykkeberg, der er chefredaktør for Dagbladet Information skrev i sin leder at Lars Løkke Rasmussen trådte ”i karakter med vilje til et opgør med benzinbilismen i Danmark” og fra Alternativet skrev politisk ordfører Carolina M. Meier på twitter at ”Regeringens mål for elbiler i 2030 (1 mio) er dobbelt så ambitiøst som Socialdemokratiets”.

placeholder

Det har både før og siden vidst at være mildest talt usandt. Alternativet og andre klakører burde langsomt være ved at vågne fra rusen og indse, at det kræver et nyt politisk flertal, hvis Danmarks skal tilbage i det, der populært kaldes den grønne førertrøje.

Klimakritikeren der blev smidt på porten

Det siger meget Lars Løkke Rasmussen politiske evner, at han så let fik fuppet nogle af klimaforkæmperne, ligesom det siger lige så meget om den manglende tyngde og seriøsitet hos de selvsamme klimaforkæmpere, at de velvilligt lod sig fuppe af en enkelt politisk tale.

De nøgne tal i finansloven taler deres tydelige sprog. Og det samme gør fyringen af Klimarådets tidligere formand Peter Birch Sørensen, der blev smidt på porten få timer efter at Klima- og Energiministeren havde afsagt følgende beskyldning mod den seneste rapport fra klimarådet: "volapyk at påstå, at regeringen reducerer tempoet i den grønne omstilling".

Alligevel var han alt for kritisk og åbenmundet overfor den siddende regering

Det er ikke meget rød lejesvend eller bregnefundamentalist over Peter Birch Sørensen, der har en fortid i som økonomisk overvismand og formand for den daværende produktivitetskommission. Alligevel var han alt for kritisk og åbenmundet overfor den siddende regering.

Jeg kan kun håbe, at en ny regering – uanset farvekombination - vil invitere Peter Birch Sørensen indenfor i det gode selskab igen. Det kræver en skærpet kritiske sans at styrke den grønne profil.

Fælles satsning frem for sololøb

Finanslov og fyring viser at regeringen ikke tør, men kun tier. Regeringens interesse for klimaet rækker ikke længere end til skåltaler og slagnumre – handlingen udebliver.

Finanslov og fyring viser at regeringen ikke tør, men kun tier


Vi ved nu, hvor regeringen står og vi kan håbe på at det endegyldigt er gået op for hele oppositionen, så man også fra Alternativet kan få mere end stemmemaksimerende sololøb med forslag om afgifter på oksekød.

Klimaet fortjener en fælles satsning fra alle de partier, som har ambitioner om at skabe konkrete resultater.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At redde verden og verdens klima er en global opgave. En opgave der vil betyde et omfattende OPGØR med magelighed,forbrug og selvfed dyrkelse af egne behov og interesser.Hvor den tiltagende "mig mig mig kultur", må tages op til revision,for at erstattes af ny selverkendelse, og indsigt i hvad værdier og betingelser for eksistens konkret handler om.Hvor natur og liv,bliver det primære.Fremfor økonomisk spekulation.
Hovedsaligt snakkes der mere end der handles. Til alt en dag er for sent.Når dagen oprinder hvor vi hver og en må rende rundt med gasmasker på.Og der ikke er så meget som en dråbe rent vand tilbage. Så hjælper det ikke at staten kræver obligatorisk indbygget iltmåler i gasmasken,til opmåling af iltforbrug.Afgift betalt af den enkelte udfra antal åndedrag.
Hvem skal vi give "skylden" for smog,plast og drivhuseffekt ? For iltsvind,syreregn,skovbrand,og aftagende ozonlag ? "SKYLD "må anbringes på "rette sted". Og husk at affaldsortere.

Så godt som i "Admiralens vise".På denne lejr for mudderkastere.Og meninger og holdning som vinden blæser. Kan man overhovedet tage Christiansborgs såkaldte "folkevalgte" seriøst ?

Supplerende til den forrige taler: Det er ren DF politik.

Ok, vildt overdrevet, men aftrykkene er umiskendelige, fremmedhad, ligegyldighed med klimaproblemer og det dårligst stillede, væk med kulturen etc

Annonce